Pexels.com archyvo nuotr.

Vonios kambarys siejamas su atsipalaidavimu, ryto ir vakaro rutinomis, jaukumu ir malonia aura, tad prieš ruošiantis vonios kambario įrengimo darbams būtina pasiruošti svarbiems žingsniams įrengimo metu.

Vonios įrengimas – nuo ko pradėti?

Kad sukurti gerą ir jaukią atmosferą vonios kambaryje būtina apgalvoti, kokie baldai ir daiktai jums bus reikalingi.

  • Ar tai bus vonia ar dušo kabina?
  • Ar tualetas bus bendroje erdvėje, ar atskiroje?
  • Ar reikalinga viena kriauklė, o galbūt rytais ir vakarais su antrąja puse ar kitais šeimos nariais ruošiatės kartu, tad dėl šios priežasties reikia dviejų atskirų kriauklių, kad pasiruošimas būtų malonesnis ir operatyvesnis?
  • Kiek reikia veidrodžių ir ar vonios kambaryje bus dedama skalbyklė ir džiovyklė?

Visi šie ir daugelis kitų klausimų turi būti apsvarstyti ir priimtas patogiausias sprendimas. Turint atsakymus į šiuos klausimus galima pradėti skaičiuoti kiek ir ko reikės, taip po truputį dėliojantis biudžetą.

Vonios įrengimas savarankiškai ar kreiptis į profesionalus?

Šiais laikais daugelis nebijo imtis remonto darbų savarankiškai, kas yra tikrai pagirtina, tačiau, tai neužtikrina, kad darbai bus atlikti tinkamai ir tarnaus ilgus metus. PortalPRO teigia, kad vonios montavimas reikalauja nemažai specifinių žinių. Pavyzdžiui – elektriko, santechniko ir plytelių klojėjo darbus rekomenduojama pateikti tai išmanantiems profesionalams, kuriuos galite rasti PortalPRO platformoje. Šie specialistai užtikrins, kad darbas bus atliktas turint tam sukauptą didelį žinių bagažą. 

Būtina turėti omenyje tai, kad atlikus visus šiuos žingsnius savarankiškai ir padarius klaidą kaltinti galėsite save, nes neturėjote toje srityje žinių. Ypač reguliuoti elektrą vonios kambaryje savarankiškai, be eksperto pagalbos yra labai rizikinga, nes tai drėgna patalpa, tad neteisingai paruošta elektra vonios kambaryje gali sukelti pavojų ne tik jums, tačiau ir kartu gyvenantiems šeimos nariams arba svečiams. 

Darbų eiliškumas pradedant vonios remontą

Pradėjus vonios įrengimą arba renovaciją labai svarbu kiekvieno atliekamo darbo eiliškumas. Taip pat rekomenduojama eigą fotografuoti, o ypač turėti nuotraukas, kuriose matosi santechnika ir elektros instaliacija, nes šios nuotraukos pravers, kuomet norėsite kabinti ar statyti spinteles ar el. prietaisus. 

Viena iš pagrindinių rekomendacijų – viską daryti nuo viršaus į apačią. Taip pat rekomenduojama renovuojant vonios kambarį nepalikti jame senų unitazų, maišytuvų ir viso to, kas buvo itin tvirtai pritvirtinta prie sienų ir grindų. Nuimant šiuos vonios baldus jie gali lengvai įskilti, tačiau laikui bėgant maži įtrūkimai gali virsti dideliais ir pridaryti papildomų nemalonumų. 

Užsakymo Nr. KMC22017

Daugiau: vonios ventiliatorius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: