Organizatorių archyvo nuotr.

Atsikrausčius į laikinus namus daugelį veikiausiai bent jau iš pradžių kamuoja nežinia ir klausimai, kaip sukurti aplinką tokią, kuri kuo greičiau taptų sava ir artima. Tuo labiau, visai tikėtina, kad laikinai gyvenamajai erdvei nesinorės skirti didelių investicijų. O galbūt netgi negalite ko nors keisti, pavyzdžiui, sienų spalvos. Visgi yra keletas galbūt mažų, bet labai prasmingų būdų, kurie padės nuomojamam būstui suteikti jaukumo ir žavesio. Belieka pasitelkti truputį fantazijos ir kurti jūsų poreikius labiausiai tenkinančią aplinką.

Apšvietimas turi galią

Labai daug teigiamų emocijų ir jaukumo namų aplinkai gali suteikti apšvietimas. Pamėginkite rinktis įdomesnių, originalesnių formų šviestuvus arba tarpusavyje derinkite kelis šviesos šaltinius. Kitaip tariant, žaiskite su šviesa, tačiau nepersistenkite! Dar vienas svarbus momentas, kuris suteiks bet kuriai erdvei malonios atmosferos – dekoratyvinio apšvietimo detalės. Šviečianti dekoracija, unikalaus dizaino žibintas ar lempučių girlianda lengvai gali tapti kūrybišku kambario akcentu.

Įprastos žvakės ar šiuolaikinė alternatyva?

O kas dar labiau suteiks romantikos, teigiamų emocijų ir ramių minčių, jeigu ne žvakės? Išties, tai vienas paprastesnių, tačiau labai reikšmingų ir gana dažnai pamirštamų būdų pagyvinti namų aplinkai. Tiesa, šiandien populiari ir įdomi alternatyva įprastoms žvakėms – tai LED žvakių pasirinkimai. Šis sprendimas ypač puikus tiems, kurie yra jautrūs žvakių kvapams ar nerimauja dėl besilydančio vaško. Tokiu atveju visuomet galite pasirinkti elektroninę žvakę, kuri bus visiškai saugi ir papildys interjerą raminančia šviesa ir jaukumu.

Pagyvinkite aplinką augalais

Jei mėgstate žydinčias gėles, žaliuojančius medžius ar kitus augalus – rinkitės pagyvinti interjerą būtent jais. Augalai padeda sukurti jaukią, estetišką ir stilingą namų atmosferą. Priklausomai nuo to, kokio dydžio jūsų būstas, pagyvinti aplinką galite tiek keliais skirtingais vazoniniais augalais ar jų kompozicijomis, tiek ir vienu didesniu augalu, tarkime, įspūdingu plačialapiu medeliu.

Nepamirškite detalių! 

Kuriant jaukumą labai svarbu išlaikyti harmoniją, neperkrauti interjero tarpusavyje sunkiai suderinamais daiktais ir skirtingomis detalėmis. Pamėginkite išlaikyti vientisą stilių, rinkitės derančias spalvas, tačiau nepamirškite ir mielų akcentų. Tai gali būti kelios minkštos pagalvėlės ant lovos, šiltas minkšto audinio pledas, žavios užuolaidos, kilimas ar paveikslas. Svarbiausia, kad visi daiktai ir detalės namuose sutilptų į harmonijos ir vientiso stiliaus sąvokas.

Užsakymo Nr. KMC210075

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: