Andrea Piacquadio nuotr. / Pexels

Buitinė technika mūsų dienų žmogui yra gyvybiškai būtina. Be jos turėtume grįžti į praėjusio amžiaus pirmąją pusę, tačiau vargu ar rastume tokį žmogų, kuris to norėtų. Ir tai aiškiai suprantama, kas gi norėtų gaišti brangų laiką, plūkdamasis su namų ruošos darbais? Tad mūsų namuose šiandien pilna smulkiosios ir stambiosios buitinės technikos.

Ką laikome stambiąją buitine technika?

Stambiaja buitine technika vadiname prietaisus, kurie veikia elektros energijos dėka. Prie jos priskiriame šaldytuvus, indaploves, įvairias elektrines virykles, gartraukius, skalbimo mašinas, drabužių džiovyklas ir šaldiklius. Tarp pačių populiariausios tokią buitinę techniką gaminančių firmų rikiuojasi tokie vardai, kaip Candy, Samsung, Beko, Whirlpool, LG, Electrolux, Gorenje. Kadangi šiuo metu buitinės technikos priemonių pasirinkimas rinkoje stulbinamai platus, visada verta pasenusius prietaisus pakeisti naujais. Be to, nėra ko dvejoti, nes ir pačią stambiausią buitinę techniką neįtikėtinai lengvai galima įsigyti internetu.

Ką reikėtų turėti omenyje ruošiantis pirkti šaldytuvus ir skalbimo mašinas?

Kai namams renkatės šaldytuvą, pirmiausiai atsižvelkite į tai, kokio dydžio jums jis būtų pats naudingiausias. Gerai pagalvokite ir apie tai, kokio dydžio turėtų būti jo šaldymo kamera. Jeigu namuose papildomai dar turite šaldiklį, tada tiks šaldytuvas su maža kamera, ar netgi visai be jos. O jeigu atskirai šaldiklio neturite, tada ieškokite šaldytuvo su kuo talpesne šaldymo kamera. Perkant skalbimo mašiną irgi yra svarbūs jos gabaritai, nes pagal juos bus aišku, kokį maksimalų skalbinių svorį galima į ją įdėti. Taip pat reikia pasidomėti ir tuo, kiek programų joje įdiegta.

Ką reikėtų žinoti apie virtuvės buities prietaisus?

Pirmuoju smuiku virtuvėje griežia viryklės. Jos yra dujinės, elektrinės ir indukcinės. Pastarosios vis labiau populiarėja, nes dėl magnetinio veikimo pobūdžio mažiau sunaudoja elektros už įprastines elektrines virykles.

Indaplovė yra reikalinga tada, kai šeima yra gausi, nes po valgio visada lieka daug nešvarių indų. Kiekvieną jų plaunant atskirai sunaudojama labai daug vandens, o mašina akivaizdžiai padeda taupyti vandenį. Šalia viso to dar yra reikalingas ir patikimai veikiantis ir gerai atrodantis gartraukis. Visas šias prekes irgi rasite internetinėje prekyboje.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: