Organizatorių archyvo nuotr.

Tinkamas vėdinimas vonios kambaryje yra labai svarbus klausimas, nes šioje patalpoje dažnai yra daug įvairių oro teršalų, o svarbiausia – vandens garų. Tai dažniausia langų ir veidrodžių rasojimo priežastis. Be to, dėl didelio vandens garų kiekio ore kartais atsiranda nemalonių kvapų, sunku išdžiovinti šlapius rankšluosčius arba ant sienų atsiranda pelėsis.

Rinkdamiesi vonios kambario ventiliatorių, turėtume atsižvelgti į keletą svarbių aspektų.

Ventiliatoriaus galia ir dydis

Vonios ventiliatoriai dažniausiai būna trijų dydžių: 100 mm, 125 mm ir 150 mm skersmens jungiamojo vamzdžio prie vėdinimo kanalo. Šie skersmenys lemia konkretaus įrenginio našumą Taigi:

  • maždaug 100 mm skersmens ventiliatoriai paprastai yra nuo 80 m3/h iki 125 m3/h našumo – jie skirti montuoti iki 8-10 m2 patalpose (standartinis aukštis – 2,6 m);

  • maždaug 125 mm skersmens ventiliatoriai dažniausiai yra nuo 175m3/h iki 215m3/h našumo – tinka įrengti nuo 10m2 iki ne daugiau kaip 16m2 patalpose (kai standartinis patalpos aukštis yra 2,6 m);

  • maždaug 150 mm skersmens ventiliatorių oro srautas dažniausiai būna nuo 250m3/h iki 320m3/h – tinka didesnėms nei 16m2 patalpoms.

Svarbu, kad ventiliatoriaus našumas būtų suderintas su patalpos kubatūra, o ne su montuotojo palikta anga sienoje/lubose. Tai ypač svarbu, nes per mažo našumo ventiliatorius turės dirbti ilgiau, kad pašalintų nepageidaujamus kvapus ar drėgmę. Ir atvirkščiai, naudojant per didelio našumo ventiliatorių, patalpa greitai atvės. Daugiau informacijos: el-vent.com.

Ventiliatoriaus triukšmo lygis

Ventiliatoriaus triukšmo lygis taip pat yra svarbus dalykas, į kurį atkreipiame dėmesį kasdien naudodamiesi ventiliatoriumi. Todėl perkant ventiliatorių verta atidžiai pasidomėti, kokius parametrus nurodo gamintojas ir kokiu atstumu buvo atlikti keliamo triukšmo matavimai. Ventiliatoriaus tvirtinimo būdas taip pat svarbus klausimas – ventiliatoriai su antivibraciniais laikikliais apsaugo nuo vibracijos ir skleidžiamo triukšmo.

Ventiliatoriaus išvaizda

Ventiliatoriaus išvaizda yra subjektyvus dalykas. Šiuo metu rinkoje yra labai didelis vonios kambario ventiliatorių pasirinkimas. Ventiliatoriai būna su PVC fasadais, nerūdijančio plieno fasadais, žalvariniais fasadais, stikliniais fasadais ir t. t. Tačiau perkant lemiamą reikšmę turėtų ne ventiliatoriaus išvaizda, o kiti anksčiau minėti parametrai. Net ir pats gražiausias ventiliatorius taps tik trukdžiu, jei jis bus triukšmingas ir nelabai efektyvus.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: