Organizatorių archyvo nuotr.

Gali atrodyti, kad popierius yra popierius ir tai, kokį jį pasirenkame spausdinimui, neturi didelės reikšmės. Tačiau skirtumas yra didžiulis. Yra bent kelios spausdinimo popieriaus rūšys. Kiekviena jų turi skirtingas savybes, kurios lemia, kam jis geriausiai tinka. Be abejo, labai svarbus klausimas yra tinkamas lankstinuko, vizitinės kortelės, plakato ar kitokio formato popieriaus dizainas. Tačiau ne mažiau svarbu ir tai, ant kokio popieriaus pasirinksite spausdinti jį. Šių dviejų veiksnių derinys lemia galutinį rezultatą.

Dažniausiai pasitaikantys spausdinimo popieriaus tipai

išskirti kelias popieriaus rūšis, atsižvelgdami į skirtingas jų savybes. Populiarus skirstymas, pavyzdžiui, į lakštinį ir ritininį spausdinimo popierių. Kitas skirstymas – nedengtas arba dengtas popierius. Dar viena klasifikacija yra popierius su arba be medienos masės. Kokios dar popieriaus rūšys gali būti naudojamos spausdinimui?

Kreidinis popierius

Kreidinis popierius yra vienas populiariausių dengtų popierių rūšių. Tai puikus popierius nuotraukoms ir grafikai, plakatams ir reklaminėms skrajutėms spausdinti. Jis padengtas specialiu sluoksniu (klijų ir mineralinio pigmento mišiniu). Galite rinktis blizgų arba matinį variantą.

Kreidinis popierius – tai popierius, kurį galima rinktis norint spausdinti dizainą, kuriame yra daug detalių. Taip yra todėl, kad jos puikiai atkuriamos – be neryškumo, išblukimo ar pikselizacijos. Kreidiniam popieriui būdingas ir jo slidumas. Dėl šios priežasties jį malonu liesti, tačiau jis netinka rašyti ir ant jo negalima pakartotinai spausdinti.

Ofsetinis popierius

Ofsetinis popierius dažnai lyginamas su kreidiniu popieriumi, tačiau neteisingai. Tai visiškai skirtingi spausdinimo popieriaus tipai. Jis nėra padengtas ir pasižymi geru sugeriamumu. Todėl, kitaip nei kreidinis popierius, jis tinka rašyti.

Ofsetinis popierius dažniausiai naudojamas dokumentams ir laiškams, taip pat plakatams, produktų etiketėms, laikraščiams, knygoms ir brošiūroms spausdinti. Jis taip pat puikiai tinka rašomiesiems bloknotams ir vaikų spalvinimo knygelėms spausdinti. Jis taip pat gali būti naudojamas žurnalams spausdinti. Be to, priešingai nei kreidinį popierių, ofsetinį popierių galima spausdinti pakartotinai. Ofsetinis popierius taip pat plačiai naudojamas skaitmeninėje ir ofsetinėje spaudoje. Ofsetinis popierius – kaina: papir.lt.

Satininis popierius

Satininis popierius buvo sukurtas specialioms užduotims, t. y. kai reikia ne tik paprasto popieriaus. Jis pasižymi elegancija ir glotnumu. Jis pasižymi prabangos pojūčiu, kuris pastebimas iš pirmo žvilgsnio. Lygus ir malonus liesti abiejų pusių paviršius idealiai tinka spausdinti įvairiomis formomis.

Nuo kitų rūšių popieriaus jį dar labiau skiria standumas. Satininis popierius yra storesnis, todėl idealiai tinka knygoms, plakatams, vizitinėms kortelėms, taip pat prestižinėms skrajutėms spausdinti.

Jis taip pat yra labai patvarus ir gana atsparus išorės poveikiui, ant jo puikiai atkuriamos visos detalės ir spalvų sodrumas. Tai viena elegantiškiausių popieriaus rūšių.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: