Organizatorių archyvo nuotr.

Priklausomai nuo jūsų vaikų užimtumo tvarkaraščio ir jūsų darbo dienos, vidutiniškai visada turite 23 valandas bendrauti su savo vaiku. Taigi praleiskite šį laiką naudingai ir paverskite jį įsimintinomis akimirkomis, kupinomis šeimos tradicijų, mažų džiaugsmų ir nuoširdžių pokalbių.Tėvai dažnai stengiasi laiką su vaikais užpildyti įvairiomis pramogomis: kelione į zoologijos sodą, filmą. Tačiau iš tikrųjų, norėdami patekti į visas šias vietas, sugaišite daug laiko, o bendravimo su vaikais kokybė labai nukentės. Žinoma, vaikus reikia linksminti, tačiau jie neturėtų paversti viso savo gyvenimo pramogų siekimu.

Visi žinome, kad vaikams reikia palaikymo ir draugijos. Kuo jaunesnis vaikas, tuo labiau jam reikia artimųjų, ypač tėvų, buvimo. Ir buvimas kartu neturėtų būti valandinis fizinis buvimas, labai svarbu, kad vaikas būtų apsuptas dėmesiu ir rūpesčiu. Vaikams tiesiog patinka žaisti ir jie niekada nepavargsta nuo tų pačių žaidimų su tėvais, net jei jums atrodo, kad jau žaidėte tai tūkstantį kartų. Išmokykite savo vaiką kažko naujo. Dviračių sportas, plaukimas, maisto gaminimas. Yra daugybė dalykų, kurių jūsų vaikas dar negali. Ir jis tikrai nori to išmokti.

Tėvų dėmesio trūkumas neišvengiamai sukelia liūdnas pasekmes. Kiekvienas vaikas į tai reaguoja skirtingai, atsižvelgdamas į tai, kaip yra įpratęs bendrauti su pasauliu.Yra vaikų, kurie pradeda ieškoti dėmesio mokykloje. Tai sukelia muštynes, ginčus, – tai yra agresijos priepuolius. Kiti vaikų gali susilpnėti koncentraciją. Tai ypač pastebima naujoje aplinkoje atsidūrusiems pirmokams, jiems lengva susipainioti, padidėja nerimo lygis.

Vienas iš puikesnių būdų laisvalaikio praleidimui ir pabendravimui su savo vaiku yra laikas gryname ore su paspirtukais .Važiavimas paspirtuku teigiamai veikia vaiko kūno sveikatą ir fizinį vystymąsi. Dėl būtinybės išlaikyti pusiausvyrą važiuojant, pagerėja dėmesys, koncentracija, aktyviai stimuliuojamas vestibuliarinis aparatas. Fizinis aktyvumas leidžia lavinti viso kūno raumenis ir lavinti ištvermę. Kiekvieną dieną tai tampa vis populiaresnė transporto rūšis. Palyginti su riedlentėmis, dviračiais, pusiausvyros dviračiais, vaikų paspirtukai yra saugiausi. Juos galima pirkti vaikui nuo vienerių metų. Pirmasis paspirtukas vaikui turėtų būti pasirinktas atsižvelgiant į jo amžių, lytį, išsivystymo lygį ir vaiko norus. Jis turėtų būti geros kokybės, saugus, paprastas ir lengvai naudojamas.Važinėjimasis juo leis vaikui nuo mažens tapti nepriklausomam, mylėti pasivaikščiojimus gryname ore ir priprasti prie aktyvaus gyvenimo būdo.

Tėvams vaikiškas paspirtukas yra galimybė pasivaikščiojimų ir kelionių metu apsieiti be sunkaus vežimėlio, didelių gabaritų dviračio ir didelio krepšio vaikiškiems daiktams, suteikiant vaikui individualią transporto priemonę.

Vaikystėje įvaldyti važiavimo paspirtuku meną naudinga dėl daugelio priežasčių:

  • Geresnis pusiausvyros jausmas, leidžiantis išlikti vertikaliai net ant nelygaus paviršiaus;
  • Pripratimas prie greičio, kuris leis vaikui efektyviau valdyti kūno judesius ir tobulinti stabdymo meną;
  • Tikslesnis atstumo įvertinimas, kurio dėka jūsų mažylis išmoks iš anksto reaguoti į kliūtis.
  • Iš mažens atsiras pagarba kitiems eismo dalyviams.

Pradžioje rekomenduojama naudoti triračius paspirtukus. Vaikų triratis paspirtukas yra tinkamas pirmiesiems vairavimo bandymams. Vaikui lengviau išlaikyti pusiausvyrą ant tokio paspirtuko, todėl jis nesipriešina mokymuisi, o kelionė jam tampa maloni. Paspirtukas su dviem ratais reikalauja daugiau įgūdžių jį valdyti, todėl rekomenduojamas vyresniems vaikams nuo penkerių metų.

Moksliniai tyrimai rodo, kad pasivažinėjimas paspirtuku ateityje, taip pat padės jūsų mažyliui gerai mokėti kalbą. Tai įmanoma, nes pusiausvyros ir kalbos centrai yra toje pačioje smegenų dalyje, o važiavimas paspirtuku skatina ryšių tarp jų aktyvumą. Ir jei jūs susidomėsite tokia pramoga, nusipirksite porą paspirtukų tėvams, tada pasivaikščiojimas bus džiaugsmingas visiems šeimos nariams.

Užsakymo Nr. KMC210154

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: