Organizatorių archyvo nuotr.

Šildymo būdo namams pasirinkimas – rimtas sprendimas, todėl svarbu įvertinti visus privalumus ir trūkumus. Vienas svarbiausių pasirinkimo kriterijų yra finansinis aspektas. Panagrinėkime, kodėl šilumos siurblys oras-vanduo yra geras sprendimas, padedantis sutaupyti.

Paprastas įrengimas

Šildymo būdo pasirinkimą dažnai lemia įvairios aplinkybės. Reikia įvertinti ir pastato išplanavimą, ir galimas naudoti kuro rūšis. Šiuo atžvilgiu šilumos siurblys oras-vanduo yra universalus sprendimas. Jo montavimui nereikia planuoti atskiros patalpos-katilinės įrengimo, nes įranga užima nedaug vietos, veikia tyliai. Nereikės rūpintis ir kaminu, o jo įrengimas gali brangiai kainuoti.

Oras-vanduo sistemai reikalinga tik elektros energija, kuri yra kiekvienuose namuose. Tai reiškia, kad nereikės daug kainuojančių investicijų, pavyzdžiui, dujų įvado. Taip pat nereikės rūpintis ir vieta kietam kurui laikyti ar pačiu kietu kuru.

Jei namus renovuojate ir norite pakeisti šildymo sistemą, galite naudoti grindinį šildymą arba radiatorius. Dažnai jie jau būna įrengti, tad pakanka pakeisti tik patį šildytuvą. Dar vienas privalumas, kuriuo pasižymi šilumos siurblys oras-vanduo yra tai, kad jis taip pat aprūpins namus ir karštu vandeniu. Tai reiškia, kad nereikės papildomų sprendimų, kuriais tektų pasirūpinti, pavyzdžiui, įrengiant oras-oras sistemą.

Didelis efektyvumas ir ekonomija

Šilumos siurblys oras-vanduo veikia temperatūrinių mainų principu: jis šilumą surenka iš oro aplinkoje ir perduoda vandeniui, kuris ją išnešioja po visus namus. Tai reiškia, kad galite reguliuoti patalpų temperatūrą įjungdami arba išjungdami šildymą tam tikrose zonose ir taip sutaupysite: juk kartais nebūtina šildyti visus namus.

Šildymui oras-vanduo sistema naudoja elektros energiją, tačiau veikia labai efektyviai. Skaičiuojama, kad suvartojamas energijos kiekis gali būti net iki 75 proc. mažesnis už dujinius ar elektrinius katilus, o tai reiškia ir mažesnes sąskaitas. Tai reiškia, kad naudinga oras-vanduo šilumos siurblius rinktis ir kaip alternatyvų ar papildomą šildymo būdą. Pavyzdžiui, galima juos derinti su židiniu ar krosnele. Itin efektyviai šie siurbliai veikia, kai lauko temperatūra nėra itin žema, o štai šalčiausiomis dienomis galima papildomai naudoti ir kitą šildymo būdą.

Integracija su saulės elektrine

Šilumos siurblių technologija puikiai tinka integravimui su saulės elektrinėmis. Tai puikus pasirinkimas, kai norima sutaupyti ir sumažinti savo pėdsaką aplinkai. Šilumos siurblys oras-vanduo, naudodamas saulės energiją, gali šiluma namus aprūpinti praktiškai nemokamai. Tai puikus pavyzdys, kai namų reikmėms yra naudojami atsinaujinantys gamtos ištekliai.

Integravus šilumos siurblį su saulės elektrine, pasiekiamas maksimalus efektyvumas. Be to, abi technologijos pasižymi puikiu ilgaamžiškumu ir reikalauja mažai priežiūros, tad investavę į reikalingą įrangą komfortu namuose džiaugsitės tikrai ilgai. Puikus sprendimas visiems, kurie ieško patikimo, ekonomiško ir aplinkai draugiško šildymo būdo.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: