Organizatorių archyvo nuotr.

Pastaruosius metus augant nekilnojamojo turto paklausai, vis daugiau ir daugiau šeimų ieško remonto bei busto atnaujinimo sprendimų. Vienas iš svarbiausių remonto etapų – lubų įrengimas. Dažnai susiduriama su dilema, kurias gi lubas rinktis: dažytas, įtempiamas ar gipso kartono lubas. Atlikus rinkos tirimą – išaiškejo kokios gi lubos yra populiariausios būtent Kaune.

Ne paslaptis, kad didmiesčiai – tai vietos, kur koncentruojasi daugiausiai Lietuvos gyventojų. Todėl ir daugiausiai verslų vykdo savo veiklas būtent ten, lubų rinka – ne išimtis. Be galo daug informacijos galima rasti kaip internete, taip ir parduotuvėse, tačiau išsirinkti tinkamą variantą yra nelengva. Todėl nusprendėme atlikti rinkos tyrimą ir paklausti naujų ir antrinėje rinkoje įsigytų butų Kaune savininkų, kokias gi lubas rinkosi jie. Rezultatai buvo nevienareikšmiai, tačiau favoritas tapo aiškus jau iš karto. Įtempiamos lubos – Kaunas suteikė pirmenybę būtent šiam lubų tipui, antroje vietoje liko gipso kartono ir dažytos lubos.

Kodėl gi įtempiamos lubos tapo tokios populiarios?

Pagrindinės tokio pasirinkimo prirežastys tapo:

  • Greitas ir švarus montavimas;
  • Ilgaamžiškumas;
  • Lengva priežiūra ir apsauga nuo užliejimo.

Dauguma respondentų, pasirinkusių įtempiamas lubas minėjo, kad rinkosi tiekėją pakankamai kruopščiai ir atsargiai, nes anot jų – tai yra labai jautri vieta, norint turėti gerai atliktą darbą bei kokybiškas medžiagas. Svarbiausi aspektai į kuriuos rekomenduojama atekreipti dėmesį: įmonės buvimas, darbuotojų skaičius ir medžiagų sertifikatai. Pasitaiko atvėjų, kai nelegaliai besiverčiantys asmenys apsimeta dirbantys žinomose įmonėse, tačiau taip nėra. Šį dalyką nesudėtinga patikrinti, pasiskambinus tai įmonei.

Kaunas vis dažniau renkasi matines įtempiamas lubas

Kaip žinoma, įtempiamos lubos turi platų paviršių pasirinkimą: blizgi, matinė, satino ir audinio plėvelės. Blizgi plėvelė pasirenkama, kai patalpų plotas nėra didelis, tokiu būdu šviesą atspindinčios lubos suteikia daugiau erdvės, vizualiai išdidina patalpas. Satino plėvelės turi lengvą atspinti, tačiau mainės struktūros. Audinio medžiaga – yra brangesnė, bet yra priskiriama prie ekologiškų medžiagų. Populiariausias pasirinkimas – matinės įtempiamos lubos. Tokios lubos ypatingai daug dėmesio sulaukia iš dizainerių ir architektų, jų pagalba galima sukurti skandinaviško stiliaus interjero dizainą bei pritaikyti įvairius šiuolaikinius apšvietimo sprendimus, tokius kaip LED linijas. Spot ir dinaminiai Track šviestuvai. 

Užsakymo Nr. KMC220039

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: