(c) LR Krašto apsaugos ministerijos archyvo nuotr.

Lapkričio 8 d. Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokykloje Kaune prasidėjo mėnesio trukmės tarptautiniai seržantams ir puskarininkiams skirti instruktorių kursai, kuriuose dalyvauja vienuolika karių iš Armėnijos, Gruzijos, Kazachstano, Moldovos ir Ukrainos. Šie kursai – pirmieji Puskarininkių mokyklos organizuojami mokymai užsienio šalių kariams.

Pagrindinis tarptautinių instruktoriaus kursų tikslas – suteikti į kursus atvykusiems seržantams ir puskarininkiams žinių ir įgūdžių, reikalingų planuojant ir rengiant karines pratybas.

Kursų metu Puskarininkių mokyklos instruktoriai supažindins kursų dalyvius su karinio rengimo pagrindais, mokys, kaip organizuoti ginkluotės ir šaudybos, mūšio ir fizinio rengimo pratybas. Kursai vyks anglų kalba.

„Idėja Lietuvoje rengti tarptautinius kursus, skirtus seržantams ir puskarininkiams buvo svarstoma pastaruosius keletą metų, kadangi nuolat iš šalių partnerių (t.y. Armėnijos, Gruzijos, Kazachstano, Moldovos ir Ukrainos) buvo gaunama prašymų suteikti paramą ruošiant jų kariuomenių seržantus ir puskarininkius,” – sakė Puskarininkių mokyklos viršininkas pulkininkas leitenantas Aleksandras Kucharevas. Įvertinus galimybes, šiuos kursus nuspręsta rengti Puskarininkių mokykloje Kaune.

Puskarininkių mokyklos viršininkas taip pat sakė, kad svarbiausia bendradarbiavimo su šalimis partnerėmis kryptis mokymų srityje – perteikti kitų šalių kariams sukauptą patirtį ir žinias ruošiant puskarininkius ir seržantus.

Pirmieji Puskarininkių mokykloje pradėti tarptautiniai instruktoriaus kursai vyks iki gruodžio 8 dienos. Jų metu taip pat numatyta ir kultūrinė programa: užsienio šalių kariai turės galimybę susipažinti su Lietuvos istoriniu paveldu, kultūra.

Kitais metais Puskarininkių mokykloje planuojama surengti dvejus tarptautinius instruktorių kursus.

Šių metų gruodį dvidešimties metų veiklos sukaktį minėsiančios Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokyklos uždavinys – rengti seržantus ir puskarininkius Lietuvos kariuomenei. Puskarininkių mokykloje seržantai ir puskarininkiai ruošiami pagal karjeros ir specialybės kursų programas. Karjeros kursuose rengiami jaunesnieji vadai ir štabo seržantai. Specialybės kursus baigę kariai įgyja pėstininko, logistikos specialisto, minosvaidininko, transporto specialisto ir vairuotojo, ryšių ir informacinių sistemų specialisto kvalifikacijas.

Ateityje Puskarininkių mokykloje planuojama organizuoti ir tarptautinius seržanto majoro kursus.

LR Krašto apsaugos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: