Organizatorių archyvo nuotr.

Tobulėjant interneto ryšiui, klausimas, kaip išsiųsti siuntinį į kitą šalį, tampa vis aktualesnis. Greitojo pristatymo paslauga yra specialiai sukurta greitesniam dokumentų ir prekių pristatymui iš Lietuvos į visas pasaulio šalis, iš rankų į rankas. Siunta pristatoma į bet kurį Vokietijos miestą per vieną dieną.

Laiškų siuntimas yra paprasčiausia paslauga, ją teikia visos pašto paslaugos, tačiau šiandien siuntėjai vis dažniau renkasi kurjerių pristatymą. Kaip skubiai išsiųsti siuntą ir reikia žinoti?

nedidelį papildomą mokestį galite paspartinti skubios siuntos pristatymą. Šiandien įprastos siuntos galite laukti savaitę ar dvi, o kurjeris ją pristatys per vieną ar dvi dienas. Greitojo pašto kaina priklauso nuo kelių veiksnių, pristatymo krypties ir daikto svorio.

Nepamirškite tinkamai adresuoti pakuotės. Dėl neteisingų duomenų siuntinys bus grąžintas siuntėjui, o taip patirsite papildomas išlaidas.

Duomenys, kuriuos turi nurodyti siuntėjas:

  • siuntėjo vardas ir pavardė;
  • siuntėjo adresas;
  • gavėjo vardas ir pavardė
  • gavėjo adresas;
  • kontaktiniai telefono numeriai;

Kiekvienas žmogus žino, kad prieš siųsdami siuntinį, turite atidžiai supakuoti jo turinį. Kuo geriau supakuosite daiktus, tuo mažesnė žalos rizika. Kiekviena kurjerių tarnyba turi savo pakavimo reikalavimus.Trapius daiktus patartina apvynioti burbuline plėvele, putplasčiu, papildomais popieriaus lapais. Ant pakuotės būtinai pažymėkite, jei reikia atsargiai elgtis su pakuote, arba naudokite lipdukus su specialiais simboliais.

Kiek kainuoja siuntinio siuntimas? Norėdami išsiųsti siuntinį, pirmiausia turite jį pasverti ir išmatuoti. Pristatymo kaina priklauso nuo svorio ir matmenų. Be to, tarifui įtakos turi:

  • siuntimo tipas: ekonominis ar express;
  • pakuotės tipas: standartinis ar didelis;
  • deklaruota vertė ir draudimas.

Ko negalima siųsti?

Kiekviena kurjerių tarnyba nurodo prekių sąrašą, kurios yra draudžiamos siųsti. Draudžiama gabenti alkoholį, tabaką, narkotikus, chemikalus, pirotechniką, skysčius, gyvūnus, augalus. Išsamų draudžiamų prekių sąrašą ką galima ir ko negalima siųsti rasite kurjerių tinklalapyje.

Transporto ir kurjerių kompanijų svetainėse yra skaičiuotuvai, kurie leidžia apskaičiuoti siuntimo kainą. Norėdami patys sužinoti kainą, tiesiog užpildykite atitinkamus laukus (šalis ir paskirties miestas; svoris, aukštis, ilgis, plotis ir kt.).

Pagrindinė informacija siuntėjui:

  • Pakuotė, kurią ketiname siųsti, jau turi būti supakuota.

Kurjeris neturi laiko ir neprivalo supakuoti siuntinių. Taigi geriau iš anksto pasiruošti tinkamą pakuotę.

  • Turite atsispausdinti jums suteiktus siuntos dokumentus – juos saugiai

pritvirtinti gerai matomoje siuntinio vietoje.

  • Jei kurjerį užsisakysite ryte, jis gali atvykti tą pačią dieną, kartais net per

valandą. Taigi geriau iš pradžių supakuoti siuntą, o tada užsisakyti kurjerį. Žinoma, užsakant dažnai taip pat galima pasirinkti atsiėmimo valandą.

Pagrindinė informacija gavėjui:

  • Būtinai sutarkite siuntos atsiėmimo laiką.
  • Kai kuriems siuntiniams atsiimti, reikia identifikuoti asmens tapatybės kortelę.

Tokiu atveju turite turėti reikiamą dokumentą. Kurjeris turėtų informuoti apie tokį papildomą poreikį iš anksto.

Užsakymo Nr. KMC210154

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: