pixabay.com archyvo nuotr.

Netikėtai nutrūkęs elektros energijos tiekimas – itin nemaloni aplinkybė tiek namų ūkyje, tiek darbinėje aplinkoje. Nors galima pasidžiaugti, kad elektra dingsta tikrai ne itin dažnai, tačiau net ir reti elektros energijos tiekimo trukdžiai tikrai gali sukelti nemažai žalos ir problemų. Elektros generatoriai – puiki elektros energijos tiekimo alternatyva, kuri gali užtikrinti stabilų, nenutrūkstamą elektros energijos tiekimą. Tokia įranga gali būti naudojama ne tik kaip papildomas, bet ir kaip pagrindinis elektros energijos tiekimo šaltinis, todėl vieno ar kito tipo elektros generatoriai yra naudojami itin plačiai. Visgi, kaip išsirinkti optimalų elektrinio generatoriaus variantą? Ir, kokiais kriterijais reikėtų vadovautis ieškant tokios įrangos?

Elektros generatoriaus variklio tipo pasirinkimas

Nors šiais laikais galima įsigyti itin skirtingu veikimo principu pasižyminčius elektros generatorius, patys populiariausi išlieka keli – benzininį ir dyzelinį variklį turintys generatoriai. Benzininį variklį turintys generatoriai labiau pateisina ne verslo, o namų ūkio poreikius. Įprastai jie yra mažiau efektyvūs, tačiau tylesni bei kompaktiškesni. Benzininį elektros generatorių reikėtų rinktis atvejais, kai susiduriama ne su nuolatiniu, o retesniu elektros tiekimo poreikiu. Dyzelinį variklį turintys generatoriai – labiau dažnam naudojimui pritaikytas generatorių tipas, kurį galima naudoti bene kiekvieną dieną, iš esmės bet kurioje darbinėje veikloje.

Elektros generatorių galios įvertinimas

Tiek benzininį, tiek dyzelinį variklį turintys elektros generatoriai gali būti pagrįsti kardinaliai skirtingais galios rodikliais. Nuo to, kokios galios įrenginys pasirenkamas, priklauso ir jo panaudojimo bei pritaikymo galimybės. Todėl renkantis tokią įrangą, labai svarbu atsakingai įvertinti jo pajėgumus. Tikrai ne visais atvejais reikėtų rinktis patį galingiausią elektros generatorių, nes tokia įranga įprastai reikalauja ir ženkliai didesnių finansinių išlaidų. Vertinant generatoriaus galią, reikėtų tiksliai žinoti šio įrenginio naudojimo paskirtį. Jeigu šis įrenginys turės užtikrinti energijos tiekimą itin galingiems, daug elektros energijos reikalaujantiems pramoniniams prietaisams ir įrenginiams, tuomet, žinoma, reikėtų investuoti į brangesnį bei galingesnį elektros generatorių. Visgi, jeigu su šiuo prietaisu elektros energiją reikia suteikti tik standartiniams buities prietaisams, tuomet itin didele galia pasižyminčio generatoriaus tikrai neverta rinktis.

Elektros generatoriaus veikimo metu skleidžiamas triukšmas

Tikrai nemaža dalis elektros generatorių savo paskirtį atlieka pakankamai triukšmingai. Jeigu toks įrenginys įsigijimas verslo tikslams, tuomet didžiausią dėmesį reikėtų skirti ne generatoriaus keliamam triukšmui, o jo funkcionalumą lemiančioms savybėms, pavyzdžiui, galiai, bako talpai, veikimo trukmei ir pan. Visgi, jeigu elektros generatorius reikalingas namų reikmėms, tuomet tikrai reikėtų rinktis kuo tyliau veikiantį prietaisą. Įsigijus itin triukšmingai savo paskirtį atliekantį elektros generatorių ne tik patys jausitės nekomfortabiliai, bet ir, greičiausiai, sulauksite kaimynų priekaištų.

Elektros generatoriaus kuro bako talpa

Kuro bako talpa – dar viena svarbi savybė, kurią būtina įvertinti renkantis vieno ar kito tipo elektros generatorių. Pasirinkus generatorių su talpiausiu kuro baku, ilgesnį laiko tarpą galėsite džiaugtis nenutrūkstama elektros energija. Visgi, reikėtų objektyviai įvertinti tai, kad didelį kuro baką įprastai turi tik didesni, pakankamai sunkūs ir, savaime suprantama, brangesni elektros generatoriai. Tokie generatoriai nėra lengvai transportuojami, taip pat jie reikalauja didesnių investicijų. Todėl didesnį kuro baką reikėtų rinktis tik tais atvejais, kai susiduriama su itin dideliu elektros energijos tiekimo poreikiu.

Jeigu ieškote aukšta kokybe pagrįsto elektros generatoriaus namų arba verslo reikmėms, siūlome apsilankyti čia: https://elektrospec.lt/elektros-generatoriai/ . Šioje parduotuvėje parduodami įvairių tipų, skirtingos komplektacijos generatoriai, kurie bet kokioje situacijoje užtikrina geriausią elektros energijos tiekimo rezultatą.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: