Organizatorių archyvo nuotr.

Jei svajojate apie nuosavą namą, kotedžą ar užmiesčio sodybą, o gal kažkurį iš jų neseniai nusipirkote, susitaikykite su mintimi, jog bet kuriam iš šių objektų priežiūros reikės kur kas daugiau nei gyvenant bute. Namo išorės palaikymo, kiemo ar sodo darbai tikrai kainuoja nemažai laiko ir įdirbio, jei norima sukurti estetišką ir jaukų vaizdą. Laimei, yra keletas prietaisų, kurie kiekvienam šeimininkui gali visa tai palengvinti ar tiesiog suteikti didesnį komfortą. Šiame straipsnyje ir aptarsime, kokie gi yra tie TOP prietaisai, praversiantys kiekvienam, turinčiam namą ir lopinėlį žemės.

Žoliapjovė

Be abejo, vienas pagrindinių dalykų, į kurį nukrypsta žvilgsnis, apsilankius kieme, yra ne kas kita, o veja. Būtent ji gali sudaryti pirmą įspūdį apie vietą, tad reiktų pasistengti, jog ji atrodytų tvarkingai ir estetiškai. Dėl šios priežasties rekomenduojama visiems namų su savu kiemu savininkams investuoti į kokybišką žoliapjovę, kuri ne tik gerai atliks savo darbą, bet ir tarnaus tikrai ne vienerius metus. Tokių prietaisų didelį pasirinkimą neabejotinai galite rasti toolsta.lt internetinėje svetainėje. Žinoma, tik reiktų nepamiršti, jog neužtenka turėti gerą žoliapjovę – būtina ir tinkamai ja rūpintis, reguliariai pjauti. Priklausomai nuo sezono, oro sąlygų ar kitų veiksnių, veja gali augti skirtingai. Todėl stebėkite ją ir kai tik pajausite, jog leisti laiką kieme nebemalonu, nieko nelaukite ir patrumpinkite ją. Įprastai vasarą žolę reiktų pjauti bent kartą savaitėje, o ankstyvą pavasarį ar rudenį kiek rečiau. Taip pat turėkite omenyje – norint, jog žoliapjovė tarnautų kuo ilgiau, po atlikto darbo būtinai ją sutvarkykite, nuvalykite ir laikykite sausai bei saugiai.

Lapų pūstuvas – siurblys

Prasidėjus šaltajam metų laikui, tikrai kiekvienas namų šeimininkas, kurio kieme auga medžiai, susidurs su krentančiais lapais. Nors apie tai, ar nukritusius lapus reiktų pašalinti nuo vejos, ar palikti, yra daug skirtingų nuomonių, visgi mūsų rekomendacija būtų juos surinkti dėl kelių svarbių priežasčių. Visų pirmiausia, nukritę medžių lapai sukuria storą sluoksnį, kuris neleidžia vejai vykdyti fotosintezės. Dirvožemis ir veja negauna reikiamo kiekio deguonies, vandens ir saulės. Taip pat senuose lapuose gali slėptis ir daugintis įvairūs kenkėjai, dėl kurių dažnai žolės išvaizda negrįžtamai pakinta ir ji nebeatrodo sveikai. Tad, kad viso to galėtumėte išvengti, pasirūpinkite lapų pūstuvais ar siurbliais, kurie padės greitai ir lengvai susitvarkyti su nukritusiais lapais rudenį.

Šakų genėtuvas

Dar vienas darbas, kuris irgi yra reikalingas tuo atveju, jei jūsų namų kieme auga medžiai ar krūmai – šakų genėjimas. Galbūt kyla klausimas, dėl ko jis toks svarbus? Iš tiesų genėjimas yra būtinas, jei norite, jog kieme augantys vaismedžiai ar kiti augalai duotų didesnį derlių. Jo metu augalo vainikas yra suformuojamas taip, kad jis galėtų išlaikyti didesnį derlių ant savo šakų. Negana to, genėti medžius reikia ir dėl sanitarinių priežasčių, kai norima pašalinti sergančias ar pažeistas augalo šakas. Formuoti medį reiktų taip, jog šakų pasiskirstymas būtų optimalus, t.y. jog kiekviena iš jų gautų pakankamai šviesos bei jog būtų užtikrintas vėdinimas. Įdomu, jog genint medį, galima prailginti ir jo gyvenimo trukmę. Taigi, šiam darbui tikrai reikės šakų genėtuvo, kuris leis pasiekti net ir sunkiausiai prieinamas medžių šakas.

Hidroforas ir vandens siurblys

Jeigu planuojate statyti namą ar nusipirkote sodybą ir žinote, jog jame ar joje nėra prieigos prie centrinio šildymo, tuomet turėsite pasirūpinti hidroforu ir vandens siurbliu. Pirmasis prietaisas leis tinkamai sureguliuoti vandens slėgį, o antrasis – pumpuos vandenį į reikiamą vietą. Visa tai reikalinga ne tik norint apsirūpinti geriamu vandeniu, bet ir užsiimant sodininkyste. Vandens siurblio pagalba galėsite palaistyti kiekvieną sode ar namų kieme augantį augalą, apsaugant jį nuo sausros. Taip pat, jei planuojate kieme įsirengti baseiną ar kubilą, šis prietaisas leis nesunkiai išpumpuoti vandenį iš jų.

Sniego valytuvai

Apsisaugokite nuo garsiojo posakio „žiema užklupo netikėtai“, įsigydami sniego valytuvą. Lietuviškos žiemos – tikrai labai nenuspėjamos, tad šiuo prietaisu geriausia pasirūpinti iš anksto, dar neatėjus šaltajam metų laikui. Greičiausiai esate bandę sniego valymą kastuvu, tad tikrai žinote, jog visas šis procesas yra gana varginantis, reikalaujantis daug jėgų ir ilgai užtrunkantis. Tad, kad visas darbas būtų kur kas efektyvesnis, rinkitės sniego valytuvą. Žinoma, verta paminėti keletą aspektų apie šiuos prietaisus. Ieškodami valytuvo, įvertinkite, kokio dydžio plotą jums reikės išvalyti. Jeigu sniego nedaug, o pats plotas mažas, rinkitės vienkopį sniego valytuvą. Ir priešingai, jei valymo plotas didelis arba sniego be galo daug – tuomet geriau tiks dvikopis. Kad ir kuris variantas jums bus labiau tinkamas, galite būti užtikrinti, jog sniego valymas daugiau niekada nekels siaubo, o ir į darbą tikrai nebevėluosite dėl užsitęsusio sniego kasimo. Taigi, tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir tikrai papildysite savo prietaisų kolekciją vienu ar kitu naudingu pirkiniu.

Užsakymo Nr. KMC210091

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: