Pexels.com archyvo nuotr.

Stiklo paketų pasirinkimas šiais laikais yra itin platus. Nemažai vartotojų vis dar pirmenybę teikia standartine konstrukcija pagrįstiems stiklo paketams, tačiau tikrai yra ir tokių, kurie mieliau renkasi ne standartinius, o ypatingas technines savybes demonstruojančius gaminius. Pagal individualų poreikį galima pasirinkti stiklo paketus, užtikrinančius maksimalią vidaus patalpų apsaugą. Tokių paketų sandarą dažniausiai sudaro laminuotas, grūdintas arba armuotas stiklas. Susiduriant su išorinių garsų problema, galima rinktis triukšmą izoliuojančius stiklo paketus, kurie akivaizdžiai sumažina triukšmingumo lygį. Šiuo metu vis didesnio žmonių susidomėjimo sulaukia ir selektyviniai stiklo paketai. Kuo jie skiriasi nuo kitų stiklo paketų rūšių ir kokiomis ypatybėmis jie pasižymi?

Selektyvinių stiklo paketų sandara

Selektyvinio tipo stiklo paketai, lyginant su standartiniais stiklo paketais, yra pagrįsti visiškai kitokia sandara. Ši stiklo paketų rūšis yra sukurta tam, kad vidaus patalpose būtų užtikrintas maksimalus šilumos išsaugojimas. Selektyvinių stiklų paketų gamybos eigoje, į jų komplektaciją yra įtraukiamas bent vienas selektyvinio stiklo lakštas. Naudojant tokį stiklo lakštą, šilumos laidumas sumažėja bene dvigubai. Taigi selektyvinis stiklo paketas yra idealus sprendimas visais atvejais, kai norima sukurti kuo šiltesnes bei sandaresnes vidaus erdves.

Selektyviniams stiklo paketams būdingi privalumai

Selektyvinis stiklo paketas tikrai turi išskirtinai daug vertingų savybių bei kiekvienam vartotojui aktualių teigiamų bruožų. Visgi, galima įvardinti du, pačius svarbiausius privalumus, kuriais džiugina šios rūšies stiklo paketai:

· Optimali temperatūra vidaus patalpose. Nors selektyviniais stiklo lakštais papildyti stiklo paketai dažniausiai yra pasirenkami dėl šilumos saugojimo tikslo, visgi, būtina paminėti, kad jie ne tik gali efektyviai sulaikyti šilumą namuose, bet ir sustabdyti šilumos patekimą į vidaus patalpas. O šis privalumas itin praverčia karštomis ir ypatingai saulėtomis vasaros dienomis. Selektyvinis stiklo paketas padeda palaikyti optimalią temperatūrą patalpoje bet kuriuo metų laiku, o tai leidžia gyventi patogiai ir komfortiškai.

· Energijos taupymas. Selektyvinių stiklo paketų pagalba tikrai galima sumažinti sąskaitas už elektros energiją tiek karštuoju, tiek šaltuoju metų laiku. Naudojant standartinės komplektacijos stiklo paketus, karštomis dienomis dažnai įjungiamas oro kondicionerius. Selektyvinio tipo stiklo paketai sumažina tokios įrangos naudojimo poreikį, o tai, savaime suprantama, atsispindi ir sąskaitose už elektros energiją. Selektyvinių stiklo paketų nauda ypatingai jaučiama vitrininiuose languose, kurie susiduria su itin intensyviu saulės spindulių poveikiu. Be to, selektyvinis stiklo paketas atlieka ir saulės spindulių filtravimo funkciją, o tai leidžia išvengti erzinančių akinimo reiškinių.

Ar verta investuoti į selektyvinius stiklo paketus?

Gyvenamosiose, komercinėse ar bet kokios kitos paskirties patalpose sumontavus ne standartine sudėtimi pagrįstus, o selektyvinius stiklo paketus, pastebimai mažėja įvairių kondicionavimo sistemų naudojimas. Todėl galima teigti, jog selektyvinio tipo stiklo paketai yra ne tik šilumą efektyviai sauganti ar optimalią temperatūrą padedanti palaikyti stiklo paketų rūšis, bet ir tvarus bei ekologiškas pasirinkimas. Kainos aspektu, selektyviniai stiklo lakštai yra šiek tiek brangesni už standartinius, tačiau finansinė atskirtis nėra tokia jau didelė, o funkcinis skirtumas – daugiau nei akivaizdus. Taigi, jeigu tik finansinės galimybės leidžia, visada geriau rinktis selektyvinius, o ne standartinius stiklo paketus. Jeigu Jus domina aukščiausios kokybės standartais pagrįsti, šilumą saugantys selektyviniai stiklo paketai​​​​​​​, rekomenduojame susisiekti su UAB „Medalpas“ įmonės atstovais. Nuo 1994 m. stiklų paketų gamyba užsiimanti įmonė itin operatyviai gali pagaminti tiek selektyvinius, tiek visų kitų rūšių stiklo paketus, pasižyminčius ir nepriekaištingomis techninėmis charakteristikomis, ir tikrai racionaliomis kainomis.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: