Organizatorių archyvo nuotr.

Gera apšvietimo sistema gali ne tik Jūsų namams bei lauko erdvei suteikti galimybę geriau matyti tamsiuoju paros metu, tačiau taip pat susikurti skoningą interjerą bei eksterjerą, kuris puoš aplinką, kurioje gyvenate.

Šviestuvų salonas Kaune Lempa.lt ne tik prekiauja geriausios kokybės šviestuvais, tačiau komandos ekspertai dalinasi patarimais, kurie padės rasti geriausias apšvietimo sistemas tiek namams, tiek lauko erdvei.

1. Šviestuvo funkcionalumas

Pirmiausia reikia atsakyti sau į klausimą – kam Jums reikalingas šviestuvas tam tikrose vietose. Ar lauko šviestuvai turi tik puošti, o gal pagrindinė jų funkciją turi būti apsauginė? Ar Jums reikalingas bendrinis apšvietimas patalpose, lauke, ar toks, kuris apšviestų konkrečias vietas, atkreiptų į jas dėmesį?

Prekybos vietose šviestuvai dažnai klasifikuojami pagal funkciją. Dekoratyviniai – puošia, akcentiniai – padeda pabrėžti tam tikras erdves, bendriniai skirti aplinkos apšvietimui, kad kiekvienas kampelis būtų šviesus, galiausiai, tiksliniai naudojami namuose, kai tam tikroje vietoje atliekant tam tikras funkcijas reikalinga šviesa, pavyzdžiui, prie darbo stalo arba greta fotelio, kur dažnai skaitote knygą.

2. Šviestuvo pasirinkimas pagal erdvę

Suprantama, kad kuo daugiau erdvės – tuo didesnis kiekis šviestuvų reikalingas. Ši taisyklė galioja ir tokiu atveju, kai ieškomos apšvietimo sistemos sodui, ir taip pat namams.

Organizatorių archyvo nuotr.

Rinktis tinkamo dydžio ir reikalingą kiekį šviestuvų reikia ne tik todėl, kad būtų tikslingai apšviestos erdvės, tačiau ir tam, kad pavyktų išlaikytų stilių. Mažose patalpose masyvūs šviestuvai atrodys neskoningai, juolab, didelėse patalpose maži nesugebės skleisti tiek šviesos, kiek reikia, patalpoje bus tamsu. Paprasčiausias būdas tikslingai paskirstyti šviestuvus erdvėje yra apskaičiuoti – kiek kvadratinių metrų šviesos reikia ir kiek skleidžia konkreti apšvietimo sistema. 

3. Stiliaus niuansai

Galiausiai, dar vienas svarbus kriterijus renkantis šviestuvus yra jų dizainas. Prekybos vietose pasiūla labai plati, tad tegul nesusisuka Jums galva. Pirmiausia nuspręskite, ar tam tikroje vietoje norisi komponuoti labiau klasikinio ar labiau modernaus stiliaus šviestuvus?

Organizatorių archyvo nuotr.

Taip pat įvertinkite, kokia spalvinė gama palaikoma patalpoje arba kokie lauko baldai dominuoja? Tokiu atveju pavyks paprasčiau priderinus rasti tinkamiausio stiliaus šviestuvą. Nepamirškite, kad jis gali būti kardinaliai kitokios spalvos bei interjeras. Tokiu atveju jis bus pats svarbiausias akcentas.

Užsakymo Nr. KMC190125

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: