Pexels.com archyvo nuotr.

Mūsų vaikai – mūsų ateitis.  Kokia asmenybė formuojasi augant mažyliui, turi įtakos ne tik mokykla, draugai, tėvų skiepijamos vertybės, bet ir kokioje aplinkoje vaikas praleidžia didesnę dalį dienos. Tad, vaiko kambario baldai ir visas jo interjeras turi būti ne tik saugūs, gražūs, bet ir įdomūs, nes mažyliai viską tyrinėja ir įsisavina visam laikui.

Svarbiausia tai, jog vaiko kambario baldai privalo būti funkcionalūs ir kokybiški. Kiti svarbūs kriterijai, renkantis baldus šiam kambariui – vaiko amžius, pomėgiai ir kokios bus funkcionalios zonos: miego, mokymosi, žaidimų. Ilgą laiką, kuriant vaikų kambario nterjerą, buvo kreipiamas nemažas dėmesys į mažylio lytį. Tačiau šiomis dienomis tai tampa neaktualu ir netgi šiek tiek senamadiška. Šiuolaikinės interjero dizaino tendencijos siūlo baldus, kurie pasižymi universalumu ir praktiškumu. Vadinasi, jie bus tinkami ne tik berniukams bei mergaitėms, bet nepraras savo aktulumo ir paaugus vaikui.

Vienas svarbiausių baldų vaikų kambaryje – lova. Kokybiškas miegas svarbus kiekvienam žmogui, o augančiam vaikui tai yra itin aktualus sveikatos garantas. Renkantis lovą, reikia atidžiai įvertinti jos dydį, kad atitiktų vaiko ūgį. Taip pat nepamirškite pasidomėti technine lovos specifikacija. Gal būt jos ilgį bus galima didinti augant mažyliui. Jei kambario plotas yra nedidelis, o jame „siautės“ du vaikučiai, būtinai rinkitės dviejų aukštų lovą. Jos taps ne tik  poilsio baldu, bet ir puikiai tiks vaikų pramogoms. Baldų gamintojai, atsižvelgdami į kliento  individualius poreikius, šiuos miego baldus gamina su įvairiais priedais.

Vien lovos vaiko kambariui nepakanka. Jeigu reikia taupyti erdvę dėl mažo patalpos dydžio, patartina rinktis baldų gamintojų suklomblektuotas vaikiško kambario kolekcijas. Profesionalūs dizaineriai, kruopščiai apgalvoję visas detales, sukurs atitinkantį vaiko amžių, pomėgius ir individualius poreikius baldų komplektą.

Be jokios abejonės, visiškai skirtingų kambario baldų prireiks kūdikiui ir paaugliui. Naujagimio kambaryje pagrindiniais baldais taps lopšys arba lovelė, vystymo stalas, lentynos ar dėžės skalbiniams ir drabužėliams. Visi naujagimiui skirti daiktai turi būti pagaminti iš natūralių medžiagų, pradedant baldais ir baigiant patalynės medžiaga. Rinkdamiesi lovelę, atkreipkite dėmesį ne tik į jos saugumą, bet ir patogumą, nes kūdikį guldyti ir kelti teks Jums patiems.

Tuo tarpu, jau perkopusio vaikystės slenkstį vaiko kambario baldai turėtų būti renkami kartu su jame gyvensiančiu jaunuoliu. Paaugliai nemažą laiko dalį praleidžia prie kompiuterio stalo, į svečius kviečiasi draugus, todėl jo nuomonė, kuriant interjero dizainą, turėtų būti itin svarbi. Labai svarbu, jog mokymuisi skirta zona būtų patogi ir priimtina pačiam vaikui. Kaip jau minėta, dažnai puikia išeitimi tampa jau sukomplektuotų baldų rinkiniai.

Užsakymo Nr. KMC190003

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: