Kaunas.lt nuotr.

Nepaisant to, kad šventės „Hanza Kaunas 2012″ organizatoriai – VšĮ „Hansa Kaunas” – atsisakė savo įsipareigojimų ir pranešė neberengsiantys šventės, kauniečiai ir miesto svečiai šįmet vis tik turės progą džiaugtis viduramžių kultūros festivaliu.

Iš Kauno miesto savivaldybės dalinį finansavimą gavę ir gegužės 18-20 d. surengti „Hanza dienas” įsipareigoję šventės organizatoriai prieš keletą dienų savivaldybę informavo atsisakantys savo planų.

Sulaukę nemalonios žinios, miesto vadovai nutarė, kad pastaraisiais metais didelio kauniečių susidomėjimo sulaukianti viduramžių šventė turi įvykti ir šįmet. Ją organizuoti pavesta savivaldybės įstaigai Kauno kultūros centrui „Tautos namai”. Planuojama, kad Kauno viduramžių šventė įvyks rugsėjo mėnesį.

„Nėra nė vienos šventės, kurią būtų galima suorganizuoti tik už tas lėšas, kurias skiria savivaldybė. Miesto parama yra tarsi startinė pozicija, kuri leidžia ruoštis, planuoti, pritraukti rėmėjus”, – teigė Kauno kultūros centro „Tautos namai” direktorius Albinas Vilčinskas.

Pasak A. Vilčinsko, kitą savaitgalį vyksiančiai šventei „Kauno dienos 2012″, kurias organizuoja „Tautos namai” savivaldybė šįmet skyrė daugiau nei dvigubai mažesnį finansavimą nei pernai.

„Bet tai tikrai nereiškia, kad net ir turint kuklesnę paramą, mes neturėtume rengti šventės. Šįmet kur kas aktyviau dirbome su potencialiais rėmėjais, kurių indėlis sudarys nemažą dalį šventės biudžeto”, – tvirtino „Tautos namų” vadovas.

„Kauno kultūros centras „Tautos namai” yra pelnę labai darbščios ir respektabilios įstaigos vardą. Esu tikras, kad šių metų viduramžių kultūros festivalis bus surengtas labai gerai ir kauniečiai jį įvertins pačiais geriausiais atsiliepimais”, – kalbėjo Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: