Įtempiamos lubos Lietuvos rinkoje atsirado maždaug prieš 15-20 metų, tačiau populiariomis tapo gana neseniai. Nemaža dalis žmonių vis dar vengia šio pasirinkimo dėl tam tikrų iš seniau susidariusių stereotipų. Tačiau nepamirškime, kad su kiekvienais metais technologijos tobulėja, belieka tik pasirinkti labiausiai tinkantį variantą.

Įtempiamų lubų privalumai:

  1. Ilgaamžiškumas

Kokybiškai padarytos lubos tarnaus labai ilgai, jeigu jų patys mechaniškai nepažeisite. Dažniausiai Europoje kokybiškai plėvelei taikoma net iki 25 metų garantija. Tinkamai prižiūrint lubas ir pasirinkus patikimus rangovus, džiaugsitės jomis kiekvieną dieną daug metų.

  1. Montavimo darbų trukmė

Lubos per kelias valandas? Pasirinkus įtempiamas lubas tai tikrai įmanoma. Montavimo laikas skaičiuojamas individualiai ir priklauso nuo techninių charakteristikų ir kliento pageidavimų. Įprastai sumontuoti 40 kvadratinių metrų vieno lygio lubų užtrunka apie 3-4 valandas. Jokių kitų lubų taip greitai Jums nepadarys, tad taupantiems savo laiką – tai labai svarbus aspektas.

  1. Plėvelės atsparumas

Įtempiamos lubos puikiai tiks drėgnoms patalpoms, tokioms kaip vonios kambarys arba baseinas, kadangi PVC plėvelė yra atspari vandeniui, garams, korozijai. Tokiu būdu apsaugosite patalpą nuo grybelio ir pelėsio. Taip pat tai puikus variantas virtuvei, nes tokios lubos nedega ir nereaguoja su cheminėmis medžiagomis.

  1. Plėvelės sandarumas

Plėvelė ne tik atspari drėgmei bet ir apsaugos Jūsų būstą nuo kaimynų užpylimo. PVC lubos atlaiko net 100 litrų vandens vienam kvadratiniam metrui lubų. Jūsų lubos bus išsaugotos jeigu laiku išsikviesite specialistus kurie nuleis vandenį ir sutvarkys lubas.

Labai dažnai girdime, kad plėvelė ypatingai plona ir tokias lubas reikia labai saugoti. Tiesa, kad lubas reikėtų saugoti nuo aštrių daiktų, nešant į namus aukštus baldus, nes tikrai galima pradurti plėvelę. Pradūrus plėvelę iš krašto, ją dar bus įmanoma pataisyti, tačiau jeigu dūris bus vidury patalpos, teks keisti plėvelę. Vėl gi, jeigu baldai jau sudėti, Jums tikrai nėra ko pergyventi.

  1. Praktiškumas

Įtempiamų lubų pagalba puikiai apeisite arba paslėpsite įvairius vamzdžius, nelygumus ir laidus. Taip pat svarbu paminėti, kad dėl susidariusios oro erdvės tarp senų lubų ir plėvelės, išsilaiko net iki 15% šilumos. O jeigu norite, kad būtų dar šilčiau, rekomenduojame padaryti papildomą apšiltinimą.

Pasirinkus kokybiškus tiekėjus, Jums bus montuojami aliuminio profiliai, kurie puikiai išlaiko konstrukciją. Jeigu po kelių metų sugalvosite vėl atsinaujinti, pavyzdžiui, pakeisti matinę plėvelę į blizgią, arba pakeisti apšvietimo planą, Jums reikės tik pakeisti pačią plėvelę, nes profiliai jau bus sumontuoti iš anksčiau. Tai yra puikus pavyzdys kuris demonstruoja įtempiamų lubų praktiškumą.

  1. Lubų aukštis

Pasirinkus gipso kartonines lubas teks paaukoti apie 8-10 centimetrų lubų aukščio, kas yra tikrai nemažai, ypač mažoms patalpoms. Įtempiamos lubos leidžia maksimaliai išsaugoti aukštį, lubas įmanoma nuleisti tik 3 cm. Žinoma, jeigu pasirinksite dviejų lygių lubas arba nišą užuolaidoms teks lubas nuleisti žemiau, viskas priklauso nuo norų.

  1. Lengva priežiūra

Šioje vietoje mes kalbėsime būtent apie PVC plėvelę, nes medžiaginės plėvelės priežiūra skiriasi. PVC lubų priežiūra yra ypatingai lengva, norint nuvalyti dulkes, Jums pakaks tik mikropluošto (microfiber) šluostės. Jeigu lubos buvo išpurvintos, sudrėkinkite šluostę ir lengvais judesiais pavalykite paviršių. Tuo atveju jeigu nešvarumai išliko, lubų valymui galite naudoti įvairiems paviršiams skirtas drėgnas servetėles arba paprastą langų valiklį.

Pradžiai pabandykite šluostę sudrėkinti su vandeniu ir lengvais judesiais pavalyti. Kuomet tokiu būdu purvas vis dar išliko, lubas galima valyti su įvairiems paviršiams skirtomis drėgnomis servetėlėmis arba su skysčiu skirtu langams valyti.

  1. Dizaino įvairovė

Įtempiamos lubos leidžia įgyvendinti įvairius kliento norus. Dėl šios priežasties, vis dažniau kreipiasi dizaineriai kuriems ypatingai svarbu įgyvendinti jų nestandartines idėjas.

Yra 4 pagrindiniai plėvelių tipai: matinė, blizgi (veidrodinė), satininė ir medžiaginė. Matinė plėvele tai vienas populiariausių Lietuvoje pasirinkimų, tačiau blizgi plėvelė taip pat gana populiari. Veidrodinė plėvelė vizualiai išdidina patalpą, tad puikiai tiks mažai erdvės turinčioms patalpoms. Medžiaginė plėvelė skaitosi ekologiška ir ją rekomenduojama rinktis vaikų kambariams bei miegamajam.

Norint įdomesnių ir nestandartinių sprendimų rekomenduojame atkreipti dėmesį į foto spaudą su pasirinktu atvaizdu arba dviejų lygių konstrukcijas. Dviejų lygių konstrukcijas patariame rinktis didesnėms ir aukštoms patalpoms, kadangi prarasite apie 20 centimetrų lubų aukščio. Dar vienas nestandartinis bet labai klientų pamėgtas pasirinkimas – „žvaigždėtas dangus“. Žvaigždžių imitacija leis pasinerti į nuostabią atmosferą, galėsite pajusti vienybę su galaktika. Galėsite atsipalaiduoti ir užmigti žiūrėdami į žvaigždes kaip lauke, tik patogioje lovoje. Šis variantas atrodys įspūdingai miegamajame arba vaikų kambaryje virš lovos.

Šiuos ir kitus įdomius sprendimus kokybiškai įgyvendins UAB „Brilliance ceiling“. Tai didžiausias ir vienas patikimiausių Lietuvoje įtempiamų lubų tinklas dirbantis tik su aukščiausios kokybės medžiagomis. Kokybę patvirtina turimi sertifikatai ir daugybė patenkintų bei grįžtančių klientų.

Viliamės, jog šis straipsnis Jums buvo pakankamai informatyvus ir jame radote atsakymus į savo klausimus.

Užsakymo Nr. KMC200163

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: