Organizatorių archyvo nuotr.

Nors šiais laikais labai daug žmonių kuria modernaus, minimalistinio stiliaus interjerus, kurie gali atrodyti šalti ir lakoniški, visgi, klasika yra klasika – ji niekada nėra pamirštama. O kaip kurti apšvietimą klasikinio stiliaus namuose, kai norisi ne tik prabangos, tačiau ir praktiškumo. Tai ir aptarsime straipsnyje.

Sietynai – klasika, kuri niekada nemiršta

Klasikinis stilius dažniausiai neatsiejamas nuo sietynų, kurie  yra ne tik apšvietimo komponentas, tačiau ir svarbiausias patalpos akcentas, kuris suteikia kambariui daugiau jaukumo. Šiuo metu sietynų pasiūla rinkoje yra labai plati, tad galima rasti tokių, kurie atrodo labai prabangiai, ir tokių, kurie dažnai priskiriami modernumu kvepiančiame klasikiniame stiliuje.

Kokie sietynai Jums labiausiai tinka? Rinktis reikia pagal savo poreikius. Tačiau faktas, kad jie dažniausiai yra masyvūs, prabangūs ir tradicinio stiliaus. Dėl to juos geriausia derinti kambariuose, kurie nėra maži. Nors sietynas yra laikomas svetainė bei valgomojo kambarių apšvietimu, tačiau skoningai atrodys ir miegamajame, ypač, jeigu jis yra didelis.

Klasikinio stiliaus kūrimas

Svarbu, kad tiek sietynas, tiek bet koks kitas apšvietimas būtų skoningai priderintas prie kitų akcentų, kurie yra patalpoje. Juk tik harmoninga sintezė kurs jaukumą ir šilumą, kurios taip norisi namuose. Galiausiai, klasikinis stilius dažniausiai ir yra siejamas su ramybe, šiluma, galiausiai, artimumu. Kai tuo tarpu priešprieša einantis modernumas yra šaltas, lakoniškas ir abejingas.

Klasikinio stiliaus išbaigimas interjere remiasi keliomis taisyklėmis. Aptarsime jas.

1.     Pirmiausia jame dominuoja jaukūs atspalviai, kurie kaip jau minėjome, siejasi su šiluma. Dėl to dažniausiai siūlome rinktis ir pastelinių spalvų sietynus. Žinoma, jie gali būti ir žemės spalvų, kurios taip pat siejamos su klasikiniu interjeru.

2.     Klasika yra neatsiejama nuo harmonijos ir proporcijų. Renkantis sietyną reikia žiūrėti, kad jis derėtų patalpoje, taptų kambario centru. Taip pat labai didelėse patalpose galima derinti ir du arba tris sietynus. Tačiau visi jie turi būti sukabinti toje pačioje linijoje išlaikant tarpų jų vienodus atstumus. Tai yra klasikos esmė.

3.     Klasikinio stiliaus esmė yra prabanga. Ne veltui sietynai taip puikiai įsikomponuoja tokio stiliaus kambariuose. Žinoma, ne tik jie, tačiau ir baldai bei kitos smulkmenos, akcentai, kurie yra kambaryje – taip pat turi atrodyti prabangiai. Taip išlaikoma elegancija ir tradicija.

4.     Galiausiai reikia nepamiršti, kad net ir klasikiniame internete skoningai atrodys ir netradiciniai akcentai. Daugeliui atrodo, kad tai, kas atrodo iššaukiančiai, yra modernumo dalis. Tikrai ne. Klasikinis stilius taip pat gali turėti neįprastus dekoro akcentus. Net ir tie patys sietynai gali būti kambario akcentas, kuris tarsi harmoningai derėdamas interjere tuo pačiu yra išskirtinis ir traukiantis akis.

Svarbiausia kuriant klasikinį interjerą kuo mažiau dėmesio skirti madai, o rinktis tokius akcentus, formas bei spalvas, kurios Jums patinka. Juk pirmiausia kambarys turi kelti geras emocijas Jums. Tai yra svarbiausia taisyklė.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: