Organizatorių archyvo nuotr.

Stelažai turi būti praktiški ir ergonomiški. Jie leidžia tinkamai panaudoti sandėliavimo erdvę. Tad, kokius juos pasirinkti, norint padidinti sandėlio našumą?

Sandėlio stelažų pasirinkimas – pagrindiniai principai

Sandėlis turi atlikti daug specifinių funkcijų, todėl labai svarbu kuo geriau suplanuoti ir apsaugoti erdvę. Reikia atsižvelgti į daugelį aspektų, visų pirma į sandėliavimo stelažų tipą, pritaikytą sandėliuojamoms prekėms. Patartina rinktis sandėliavimo sistemą, leidžiančią efektyviai išnaudoti turimą erdvę. Šį vaidmenį labai gerai atlieka aukštuminiai stelažai. Jie palaiko sklandų sandėliavimo procesą ir užtikrina saugumą jais naudojantis.

Pagrindiniai parametrai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis konkrečią sandėliavimo stelažų sistemą, yra šie:

  • gamintojo kartu su konstrukcija pateiktų techninių dokumentų teisingumas;

  • gamybos atitiktis standartams;

  • leistina apkrova ir keliamoji galia;

  • teisingo naudojimo principai.

Sandėlio stelažai ir sandėliavimo vietos

Sandėlio valdymas yra didelis iššūkis kiekvienam sandėlio savininkui. Tai turi įtakos įmonės veiklai, darbuotojų saugai ir atskirų procesų efektyvumui. Galima įsigyti įvairių tipų sandėlio stelažų, kurie gali būti naudojami daugelyje logistikos operacijų.

Sandėliavimo stelažai turi sudaryti sąlygas kuo geriau pasiekti sandėliuojamas prekes, palaikyti švarą, taip pat suteikti galimybę keisti išdėstymą. Optimizuoti sandėliavimo erdvę geriausiai padeda modulinės lentynos, kurių aukštį galima laisvai reguliuoti. Papildomas privalumas – galimybė naudoti papildomus priedus, pavyzdžiui, skirtuvus, pertvaras, stalčius, groteles, kad prekės būtų saugiai laikomos.

Antresolės taip pat leidžia padauginti turimą erdvę. Maksimaliai išnaudojus turimą erdvę, sandėlio darbuotojų darbas tampa lengvesnis, o visi procesai įgyvendinami greičiau, efektyviau ir saugiau.

Kokie stelažai dažniausiai pasirenkami sandėliui?

Ar yra universali stelažų sistema, kuri puikiai veiktų kiekviename sandėlyje? Tikrai ne. Tačiau, laimei, yra keletas sandėlio stelažų tipų, leidžiančių saugiai sandėliuoti prekes.

Bendroms prekėms, supakuotoms į dėžes, arba biriems kroviniams sandėliuoti dažniausiai pasirenkami lentyniniai stelažai. Jie dažniausiai naudojami įrankiams, kartoninėms dėžėms, automobilių detalėms ar kitiems supakuotiems daiktams laikyti.

Kita vertus, paletiniai stelažai yra pagrindinė ir paprasčiausia sandėlio įranga. Juose galima sandėliuoti įvairias ant padėklų padėtas prekes. Tai padaryti leidžia platus priedų asortimentas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: