Organizatorių archyvo nuotr.

Yra labai daug priežasčių, kodėl nuosavą gyvenamą būstą reikia atnaujinti, tačiau dažniausiai namo renovacija atliekama, norint geriau pritaikyti namus konkretiems savininko ar kliento poreikiams.

Estetinis renovacijos aspektas

Sudarant renovacijos projektą, architektai natūraliai atsižvelgia į įvairius veiksnius, visų pirma, į estetinius aspektus. Vykęs projektas turi atspindėti savininko skonį ir pageidavimus, išreikšti jo asmenybę. Trumpai tariant, renovuojant namo dizainas išlieka labai svarbus.

Energijos išteklius taupanti renovacija

Energijos balanso pagerinimas dažnai yra pagrindinis renovacijos tikslas. Iš tiesų, seni namai nebeatitinka naujausių standartų, todėl būsto renovacija padidina patalpų šilumos izoliaciją.

Investicijos į būsto atnaujinimą atsipirks sumažėjus šildymo išlaidoms. Taip pat išaugs pridėtinė jūsų namo vertė, jeigu kažkada sugalvosite jį parduoti. Be abejo, renovacija užtikrina aukštesnį komforto lygį, pagaliau, naudojant pažangias technologijas, ji kažkiek prisideda prie mūsų planetos tausojimo.

Dėmesys tvarumui

Šiais laikais renovacijos projektuose atsižvelgiama ir į ekologinį aspektą. Populiaru, dažnai netgi madinga, rinktis ilgaamžius, ekologiškus, pagamintus iš natūralių žaliavų, lengvai perdirbamus produktus.

Organizatorių archyvo nuotr.

Patogesnė ir modernesnė kasdienybė

Seni namai turi žavesio, jie netgi pasižymi savitu charakteriu, tačiau kartais neturi visų reikiamų patogumų. Be to, kai kurie interjero elementai neatitinka savininkų poreikių arba netgi blogina gyvenimo kokybę, pavyzdžiui, netinkamos ar net pažeistos grindų dangos. Galiausiai, pertvarų išardymas gyvenamosioms patalpoms padidinti yra dar vienas renovacijos tikslas. Nusprendę atnaujinti savo seną namą, galėsite daug ką pakeisti:

  • Pagal savo skonį pasirinkti modernią grindų ar sienų dangą.

  • Perkurti gyvenamąsias patalpas išardant senas pertvaras.

  • Įsirengti patogesnes ir modernesnes vonios ar virtuvės patalpas.

  • Įdiegti naują pažangią įrangą, pavyzdžiui, namų valdymo sistemą ir kt.

Yra dar vienas svarbus aspektas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, pasiryžus renovuoti nuosavą gyvenamą būstą.

Nekilnojamo turto rinkos kaina

Prieš pradedant bet kokius atnaujinimo darbus, svarbu ištirti rinkos kainą savo gyvenamoje vietovėje. Savaime aišku, kad nekilnojamojo turto, esančio prie jūros, šalia didmiesčio ar mažame provincijos miestelyje, kaina nebus tokia pati. Kodėl svarbu orientuotis į rinkos kainą? Žinodami ją užsitikrinsite, kad nedirbate per didelių darbų ir kad darbams paskirta namo renovacijos kaina po tinkamo laiko atsipirks. Iš tiesų, atnaujinus seną namą ir jį pardavus, turėsite galimybę atgauti kapitalo prieaugį.

Užsakymo Nr. KMC210106

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: