Organizatorių archyvo nuotr.

Apie ką pirmiausiai pagalvojate išgirdę šį žodžių derinį? Apie saugumą? Apie gaisrą ir jo padarinius? Priešgaisrinių vartų paskirtis ir yra pirmiausiai išgelbėti žmonių gyvybes ir jų turtą. Tačiau kad šiuos vartus įsirengti ir jaustis saugiai bei užtikrintai dėl savo turto saugumo, reikia kreiptis į profesionalus idomus.lt , kurie patars ir padės juos išsirinkti.

Priešgaisriniai vartai yra atsparūs ugniai ir paprastai pagaminti iš stiklo, gipso, plieno, medienos ir aliuminio derinio, likusius tarpus tarp sienos ir vartų užpildo ugniai atspariu sandarikliu. Visos šios medžiagos užtikrina šių durų visapusišką apsaugą nuo ugnies. Kilus gaisrui ir suveikus priešgaisrinei signalizacijai ar dūmų detektoriui, suveikia priešgaisrinių vartų saugiklio užraktas, kuris uždaro juos taip apsaugodamos likusias patalpas nuo dūmų ir ugnies sukelto pavojaus.

Priešgaisrinių vartų būna net kelios rūšys: užuolaida, vienvėriai nustumiami vartai, dvivėriai nustumiami vartai ir pakeliami priešgaisriniai vartai. Pagrindinė šių vartų paskirtis yra jei vienoje iš patalpų kilo gaisras ir dūmai jau skverbiasi į kitas patalpas šių durų pagalba aklinai užsidaro gaisro paveikta zona ir taip apsaugo likusią pastato dalį nuo gaisro ir jo sukeltų padarinių.

Šios durys dažniausiai gaminamos ir naudojamos pramoninėse patalpose, tačiau jas puikiai galima pritaikyti ir individualiuose, bei viešuose pastatuose. Užuolaidos tipo priešgaisrinius vartus dažniausiai renkasi prekybos centrai ir požeminės aikštelės, jos taupydamos laiką ir patalpų plotą bei išdėstymą, renkasi šį paprastesnį ir greitesnį sprendimą. Vartai pagaminami pagal jų išmatavimus neužima daug vietos ir puikiai atitinka visas savo funkcijas. Vienvėrius nustumiamus vartus, dvivėrius nustumiamus vartus arba pakeliamus priešgaisrinius vartus dažniausiai renkasi sandėlių, pramoninių pastatų ir visuomeninių pastatų apsaugai. Jie gali būti naudojami dviem būdais, užsidaro automatiškai arba gali būti užstumiami rankiniu būdu. Kad pramoninės arba visuomeninės paskirties pastatas atitiktų visus priešgaisrinės saugos reikalavimus, jis būtinai turi įsirengti šiuos priešgaisrinius vartus.

Visų šių išvardintų priešgaisrinių vartų atsparumas ugniai atitinka Lietuvos respublikos priešgaisrinės saugos reikalavimus ir turi atsparumu ugniai sertifikatus, kurie atitinka visus klientų keliamus saugumo reikalavimus.

Užsakymo Nr. KMC210236

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: