Organizatorių archyvo nuotr.

Įrengiant kapavietę, pirmiausia reikėtų pagalvoti apie paminklą, nes tai yra pati esminė ir svarbiausia kapo dalis. Tinkamai parinktas paminklas bus ilgaamžis, jam nereikės daug priežiūros, tuo pačiu jis pasitarnaus kaip puiki kapavietės puošmena, suteikianti jai išskirtinumo. Skaitykite toliau tam, kad sužinotumėte apie paminklų pasirinkimus bei į ką naudinga atsižvelgti ieškant naujo paminklo.

Marmuras ar granitas?

Kapavietė yra amžinojo poilsio vieta, kurią norisi įamžinti gražiai ir skoningai, o ne bet kaip. Būtent todėl yra svarbu pasirūpinti tinkamu paminklo ir visų kitų kapavietės elementų bei dekoracijų parinkimu tam, kad kapas atrodytų nepriekaištingai.

Egzistuoja ne viena akmens rūšis, iš kurių yra gaminami kapaviečių paminklai. Dažniausiai tai įvairių rūšių granitas ir marmuras. Šie du akmenys gali turėti pačių įvairiausių spalvų ir raštų. Svarstant, kuris iš jų geresnis, naudinga atsižvelgti į kapavietės priežiūros aspektus ir gerai įvertinti savo finansines galimybes.

Kadangi marmuras ganėtinai brangus akmuo, daugelis renkasi granitą. Marmuras tradiciškai laikomas gražesniu ir naudojamas dažniausiai įvairiems prabangos poreikiams, tačiau pakankamai gražus būna ir granitas, kurio įvairovė be galo didelė.

Kapavietės paminklų gamyba

Kapaviečių paminklų gamyba užsiimantys meistrai pasirūpins sukurti tai, kas idealiai tiks pagal Jūsų poreikius. Granito ir marmuro raštų įvairovė be galo didelė, iš jos galėsite išsirinkti tinkamiausią akmens rūšį. Renkantis paminklą taip pat svarbu būti apgalvojus jo dydį, pritaikymą prie visos likusios kapavietės. Kapavietės paminklas bus sukurtas išskirtinai pagal Jūsų poreikius, išraižant akmenyje reikiamus inicialus ir jį gražiai apipavidalinant.

Be paminklo dar taip pat kuriami akmeniniai borteliai, sienelės, atliekami visi akmens apipavidalinimo darbai pagal poreikį.

Esant poreikiui, kapaviečių specialistai pasirūpins kone visų reikiamų dekoracijų gamyba ir pilnu kapavietės įrengimu, o taip pat ir nuolatine jos priežiūra. Jeigu turite klausimų apie teikiamas paslaugas – susisiekite ir į viską Jums bus atsakyta. Profesionalai pasirūpins, kad įrengdami kapavietes nepatirtumėte jokių organizacinių rūpesčių.

Daugiau apie kapinių paminklus sužinosite: https://akmensdarbai.eu/

Užsakymo Nr. KMC220191

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: