Organizatorių archyvo nuotr.

Kai užsisakote perkraustymo paslaugą, gaunate visą paslaugų paketą, nuo daiktų ir baldų supakavimo, iki pergabenimo į naujus namus. Žinoma, neprivalote rinktis visas perkraustytojo paslaugas, nes galbūt, jums yra reikalingas tik daiktų pervežimas ir pakavimo darbais gali užsiimti pats.

Užsisakius perkraustymo paslaugas visada norisi kuo greičiau ir sklandžiau įsikurti naujuose namuose. Todėl pateikiame keletą patarimų, ką turėtumėte pats atlikti, nors ir užsisakėte pilną perkraustymo paslaugą.

Kaip pasiruošti daiktų pervežimui?

Sudarykite savo daiktų sąrašą. Ypač, patariame sužymėti supakuotus dūžtančius daiktus. Tai gali indai, vazos ar stalinės lempos.

Ne visada daiktų pervežimas gali būti sklandus, todėl atvykę į naujuosius namus, pirmiausia, išpakuokite pažymėtus dūžtančius daiktus ir įsitikinkite, jog jie yra sveiki.

Neretai, pervežti daiktai lieka neišpakuoti dar keletą dienų, todėl perveržėjai gali nepriimti jūsų pretenzijų, jeigu apie sugadintus daiktus nebuvo pranešta iš karto.

Organizatorių archyvo nuotr.

Supakuokite būtiniausius daiktus

Supakuokite ir patys parsivežkite pirmo būtinumo daiktus. Kaip žinia, jūs, ko gero, pirmiau atvyksite į savo namus, nei perkraustymo komanda su jūsų daiktais, todėl būtina su savimi turėti pirmo būtinumo daiktus.

Tai gali būti higienos prekės, drabužiai, telefonų įkrovikliai, virdulys ir t.t. Taip pat, rekomenduojame patiems susipakuoti ir pargabenti itin brangius daiktus, tokius kaip juvelyriniai dirbiniai, dokumentai.

Smulki elektronika, tokia kaip planšetiniai arba nešiojamieji kompiuteriai, taip pat turėtų būti jums po ranka. Nepamirškite pirmos pagalbos vaistinėlės, nes perkraustymo metu susižeidus nenorėsite gaišti laiko ir ieškoti kur padėjo vaistinėlę.

Nevežkite nereikalingų daiktų

Atsikratykite nereikalingų daiktų. Daiktų pervežimas gali būti kur kas pigesnis, jeigu bus kuo mažiau pervežamų daiktų.

Gerai apgalvokite, ar visi turimi daiktai jums bus reikalingi naujuose namuose? Galbūt laikas parduoti senus baldus ar daiktus ir naujiems namams suteikti šviežumo nusiperkant naujus?

Išparduokite arba padovanokite nebereikalingus, nenaudojamus daiktus, tai sutaupysite pinigų dėl didelio kiekio daiktų pakavimo ir pervežimo.

Perkraustymui pasiruoškite iš anksto

Paruoškite gabenamus daiktus transportavimui prieš kelias dienas. Tokius daiktus, kaip šaldytuvas, šaldiklis, indaplovė ar skalbimo mašina turėtumėte paruošti dar prieš gabenimą.

Ištuštinkite šaldytuvą ir šaldiklį, atitirpinkite juos. Pasirūpinkite, jog skalbimo mašinoje ar indaplovėje būtų išleistas visas vanduo.

Išjunkite elektros prietaisus iš lizdų. Ne perkraustytojo darbas yra atjunginėti ir surinkinėti visus buities prietaisų laidus. Tuo pačiu sutaupysite tiek jų, tiek savo laiką perkraustymo metu. Laikas gali atsiliepti ir paslaugų kainai, jeigu atlygis mokamas ne už atliktą darbą, o už valandas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Išardykite baldus

Jeigu įmanoma – patys išardykite baldus. Sutaupysite kur kas daugiau laiko ir pinigų, jeigu perkraustymo komandai reikia tik ateiti ir pasiimti išrinktus baldus, o ne juos dar ir ardyti. Kai kurios perkraustymo paslaugas teikiančios įmonės, gali papildomai apmokestinti baldų išardymą ir surinkimą naujuose namuose.

Būkite pasiruošę naujuose namuose. Išmatuokite savo baldus, įsitikinkite, jog jie telpa pro duris naujuose namuose, o reikalui esant, iškabinkite duris, kad atvykusiai perkraustymo komandai nereikia to daryti pačiai.

Pasikartosime, sutaupytas laikas – sutaupyti pinigai.

Saugus perkraustymas ir daiktų pervežimas

Pasirūpinkite, kad nebūtų pašalinių asmenų, kurie trukdytų perkraustymo komandai. Kalbame apie vaikus.

Rekomenduojame, jog perkraustymo dieną vaikų nebūtų patalpose, jog jie netrukdytų perkraustymo komandai atlikti savo darbą.

Vaikai taip pat neturėtų būti patalpose dėl jų pačių saugumo. Nešant baldus, mažų mažiausiai norėtumėte, jog ant jūsų vaikų nukristų nešami baldai ar daiktai.

Organizatorių archyvo nuotr.

Taip pat pasirūpinkite, jog perkraustymo metu patalpose nebūtų ir kitų pašalinių asmenų.

Perkraustymo dieną, neretai pasitaiko, jog atvyksta draugai ar giminaičiai, kurie nori padėti su pakavimu ir nešimu.

To neturėtų būti, nes perkraustymo komanda pati pilnai atsako už supakuotų daiktų saugumą. Todėl giminaičių supakuoti daiktai gali prarasti draudimo paslaugą.

Pabaigai, visada rekomenduojame apdrausti brangius daiktus ir baldus.

Užsakymo Nr. KMC210021

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: