Organizatorių archyvo nuotr.

Robotų vejapjovių bumas Lietuvoje: kokie populiariausi šiemet ir ko ieško pirkėjai?

Robotų vejapjovių populiarumas Lietuvoje pastaruoju metu auga stulbinančiu greičiu. Šie išmanūs įrenginiai leidžia pamiršti varginantį vejos pjovimą ir mėgautis laisvu laiku. Tačiau pasiūla rinkoje išties plati – nuo gerai žinomų prekių ženklų iki naujų inovatyvių sprendimų. Tad kaip išsirinkti tinkamiausią robotą savo vejai ir į ką atkreipti dėmesį? Šiandien kalbamės su vienos iš pirmaujančių robotų vejapjovių pardavėjų Lietuvoje, įmonės „Lazy House Robotics“ įkūrėju ir direktoriumi Aleksej Traškin, kuris papasakos apie šių metų tendencijas ir populiariausius vejos robotų modelius.

Pone Aleksejau, pastebimas akivaizdus robotų vejapjovių populiarumo Lietuvoje šuolis. Kokios vyraujančios tendencijos šiuo metu ir į ką labiausiai dėmesį kreipia pirkėjai?

Aleksejus Traškinas: Taip, robotų vejapjovių rinka Lietuvoje iš tiesų labai dinamiška. Nors populiarūs išlieka ir tokie dideli prekių ženklai kaip „Husqvarna“ bei „Ambrogio“, vis dažniau klientų akys krypsta į naujas technologijas. Šiuo metu viena ryškiausių tendencijų – robotai vejapjovės be perimetro laidų. Šioje srityje itin stiprūs nauji rinkos dalyviai, tokie kaip „Segway Navimow“ ir „Ecovacs Goat“. Be abejo, perimetro laidų nenaudojančią technologiją siūlo ir visiems gerai žinomi gamintojai kaip „Husqvarna“ bei „Ambrogio“ su RTK funkcija, tačiau šiuo metu ji yra šiek tiek brangesnė nei siūlo konkurentai. Šiemet apskritai pastebime didelį aktyvumą – tarp populiariausių prekių ženklų galima išskirti ne tik jau minėtus, bet ir „Worx“, „Segway“, „Ecovacs“ bei „Greenworks“.

Kokie šiuo metu yra absoliutūs populiariausi vejos robotai ir kodėl jie tapo tokie populiarūs?

Aleksej Traškin: Šiuo metu tarp populiariausių vejos robotų Lietuvoje yra tokie modeliai kaip „Segway Navimow i108e“, „Ecovacs Goat G1-800“ ir „Segway Navimow i105e“. Jie puikiai tinka didžiajai daliai Lietuvos rinkos, kur vyrauja 300-800 kvadratinių metrų ploto vejos. Žinoma, nepaliekame be gerų produktų ir konservatyvių klientų, kurie labiau už kainą vertina patikimus prekinius ženklus, tačiau nauji rinkos dalyviai vis labiau stiprina pozicijas. Renkantis vejos robotus, prioritetai aiškiai teikiami lengvam montavimui – būtent todėl šiuo metu populiariausi vejos robotai bus: be perimetro laido, patogūs naudotis (mobiliosios programėlės), aprūpnti šiuolaikinėm saugumo funkcijoms, siūlomi už konkurencingą kainai, pasižymintis gera kokybe ir ilgesniu garantiniu terminu.

Kokie aspektai yra svarbiausi klientams, kai jie renkasi vejos robotus?

Aleksej Traškin: Kadangi populiariausi vejos robotai jau išaiškėjo tik startavus 2024 sezonui, tai galime drąsiai teigti, kad klientai aukščiau visko vertina lengvą montavimą, todėl rinką šiuo metu užkariauja modeliai be perimetro laido. Taip pat svarbus patogumas naudotis – tam puikiai tinka mobiliosios programėlės. Be abejo, svarbios ir saugumo funkcijos, kaina, kokybė bei triukšmo lygis.

Į ką patartumėte atkreipti dėmesį renkantis vejos robotus?

Aleksej Traškin: Prieš renkantis bet kokį robotą vejapjovę, net ir iš populiariausių modelių sąrašo, tikrai rekomenduoju pasikonsultuoti su robotų technikos specialistais. Šioje srityje technologijos taip sparčiai keičiasi, kad jūsų turima informacija apie konkretaus modelio funkcionalumą gali pasenti jau po naujausio programinės įrangos atnaujinimo. Prieš bet kokią konsultaciją patartina įvertinti savo vejos plotą, pasvarstyti, ar joje yra stačių šlaitų, ar artimiausiu metu planuojate pokyčių, kiek yra kliūčių ir kokios judančios kliūtys gali pasitaikyti (vaikai, augintiniai ir pan.).

Dėkojame pokalbio metu pasidalintais įžvalgomis apie populiariausius vejos robotus!

Šis interviu su „Lazy House Robotics“ vadovu Aleksej Traškin atskleidžia svarbias tendencijas robotų vejapjovių rinkoje Lietuvoje 2024 ir jame aptariami populiariausi vejos robotai šiuo metu Lietuvos rinkoje.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: