Organizatorių archyvo nuotr.

Naujas šeimos narys namuose – didžiulė laimė tiek mažiesiems, tiek jau suaugusiems šeimos nariams. Įsigijus keturkojį atsiveria galimybės patirti dar nejustų emocijų ar net atrasti savo paslėptus talentus, tačiau gyvenimas su augintiniu paberia savų iššūkių, ir vienas iš jų – tinkamo pašaro pasirinkimas.

Visavertė mityba ilgaamžiškumo paslaptis

Šunų, kaip ir žmonių, kūnai yra unikalūs. Norėdami užtikrinti savo augintinio sveikatą ir laimingą gyvenimą, būtina atsižvelgti į keturkojo mitybos racioną. Tam, kad šuo mėgautųsi ne tik sveiku, bet ir jo organizmui tinkamu sausu pašaru, šeimininkai turi atlikti svarbiausią namų darbą – išstudijuoti savo augintinio poreikius.

Renkantis, kuo maitinti savo augintinį, vienas iš būdų iššifruoti gerą šunų maistą, yra perskaityti etiketę. Taip lengviau suprasite, kuris pašaras yra skirtas augančiam organizmui arba jau brandaus amžiaus sulaukusiam senjorui, turinčiam tam tikrų sveikatos problemų arba visiškai sveikam.

Produkto etiketėje yra surašyta viskas, ką turėtų žinoti augintinio šeimininkas. Tiesa, verta turėti omenyje, kad keturkojui yra naudingi vaisiai, daržovės, grūdai, ir be abejo, mėsa, todėl kokybiškame šunų maiste šios sudedamosios dalys neabejotinai turėtų būti. Tačiau norint geriausios kokybės pašaro, siūloma rinktis super premium rūšimi paženklintą produkciją. Nepaisant to, Ingredientai, kurių reikėtų vengti, yra kukurūzai, kukurūzų miltai, soja ir kviečiai, kadangi šunims juos sunkiau virškinti.

Geriausias šunų maistas mažoms ir didelėms veislėms

Mažų ir didelių veislių šunys turi skirtingus mitybos poreikius. Raumenų ir kaulų sistemos problemos yra būdingos didesnių veislių šunims, tad jiems rekomenduojami specialus, dideliems šunims skirtas maistas, turintis tam tikrą kiekį maistinių medžiagų.

Lygiai taip pat ir mažų veislių šunims reikalingos maistinių medžiagų normos, kurios yra subalansuotos jiems skirtame sausame maiste. Pasidomėkite savo šuns veisle, tada bus lengviau suprasti, ar yra kokių nors papildomų mitybos reikalavimų, kuriuos turėtumėte žinoti.

Viena pagrindinių maistinių medžiagų, kurią svarbu įtraukti į augintinio mitybos racioną, yra omega-3 riebalų rūgštys. Kaip ir žmogui, jūsų šuniui reikia omega-3 ir omega-6 balanso. Disbalansas atsiranda dėl didelio omega-6 kiekio, kurio yra daugumoje gaminamų šunų maisto produktų.

Geriausia alternatyva – visavertis sausas pašaras sudėtyje turintis žuvies ir jūros produktų, kuriuose gausu omega-3 papildo.

Sauso pašaro ypatumai

Plačiausiai prieinamas ir įperkamas produktas gyvūnų parduotuvėse yra sausas šunų maistas. Sauso šunų maisto nereikia šaldyti ir tai yra pagrindinis jo pranašumas prieš šlapią šunų maistą. Sausame maiste yra yra apie 90 procentų sausųjų medžiagų ir 10 procentų vandens. Toks šunims skirtas maistas gaminamas derinant ir verdant tokius ingredientus kaip mėsa, daržovės, vaisiai ir grūdai. Šio proceso metu maiste esantis krakmolas paverčiamas lengvai virškinama forma, sunaikinant toksinus ir greitai sterilizuojant sudedamąsias dalis.

Sausas maistas taip pat veikia kaip alternatyva augintinio burnos higienai palaikyti. Jei keturkojis nėra didelis dantų valymo fanas, jam duodami sausi skanėstai, kaulai ar net sausas pašaras gelbėja šioje situacijoje, kadangi kramtydamas įvairiausių formų sausą maistą, šuo stimuliuoja dantenas ir išvalo giliai patekusias apnašas.

Ar mano šuniui reikalingas begrūdis sausas maistas?

Pastaraisiais metais šunims skirtos dietos be glitimo ir grūdų tapo vis populiaresnės dėl alergijos maistui arba didelio angliavandenių kiekio tradiciniame šunų maiste. Tačiau daugelis šunų savininkų nesupranta, ar dietos be grūdų iš tikrųjų yra saugios. Jei šuo yra sveikas ir neturite jokių nusiskundimų, keisti maisto tikrai nebūtina. Jei pastebėjote šuns odos niežėjimą ar sudirginimą, gali būti, kad tai yra alergija maistui. Tokiu atveju būtų galima išbandyti dietą be grūdų, kad pamatytumėte, ar tai padeda išspręsti problemą.

Užsakymo Nr. KMC220178

Daugiau: Šunų maistas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: