Organizatorių archyvo nuotr.

Ketus yra itin tvirta ir ilgaamžė medžiaga. Techniniu požiūriu tai yra geležies ir anglies lydinys su tokiais priedais kaip silicis, manganas, fosforas ar siera. Šis derinys sudaro medžiagą, kuri idealiai tinka pramoniniam naudojimui įrangoje, veikiamoje aukštos temperatūros. Dėl šios priežasties rinkoje yra daug ketaus krosnelių modelių, skirtų namams ir kitiems pastatams šildyti. Kokios jų savybės ir kaip jos skiriasi nuo plieninių modelių?

Ketaus krosnelių savybės

Ketinės krosnelės visų pirma yra tvirtesnės nei plieninės ir daug atsparesnės korozijai. Tačiau medžiagos, iš kurios jos pagamintos, pobūdis neleidžia jų paprastai remontuoti ir taisyti. Jei pažeistos plieninės dalys, problemą visada galima išspręsti naudojant suvirinimo aparatą. Ketaus dalių (kurios yra liejamos) atveju, jei jos tampa netinkamos naudoti, reikia pakeisti visą komponentą. Taip pat labai svarbu patikrinti jų technines charakteristikas – ar jos tikrai turi reikiamą galią, ar yra tvirtai pagamintos ir ar turi sprendimus, palengvinančius naudojimą.

Ketaus krosnelių privalumai

Ilgas tarnavimo laikas. Medžiaga, iš kurios jos pagamintos, yra labai patvari ir atspari pažeidimams, o tai reiškia, kad krosnelė tarnaus daugelį metų ir jos nereikės keisti.

Ketaus krosnelė veiksmingai šildo patalpą, nes pasižymi dideliu šiluminiu efektyvumu. Ji greitai ir efektyviai paskirsto šilumą visuose namuose, todėl sutaupote pinigų šildymo išlaidoms.

Ketaus krosnelė taip pat yra ekologiškas pasirinkimas, nes ją galima kūrenti natūraliu kuru, pavyzdžiui, malkomis arba biomase, todėl į atmosferą neišmetama kenksmingų teršalų.

Kaip pasirinkti tinkamą ketaus krosnelės modelį?

Norėdami pasirinkti tinkamą ketaus krosnelės modelį, turite išanalizuoti savo šildymo poreikius ir erdvę, kurioje ji bus montuojama. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į krosnelės galią ir jos šiluminį efektyvumą, kad būtų užtikrintas tinkamas šilumos kiekis atitinkamoje patalpoje. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į kuro, kurį naudos krosnelė rūšį ir jo prieinamumą.

Priežiūra ir eksploatavimas

Kad ketaus krosnelės puikiai veiktų ištisus metus, joms reikia reguliarios priežiūros. Krosnelę reikia reguliariai valyti ir tikrinti kuro lygį. Jei esate nepatyrę, turėtumėte kreiptis į profesionalų aptarnavimo specialistą, kuris padėtų jums prižiūrėti ir eksploatuoti krosnelę.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: