© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bosnijoje gimęs garsus 22 metų modelis Andrejus Pejičius pakeitė vardą ir tapo Andreja (Andrėja), žengdamas pirmuosius žingsnius į virsmą moterimi.

Modeliui androginui prieš kelis mėnesius buvo tylomis atlikta operacija, tačiau dabar A.Pejičius jaučiasi esąs pasirengęs papasakoti visuomenei apie savo tapatybės paieškas.

“Noriu pasidalyti savo istorija su pasauliu, nes manau, kad tai mano socialinė pareiga. Tikiuosi, jog prabilus apie tai atvirai, tai taps nebe taip aktualu”, – sakė Andreja “People.com.”.

“Visuomet svajojau būti mergaite. Vienas ankstyviausių mano prisiminimu yra apie tai, kaip sukuosi aplink segėdama mamos sijoną, mėgindama atrodyti kaip balerina… Savo svajones ir vaizdinius slėpiau savo viduje ir man puikiai sekėsi apsimesti berniuku. Tačiau aš slėpiau, kas esu iš tikrųjų”, – pasakojo ji.

Melburne vaikystę praleidęs A.Pejičius būdamas 13-os suprato, jog yra daugiau tokių žmonių kaip jis: “Nuėjau į biblioteką ir “Google” langelyje surinkau “lyties keitimas” – tuomet mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Internetas leido man suprasti, kad esama žodžių, kuriais galima įvardyti mano jausmus, ir medicininių terminų”.

2011-aisiais A.Pejičius pradėjo modelio androgino karjerą, kai ant podiumo pristatyti savo vyriškų ir moteriškų drabužių kolekcijų jį pakvietė dizaineris Jeanas Paulis Gaultier (Žanas Polis Gotjė), tačiau 2013-ųjų pradžioje “perkainojo dalykus”: “Didžiavausi savo androgino karjera, tačiau mano didžiausia svajonė buvo jautis komfortabiliai savo kūne. Turiu būti sąžiningas sau, ir mano karjera turi tai atitikti”.

Tai paskatino A.Pejičių ryžtis lyties keitimo operacijai, kuri jam buvo atlikta Amerikoje.

“Džiaugiausi, kad atėjo tas momentas… Dabar jaučiuosi kaip niekada komfortabiliai. Esu užtikrintas savimi 100 procentų”, – sakė Andreja.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: