Organizatorių archyvo nuotr.

Vartojimo paskola yra plačiai paplitusi visoje Europoje, tačiau paskolos suteikimas vis dar sulaukia daugybės klausimų ir neretai yra apipinamas įvairiausiais mitais. Šiame straipsnyje pateiksime esminę informaciją (reikalavimai paskolos gavėjams, vartojimo paskolos skaičiuoklė ir kita), su kuria turėtų susipažinti visi asmenys, kuriems yra aktualūs vartojimo kreditai internetu. Tik gerai suprasdami paskolos sąlygas, galime tinkamai išnaudoti šios finansinės paslaugos galimybes ir išvengti nusivylimų. 

Kada suteikiama vartojimo paskola?

Kasdienėje kalboje vartojimo paskola, vartojimo kreditas ar greitas kreditas neretai vartojami kaip artimai susiję sinonimai. Tiesa, kai kurios kreditų įstaigos, pristatydamos savo teikiamas finansines paslaugas, vartojimo paskola vadina didesnes, o greitąja paskola – mažesnes skolinamas pinigų sumas.

Kalbant paprastai, greita paskola – tai finansinis susitarimas tarp paskolos gavėjo ir kredito įstaigos, kurio sąlygos apibrėžiamos pasirašomoje paskolos sutartyje. Klientas gauna paskolą, kurią gali išleisti savo nuožiūra, o kreditorius – atlygį už suteiktą paslaugą.

Nors visuomenėje vis dar galima išgirsti nuomonių, neva kreditų įstaigos skolina pinigus visiems norintiems, tai – bene dažniausias mitas, susijęs su vartojimo paskolomis. Tiesa tokia, kad vartojimo kreditų rinką, kaip ir komercinius bankus, prižiūri atsakingos institucijos, siekiančios užtikrinti, kad būtų įgyvendintas atsakingo skolinimo principas.

Žemiau pateikiame reikalavimus, kuriais vadovaujasi internetinis paskolų bankas „TF Bank“, siūlydamas vartojimo paskolą:

  • Paskolos gavėjas turi turėti Lietuvos Respublikos pilietybę arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje.

  • Asmuo turi turėti pastovias, ilgalaikes pajamas (ne mažiau kaip keturis paskutinius mėnesius gauti nuolatines pajamas).

  • Visų asmens turimų finansinių įsipareigojimų suma negali būti didesnė nei 40 proc. gaunamų pajamų.

  • Paskolos gavėjas turi pasižymėti „švaria“ kredito istorija, t. y. neturėti skolų ar pradelstų mokėjimų.

Tai – vieni iš esminių kriterijų, kuriais vadovaujantis yra vertinama vartojimo paskolą norinčio gauti asmens paraiška. Žinoma, yra ir kitų svarbių niuansų, kuriais vertinami paskolų gavėjai, pvz., kuo geresnė asmens kredito istorija, tuo palankesnėmis sąlygomis jam gali būti suteikiama vartojimo paskola. Kviečiame skaityti toliau ir susipažinti su dažniausiomis vartojimo paskolų paslaugomis.

Vartojimo kreditas automobiliui įsigyti

TF Bank“, suteikdamas vartojimo paskolą automobiliui, siūlo nuo 1 000 iki 20 000 Eur paskolą – tai itin patogi ir lanksti galimybė įsigyti pageidaujamą transporto priemonę, be kurios šiandien dažnas negali įsivaizduoti savo kasdieninio gyvenimo.

Skubi paskola, priešingai nei automobilio pirkimas lizingu, nekelia jokių reikalavimų automobilio kainai ar amžiui. Už pasiskolintą pinigų sumą gali būti padengiamos ir kitos su automobilio eksploatacija susijusios išlaidos, pavyzdžiui, naujų padangų komplektas ar metinis vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas. Ne mažiau svarbu, jog nereikia jokio pradinio įnašo ir paskolos gavėjas automobilio savininku tampa iš karto, o ne grąžinus kreditą.

Organizatorių archyvo nuotr.

Vartojimo kreditas būsto remontui

Vartojimo paskola remontui – tai puiki galimybė atlikti seniai planuotą kosmetinį ar net kapitalinį (maksimali „TF Bank“ siūloma kredito suma siekia net 20 000 Eur) namų remontą, įsigyti naujus baldus, nusipirkti naują NT objektą (pavyzdžiui, garažą ar sodo namelį) ar patenkinti kitus, su gražesniu bei patogesniu gyvenimu susijusius poreikius. Vartojimo kreditas būstui yra suteikiamas be pradinio įnašo ar turto įkeitimo, o pritrūkus pinigų, atsižvelgiant į individualią kliento finansinę situaciją, galima skolintis papildomai.

Greita paskola asmeniniams jūsų poreikiams

Galimybių, kur tikslingai gali būti išleidžiamas vartojimo kreditas, yra ne viena: viskas priklauso nuo individualių asmens poreikių. Vieni klientai sprendimą skolintis priima tik susidūrę su neišvengiamomis išlaidomis, pavyzdžiui, brangiai kainuojančiomis medicinos paslaugos ar skolomis, tuo tarpu kitiems greita paskola – tai galimybė išvykti atostogų, surengti gimtadienio šventę ar įsigyti didesnės vertės pirkinį.

Atsakingas skolinimasis yra paremtas taisykle, jog imti paskolą reikia tik tada, kai susiduriama su realiu poreikiu, kurio patenkinimui turimų pinigų nepakanka. Vadinasi, galimos vartojimo paskolos panaudojimo sritys – tai ne siūlymas pasisemti idėjų, kam verta skolintis pinigų, o iliustracija, jog vartojimo paskola internetu yra aktuali skirtingų poreikių turintiems asmenims.

Kaip dirbti su internetine vartojimo paskolos skaičiuokle?

Kiekvieno kreditoriaus internetinėje svetainėje įprastai pateikiama ir vartojimo paskolos skaičiuoklė, vos kelių pelės klavišų spustelėjimu leidžianti sužinoti preliminarų mėnesinės įmokos dydį. Naudotis „TF Bank“ skaičiuokle labai paprasta: tiesiog reikia pasirinkti norimą paskolos sumą bei paskolos laikotarpį ir koreguoti duomenis pagal individualią situaciją.

Atkreipiame dėmesį, jog vartojimo paskolos skaičiuoklė neįpareigoja kliento pasirašyti kredito sutarties. Vadinasi, net jei šiuo metu nesvarstote galimybės imti kreditą, šiuo nemokamu, laisvai prieinamu ir paprastu naudotis įrankiu galite tiesiog patenkinti elementarų smalsumą.

Dar kartą sugrįžkime prie jau kelis kartus pavartoto žodžio „preliminari“. Vartojimo paskolos skaičiuoklė pateikia preliminarią įmokos sumą. Tiksli įmokos suma yra nurodoma tik įvertinus kliento pateiktą paraišką, atsižvelgiant į gaunamas pajamas, jau turimus finansinius įsipareigojimus, kredito istoriją ir kitus svarbius kriterijus.

Skolinkitės neišeidami iš namų: vartojimo paskola internetu

Vartojimo paskola internetu, naudojantis kompiuteriu, telefonu ar kitu išmaniuoju įrenginiu, turinčiu interneto ryšį  – tai šiuolaikinė galimybė patenkinti savo finansinius poreikius tiesiog čia ir dabar. Vartojimo kreditai internetu leidžia nesukti galvos dėl fizinio kreditų įmonės padalinio darbo laiko, atstumo nuo namų, parkavimosi vietų trūkumo ar diskomforto, neretai patiriamo kredito paraišką pildant gyvai pas klientų aptarnavimo specialistą.

Pateikti paskolos paraišką internetu galima nuo 7 val. iki 22 val. iš namų ar kitos jums patogios vietos. Norime atkreipti dėmesį, kad paraiškos yra vertinamos nustatytomis konkrečios kreditų įstaigos darbo valandomis. Jei nėra reikalingi papildomi dokumentai, patvirtinus paraišką ir pasirašius sutartį, vartojimo paskola į kliento sąskaitą yra pervedama vos per vieną darbo dieną.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: