Pixbay.com archyvo nuotr.

Greičiausiai kiekvienas žmogus svajoja apie savo ramią, turiningą ir kartu labai laimingą senatvę, tačiau nepaisant tokių svajonių, tik nedaugelis žmonių skiria pakankamai pastangų, kad tokias svajones paverstų realybe. Mūsų senėjimą spartina mūsų gyvenimo būdas, tam tikri aplinkos veiksniai ir tai, kiek dėmesio skiriame savo kūnui. Trumpiau tariant, tai yra dalykai, kuriuos galime kontroliuoti.

Taigi, protingas būdas pasiekti jaunatvišką odą ir senti laimingai yra rūpintis savo oda ir laikytis subalansuoto požiūrio į savo gyvenimą. Šiame straipsnyje pateikėme keletą lengvai įgyvendinamų patarimų, kurie gali padėti atrodyti ir išlikti jaunatviškoms.

Kaip prižiūrėti savo odą

Pirmiausia pradėkime nuo to, kaip turėtumėte kasdien prižiūrėti savo odą, kad ji visuomet išliktų jaunatviška ir graži.

Laikykitės VTD rutinos

Niekada nepamirškite trijų svarbiausių odos priežiūros žingsnių – valymo, tonizavimo ir drėkinimo. Nesvarbu, ar tik pradedate dieną, ar einate miegoti, visada laikykitės tinkamos VTD rutinos. Dienos pradžioje kruopščiai nuvalykite odą, o prieš darydamos makiažą paruoškite odą kokybišku toniku ir drėkinamuoju kremu. Nepamirškite pašalinti ant veido susikaupusio makiažo, riebalų ir nešvarumų, o vakare tonizuokite ir drėkinkite odą. Tai padeda sumažinti odos išsausėjimą ir papilkėjimą. Be to, naudokite atskirą paakių kremą, kad sritis po akimis būtų sudrėkinta ir būtų išvengta smulkių linijų ir raukšlių. Dėl paburkusių akių ir tamsių ratilų galite atrodyti vyresnės.

Naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Nuolatinis UV spindulių poveikis pagreitina odos senėjimo procesą ir sukelia tamsias dėmes, strazdanas, hiperpigmentaciją ir raukšles. Todėl https://shop.kosmetikosdnr.lt/ primena kaip svarbu kiekvieną kartą, kai išeinate į lauką dienos metu, net jei yra debesuota, naudokite apsauginį kremą nuo saulės! Rinkitės apsauginį kremą nuo saulės, turintį ne mažesnį kaip SPF 30 ir PA+ (arba aukštesnį) įvertinimą, nes SPF apsaugo odą tik nuo UVB spindulių. Apsauginiai kremai nuo saulės su PA+ įvertinimu apsaugo ir nuo UVA spindulių.

Įsigykite produktų su senėjimą stabdančiais ingredientais

Retinoidai ir kolageno pagrindu pagamintos odos priežiūros priemonės yra jūsų slaptas ginklas, padedantis išlaikyti jauną odos išvaizdą. Retinoidas (arba retinolis) yra vitamino A darinys, turintis senėjimą stabdan

ių savybių. Jis padeda mažinti smulkias linijas ir raukšles bei skatina kolageno gamybą. Nors retinolio kremų galima lengvai įsigyti be recepto, retinoidų pagrindu pagamintiems produktams reikia gydytojo recepto, nes jie yra šiek tiek stipresni. Taip pat galite investuoti į kolageną stiprinantį kremą ar serumą arba vartoti kolageno papildus. Ta

iau prieš vartodami bet kokius papildus pasitarkite su gydytoju. Be to, niekada nepamirškite savo kaklo odos.

Nepamirškite rankų ir kojų

Rankų oda yra daug plonesnė nei likusios kūno dalies oda. Taigi, net jei jūsų veidas atrodo jaunas, rankos gali išduoti jūsų amžių! Prieš išeidamos į lauką, rankas ir kojas taip pat patepkite apsauginiu kremu nuo saulės. Kad rankų oda neišsausėtų, reguliariai masažuokite jas rankų kremu. Tokiu būdu taip pat pamaitinsite nagus ir odeles. Vakare gausiai patepkite rankas ir kojas drėkinamuoju kremu. Kartą per savaitę naudokite kūno šveitiklį negyvoms odos ląstelėms pašalinti.

Nepamirškite lūpų

Dėl sutrūkinėjusių ir sausų lūpų jūsų veidas gali atrodyti neryškus. Be to, kadangi lūpų oda yra daug plonesnė, nesirūpinant lūpomis jos greičiau sensta. Taigi, prieš eidamos miegoti sudrėkinkite lūpas kokybišku lūpų balzamu. Dieną naudokite lūpų balzamą su SPF. Visada drėkinkite lūpas prieš tepdamos lūpų dažus. Taip apsaugosite jas nuo bet kokios žalos, kurią sukelia lūpų dažuose esančios cheminės medžiagos.

Šveiskite odą

Kad oda lengviau kvėpuotų ir atrodytų gaivi, jai reikia atsikratyti negyvų ląstelių, o šveitimas padeda šiam procesui. Kartą ar du kartus per savaitę galite naudoti šveitiklį arba rinktis cheminį šveitimą. Dauguma grožio klinikų siūlo cheminio šveitimo paslaugas (kurių sudėtyje yra AHA ir BHA), kurias galite atlikti pagal dermatologo rekomendacijas, kad padidintumėte odos spindesį.

Patarimai jaunatviškiau atrodantiems plaukams

Taip pat ne ką mažiau svarbu skirti pakankamai dėmesio ir savo plaukų priežiūrai, kuri privalo tapti jūsų kasdienės grožio priežiūros sudedamąja dalimi.

Venkite pernelyg stilizuoti plaukus

Galbūt mėgstate tiesinti ar garbanoti plaukus arba naudoti per daug produktų. Tačiau sulaukus tam tikro amžiaus reikia nustoti tai daryti, nes tai gali pažeisti plaukų šaknis ir dėl to plaukai gali atrodyti prasčiau bei būti labiau linkę lūžinėti. Be to, venkite per daug dažnai trinkti plaukus, nes tai gali iš jų atimti natūralius aliejus ir jie gali atrodyti sausi bei negyvybingi.

bandykite biotino papildus

Jei susiduriate su plaukų retėjimo problema, galite pabandyti vartoti biotino papildus. Taip pat galite į savo kasdienę mitybą įtraukti biotinu turtingų maisto produktų. Tai kiaušiniai, migdolai, sūris, špinatai, saldžiosios bulvės, lašiša, jautiena ir saulėgrąžų sėklos.

Rinkitės tokią šukuoseną, su kuria atrodytumėte jaunesnės

Venkite šukuosenų, kurios atitraukia plaukus nuo veido. Vietoj to rinkitės veidą „įprasminančias“ šukuosenas. Jei turite trumpesnius plaukus, galite rinktis kirpčiukus arba sruogas, kad pabrėžtumėte veido formą ir veidas atrodytų jaunatviškesnis. Pasikonsultuokite su stilistu, kad išsiaiškintumėte, koks stilius tiks jūsų veidui.

Dažykite plaukus

Dažydamos plaukus galite reikšmingai atjaunėti! Pasirinkite tinkamą plaukų spalvą pagal savo natūralią plaukų spalvą. Jei turite šviesesnius plaukus, pridėkite jiems šiltų tonų. Jei esate brunetė, rinkitės karamelinius atspalvius. Jei turite juodus plaukus, tuomet geriausia pasitarti su stilistu, nes išsirinkti plaukų spalvą juodiems plaukams yra sudėtinga. Tačiau galite išbandyti kaštoninę rudą arba mokos spalvą.

Užsakymo Nr. KMC210224

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: