Organizatorių archyvo nuotr.

Tiek įsikuriant, tiek atsinaujinant namus, medinės grindys ir šildomas būsto pagrindas tampa vis populiaresniu pasirinkimu. Tai ne tik komfortiškas, bet ir ekonomiškas sprendimas. Visgi, šiai dienai parketo lentos gaminamos iš skirtingų konstrukcijų, kurias trumpai aptarsime šiame straipsnyje. Ir, žinoma, atsakysime į klausimą, kelių sluoksnių parketlentės – tinkamiausios šildomam namų grindiniui.

Dvisluoksnės parketlentės

Dvisluoksnės parketlentės, kaip jau sufleruoja pavadinimas – sudarytos iš dviejų medienos sluoksnių. Apatinis sluoksnis pagamintas iš beržo faneros, o viršutinis – ąžuolo arba uosio. Norint pagaminti tvirtą konstrukciją, šie sluoksniai sudedami ir suklijuojami skirtingomis medžio augimo kryptimis.

Parketlentė, sudaryta iš dviejų medienos sluoksnių, itin gerai izoliuoja šilumą ir garsą, bet to, negirgžda. Apatinė beržo fanera atspari drėgmei ir pasižymi mažesne šilumine varža, todėl puikiai tinka šildomoms grindims. Greitai perduota ir tolygiai paskirstyta šiluma suteikia maksimalų komfortą.

Trisluoksnės parketlentės

Trisluoksnės parketo lentos turi tris medienos sluoksnius, kurie suklijuoti skirtingomis kryptimis. Viršutinis sluoksnis yra iš kietmedžio (ąžuolo, buko arba uosio), vidurinis – iš spygliuočių medienos, o apatinis – iš spygliuočių lukštų faneros. Vidurinė dalis užtikrina parketlenčių stabilumą, o apatinė – stabilų, kokybiškai pritvirtintą pagrindą.

Parketas gali būti šlifuojamas ne kartą, pasirinkdami šį variantą, būsite tikri, kad įsigijote ilgaamžį namų pagrindą. Trisluoksnės lentos šiluminė varža yra kiek didesnė nei dvisluoksnės, tačiau šios taip pat tinkamos grindiniam šildymui. Atsižvelgiant į konstrukcijos ypatumus ir pasirinkimų gausą, dvisluoksnis parketas – populiaresnis pasirinkimas.

Priežiūra

Nesvarbu, kelių sluoksnių parketą pasirinksite, abiejų pasirinkimų kokybė priklauso nuo tinkamos priežiūros. Pirmiausia, grindys turėtų būti nuvalomos sausa šluoste arba dulkių siurbliu su švelniu antgaliu. Tuomet, tik pašalinus dulkių sluoksnį, galima valyti grindis drėgnuoju būdu.

Parketas valomas vos drėgna, minkšta šluoste. Čia svarbiausia nenaudoti didelio kiekio vandens, nes šio perteklius gali deformuoti grindis. Tad, jeigu matote, kad ant pagrindo liko vandens, nusausinkite sausa šluoste. Tokią valymo eigą patariama kartoti kas 2 savaites.

Taigi, tiek parketas, tiek šildomas namų pagrindas pasirenkamas ne veltui. Grindinis šildymas veikia dideliu plotu, šiluma efektyviai spinduliuojama į patalpos vidų, o medinės lentos tolygiai paskirsto skleidžiamą šilumą. Tokiu būdu suteikiamas maksimalus komforto pojūtis, erdvėje nejuntamas „įkaitusio“, sauso oro įspūdis.

Užsakymo Nr. KMC220142

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: