Organizatorių archyvo nuotr.

Ar pirkdami prekę atkreipiate dėmesį į etiketę? Ar etiketė daro įtaką jūsų apsisprendimui pirkti ar nepirkti vieną ar kitą prekę? Tiesą sakant, perkant prekes neįmanoma nepastebėti etikečių įvairovės, tačiau kaip žinoti, kokios etiketės traukia dėmesį, kokias rinktis savo gaminamai produkcijai, kad jos patrauktų būsimų pirkėjų dėmesį?

Etiketė – svarbi verslo įvaizdžio dalis

Iš tiesų etiketė yra prekės ženklo ar net paties verslo įvaizdžio dalis, kuri gali paskatinti ir pardavimus. Tačiau renkantis etiketes savo gaminiams, taip pat labai svarbu įvertinti prekės tipą, jos kainą, į kokį pirkėją konkrečiai ji orientuota. Etiketė tikrai neturėtų sudaryti per didelės jūsų produkto kainos dalies.

Etikečių ir jų spaudos tipai

Atsižvelgiant į aukščiau paminėtas gaires, atitinkamai prekei etiketės gali būti lipnios arba skirtos tekstilei. Lipnios etiketės gali būti apsitraukiančios arba gaminamos skaitmeninės bei fleksografinės spaudos pagrindu. Jos gali būti įvairiaspalvės, vienspalvės, dekoruotos įvairiais būdais – reljefinės, įspaustos, laminuotos, folijuotos, metalizuotos ir pan.

Tuo tarpu tekstilei skirtos tekstilinės etiketės taip pat gali būti skirtingos – pakabinamos, spausdintos, austos ar tekstiliniai lipdukai (šilkografiniai transferiai).

Kas svarbu, renkantis etiketes savo produkcijai?

Tarkime, jeigu produktas labai kokybiškas, kažkuo išskirtinis ir orientuotas į išskirtinį klientą, verta investuoti į etiketės dizainą ir net medžiagą, iš kurios ji bus pagaminta. Tas taip pat galioja ir labai brangioms bei prabangioms prekėms. Tačiau parduodant niekuo neišsiskiriantį produktą, pavyzdžiui, maisto ar kasdienio naudojimo produktus, persistengti nereikėtų. Čia labai svarbu tinkamai įvertinti ir gerai pasverti prekės ir etikečių gamybos kainų santykį.

Tuo tarpu, jeigu gaminate ekologiškus, natūralius produktus, etiketė vaidina labai svarbų vaidmenį. Pavyzdžiui, jeigu parduodate ekologišką produktą ir jūsų verslas kalba apie gamtos išsaugojimą, tvarumą, aplinkos taršą, jokiu būdu nesirinkite plastiko pagrindu gaminamų etikečių. Tokiems gaminiams puikiai tinka perdirbamo kartono, popieriaus ir kitų medžiagų etiketės. Pavyzdžiui, medžiaginių etikečių gamyba orientuota į tokias prekes, kaip rūbai ir tekstilė. Atitinkamai turėtume rinktis etikečių gamyboje naudojamas ir kitas žaliavas – dažus ir pan.

Užsakymo Nr. KMC2200058

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: