Organizatorių archyvo nuotr.

Ką apsirengti keliaujant į darbą – klausimas, kuris labai dažnai kamuoja ne tik moteris, bet ir vyrus. Anksčiau taisyklės šia tema būdavo kur kas konkretesnės, todėl ir dilemų būdavo mažiau, tačiau dabar, kai galime rinktis iš plačios rūbų pasiūlos, o ir aprangos kodas nėra toks griežtas, apsispręsti tampa gerokai sudėtingiau. Iš esmės tinkamiausia apranga priklauso nuo to, kokia atmosfera vyrauja Jūsų darbo aplinkoje – pasirinkę labiausiai Jūsų ofisą primenantį variantą, tinkamiausią garderobą išsirinksite gerokai paprasčiau.

Kūrybiškas ofisas

Tokioje darbinėje aplinkoje galima atsipalaiduoti ir su savo stiliumi nemažai paeksperimentuoti, tačiau tam tikras ribas jausti vis vien reikėtų. Ypač tuomet, jei retkarčiais į Jūsų biurą užsuka klientai – nors kūrybinės agentūros darbuotojų jie nesitiki pamatyti su kostiumais, tačiau Jūsų rūbai turėtų spinduliuoti pagarba ir profesionalumu. Galbūt tokie reikalavimai skamba neaiškiai, tačiau iš tiesų juos įgyvendinti labai paprasta – tereikia laisvalaikio rūbus derinti su oficialesniais drabužiais.

Pavyzdžiui, į tokį biurą drąsiai galite eiti ir su džinsais – net ir tuomet, jei jų medžiaga yra šiek tiek išgarinta. Tačiau tuomet reikėtų pasirūpinti aukštesnės kokybės, tarkim, odine avalyne. Tas pats ir su viršutine kūno dalimi: galite rinktis ir visiškai neįpareigojančius marškinėlius, tačiau pasistenkite, kad užrašai ir piešiniai būtų kuo neutralesni. Ar bent jau neiššaukiantys ir ne tokie, kuriuos dėvi paaugliai. Jei ant viršaus „užsimesite“ ir švarku paverstus marškinius, prie Jūsų stiliaus tikrai nebus galima prikibti.

Labiau įpareigojanti stilistika

Jei Jūsų biure dirba vyrukai, kurie dar nepamiršo, kad egzistuoja megztiniai, tačiau kartais dėl klientų turite atrodyti formaliai, o galbūt stengiatės palikti įspūdį su paaukštinimu neskubančiam viršininkui, pasistengti teks šiek tiek daugiau. Šiuo atveju ir vėlgi laisvalaikio aprangą teks maišyti su oficialiais rūbais, tačiau pastariesiems dėmesio reikėtų skirti truputį daugiau. Dryžuotas megztinis, pernelyg neįpareigojantis švarkas ir klasikinės pilkšvos kelnės – vienas iš tokių derinių, kurie šiai aplinkai tinka idealiai. Jei prie jų priderinsite ir baltą laisvalaikio avalynę, atrodysite nepriekaištingai.

Šiai stilistikai taip pat puikiai tinka ir vyriškos liemenės – nustebsite, kokie stilingi gali būti populiariausi jų modeliai. Taip pat labai rekomenduojama įsidėmėti, jog didelių laikrodžių era jau baigėsi. Jei darbe mėgstate turėti šį aksesuarą, verčiau rinkitės mažesnį modelį – jis bus ne tik stilingas, bet ir pakankamai formalus.

Kasdieniška verslo apranga

Daugeliui geriau žinomas kaip „business casual“, šis aprangos stilius darbinėje aplinkoje pastaruoju metu yra ypatingai populiarus. Jei toks aprangos kodas vyrauja ir Jūsų darbovietėje, surasti tinkamus rūbus tikrai nebus sudėtinga. Apykaklę turintys marškiniai ar marškinėliai, ne džinsinės kelnės ir oficialesni batai yra viskas, ką Jums reikėtų turėti. Tačiau jeigu norisi tokiam deriniui suteikti daugiau savitumo, taip pat galite tai padaryti.

Pavyzdžiui, vietoj paprastų marškinėlių išbandykite žavinguosius polo modelius, o vietoj įprastų neutralių spalvų kojinių rinkitės ryškesnes ir spalvingesnes – tokie sprendimai pastaruoju metu yra ypatingai madingi. Taip pat verta pagalvoti ir apie įdomesnes kelnes: net ir pakankamai formalūs modeliai gali būti papuošti neįpareigojančiais raštais, kurie Jūsų įvaizdžiui suteiks dar daugiau žaismingumo. Plačią šių rūbų įvairovę siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – visus juos galite apžiūrėti čia: https://pigu.lt/lt/apranga-avalyne-aksesuarai/vyriski-drabuziai/vyriskos-kelnes.

Kostiumuotųjų biuras

Nors tai – kone labiausiai įpareigojantis aprangos kodas, klausimų šiuo atveju kyla mažiausiai. Tvarkingi marškiniai, kaklaraištis, kostiumas, aukštos kokybės batai – keli tokie skirtingų atspalvių deriniai ir Jūs jau pasiruošę kovoti su bet kokiais iššūkiais. Tiesa, jei tik yra galimybė, tomis dienomis, kai nėra svarbių susitikimų, net ir su tokiu rimtu įvaizdžiu siūloma šiek tiek paeksperimentuoti. Jei marškinius ir kaklaraištį retkarčiais pakeisite į žavius polo marškinėlius, Jūsų stilius dėl to nei kiek nenukentės. Nepamirškite ir stilingesnio darbinio portfelio bei žavingo palto – šios detalės Jūsų įvaizdžiui suteiks dar daugiau elegancijos ir subtilumo.

Namų aplinka

Šiuo neįprastu laikotarpiu daugelis savo ofisą perkėlė ant sofos ar virtuvės stalo – jei taip atsitiko ir Jums, pagaliau galite atsikvėpti ir rengtis taip, kaip Jums patogu. Nenustebsime, jei pirmiausia pagalvosite apie sportines kelnes, tačiau viršutinį rūbą siūlome pasirinkti bent šiek tiek tinkantį darbinei aplinkai – tai gali būti net ir vienspalviai marškinėliai. Vilkėdami juos, neturėsite skubiai persirengti sulaukę netikėto darbinio skambučio ir tuo pačiu kur kas tvarkingiau atrodysite priimdami į namus užsisakytą maistą. Be to, galbūt toks rūbas padidins ir produktyvumą – juk patogiai įsitaisius ant sofos, iš tiesų sunku išlikti efektyviems.

Atkreipę dėmesį į Jūsų darbo aplinkai taikomus patarimus, labai lengvai nuspręsite, su kokiais rūbais darbe atrodytumėte geriausiai. Nepamirškite, jog jie turi būti ne tik stilingi, bet ir patogūs – tik maksimaliai pasitikėdami savimi, galėsite pasiekti pačių geriausių rezultatų. Tikriausiai net nekyla abejonių, jog tinkama apranga yra pirmas žingsnis link užsibrėžtų tikslų.

Užsakymo Nr. KMC200141

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: