Pexel.com archyvo nuotr.

Kaip rodo statistika ir žmonių patirtys – darbo pokalbiai yra bene daugiausiai streso kelianti situacija žmogaus gyvenime. Nerimas, kad nepasiseks, nepasitikėjimas savo išvaizda, manymas, jog kiti kandidatai – geresni. Visa tai stumia neigiamas mintis į galvą, kurios patraukia koncentraciją nuo svarbiausio – veiksmų darymo tam, kad paliktumėte kuo geresnį pirmą įspūdį. Makiažas – svarbi išvaizdos ir įvaizdžio dalis, tad prieš einant į darbo pokalbį reikia pagalvoti apie tai, kur nusprendėte darbintis ir kaip galėtumėte pasidažyti, kad atspindėtumėte geriausią savo pusę bei neatrodytumėte neprofesionaliai. Pradėkime!

Nenaudokite perdėtai netikrų elementų – pvz., priklijuojamų blakstienų

Nors vakarėlyje, klube ar kostiumų vakarėlyje tokie elementai, kaip priklijuojamos blakstienos atrodyti gali puikiai, darbo pokalbyje jiems yra ne vieta. Tiek stiliaus ekspertai, tiek elementarus praktiškumas ragina vengti tokio, labai dėmesį blaškančio ir dirbtinai atrodančio stiliaus elemento. Darbo aplinkoje, ypač, kur reikia judėti arba labai koncentruotis į užduotį, priklijuojamos blakstienos blaško. Geresnė alternatyva – tušai akims, kurie prailgina blakstienas, prideda tankumo ar išraiškingumo jas užriesdami.

Taip pat negerai ir kitokie perdėtai netikri įvaizdžio elementai, kaip pvz., – labai ilgi priklijuojami nagai. Jūsų nagai turėtų būti tvarkingi (tai prisideda prie gero įspūdžio sudarymo), tačiau, jeigu jie itin ekstravagantiški ir trukdo būti produktyviai darbo vietoje, tikrai jų atsisakykite.

Mažiau – geriau

Niekas į jus nežiūrės blogai, jeigu naudosite mažai makiažo. Didesnė problema, kuomet krintate į akis dėl to, jog naudojate jo per daug. Nors šiuolaikinė aplinka darbo vietoje privalo būti tolerantiška visiems įvaizdžiams ir žmonėms, tačiau negalima neigti to, kad neverta pasistengti, kad nesudarytumėte neigiamo įspūdžio ten, kur jo reikėtų išvengti.

Dažytis prieš darbo pokalbį pradėkite anksčiau, kad nereikėtų skubėti ir viskas nesigautų it daryta atbula ranka. Pasistenkite, kad tiek pudra, tiek kitos priemonės nugultų tolygiai. Rinkitės tuos tonus ir atspalvius, kuriuos pažįstate. Daugiau nei pudros ir akių tušo naudoti net nebūtina, kadangi pastebėta, jog vos vieną ar dvi makiažo priemones naudojančios kandidatės palieka truputį geresnius įspūdžius nei tos, kurios naudoja daugiau… 

Kai kam reikia ir pasipraktikuoti prieš tikrąjį makiažą, todėl galite atlikti bandomąją versiją dieną prieš pokalbį.

Nuosaikiai dažykite ir ryškinkite lūpas

Daug kas sako, jog reikia rengtis it užimtumėte tą darbo vietą, kurios norite. Tačiau nors kiekviena moteris turi didelių karjeros aspiracijų ir turbūt didelė dalis svajoja apie geras pareigas kokioje nors įmonėje, tam tikrų elementų reikėtų vengti. Norint pabrėžti savo išskirtinumą ir pasitikėjimą savimi, moteris renkasi dažyti lūpas. Niekas geriau nespindi moteriškumu už ryškų raudoną lūpdažį, tiesa?

Tačiau reali situacija tokia, kad norint neutralios išvaizdos (dėl geresnio pirmo įspūdžio) – nude arba kūno spalvos lūpdažiai bei skaidrūs, švelnūs lūpų blizgiai. Pastarųjų galite įsigyti paspaudus ant nuorodos – https://www.varle.lt/lupu-blizgiai/.  

Ekspertai ir patys darbdaviai pataria vengti labai ryškaus arba tamsaus atspalvio lūpdažio. Jeigu lūpdažis labai kontrastuoja su šviesia oda, tuomet gali būti sudaroma klaidinga nuomonė ir išvaizda atrodo tikrai labai pastebimai, o kartais ir iššaukiančiai, nors darbo pozicija gali būti ir visiškai to nereikalaujanti.

Tinkama spalvinė gama

Kiekvienas žmogus turi mėgiamiausią spalvą. Yra daug žmonių, kurie mėgsta ir nori rengtis labai išraiškingai bei akcentuoti savo asmenybę bei unikalumą. Tačiau darbo pokalbyje visus reikia žavėti ne apranga ar makiažo ryškumu, o profesionalumu, kompetencija bei ryžtu.

Darbo pokalbiui rekomenduojama rinktis kreminius, lengvo rausvumo arba net rusvus atspalvius, kadangi jie yra nuosaikūs, universalūs, tačiau leidžia beveik kiekvienai moteriai pabrėžti gražiausius savo bruožus. Nepamirškite priemonių derinti prie savo odos atspalvio ir tipo.

Užsakymo Nr. KMC210174

Daugiau: blakstienų serumas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: