(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antrus metus iš eilės visos Europos švietimo valdžios institucijos kartu su mokyklomis dalyvauja Comenius Regio partnerysčių projektuose. Ši veikla projektų partneriams padeda dalintis gerąja patirtimi bei praktika, susipažinti su mokymosi bei mokymo pavyzdžiais partnerinėje šalyje.

Neseniai Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje Savivaldybių administracijų švietimo padalinių vedėjų rudens konferencijoje buvo pristatyti Comenius Regio partnerysčių projektų 2010 m. konkurso nugalėtojai ir iškilmingai pasirašytos sutartys. Šiais metais finansuojami trijų savivaldybių parengti projektai. Vienas iš jų – Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus, Kauno rajono švietimo centro ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos parengtas projektas „Sveikatos kultūros ugdymas Italijos ir Lietuvos švietimo įstaigose“ (skirta 28759 eurų dotacija).

Informaciją apie suplanuotus tikslus, uždavinius, veiklas ir kodėl pasirinkome šią idėją pristatė Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė. Kauno rajonui bendradarbiaujant su Italijos Apulia regionu siekiama aktualizuoti sveikos gyvensenos ugdymo svarbą švietimo įstaigose, ieškoma būdų, kaip formuoti geresnius jaunų žmonių gyvenimo įgūdžius ir gebėjimus reguliuoti savo sveikatą. Bendradarbiaujant bus siekiama pasidalinti sveikos gyvensenos kultūros ugdymo gerąja patirtimi įvairiose sveikatos stiprinimo srityse: formuojant politiką, stiprinant fizinį aktyvumą, propaguojant sveiką mitybą, kuriant sveiką aplinką, vykdant žalingų įpročių prevenciją.

Sveika aplinka pozityviai veikia asmens ir bendruomenės veiklos efektyvumą ir kokybę. Šis bendradarbiavimo projektas skatina regionų administracijas skirti didesnį dėmesį sveikos gyvensenos ugdymo politikos plėtotei, stiprina mokinių ir mokytojų pilietinę atsakomybę kuriant sveiką ir saugią aplinką, formuoja europietišką sąmoningumą.

Pagrindinės projekto veiklos: dalijimasis sveikatos švietimo politikos formavimo patirtimi, seminarai mokytojams, sveikatos ugdymo konferencijos, metodinių rekomendacijų rengimas, plakatų-kalendorių leidyba, klausimynai ir vaizdo konferencija mokiniams.

Laukiamas rezultatas – bendradarbiavimas tarp Kauno ir Apulia regionų, sveikatos kultūros skatinimas švietimo įstaigose, dalijimasis abiejų regionų gerąja patirtimi bei naudinga informacija.
Mūsų partneriai iš Italijos Apulia regiono bus Puglia regiono Švietimo departamentas, Francavilla Fontana vidurinė mokykla “V. Lilla“ ir Brindisi Sveikatos apsaugos organizacija, atsakinga už prevencines programas.

Per dvejus projekto vykdymo metus bus organizuota po du partnerių susitikimus Lietuvoje ir Italijoje.

Didžiausios Europos Komisijos finansuojamos švietimo programos „Mokymasis visą gyvenimą” pinigai skiri dar dviem projektus Lietuvoje koordinuojančioms savivaldybėms: Lazdijų rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus pateiktam projektui „Saugi mokykla“ (Turkijos koordinuojamas projektas ) ir Kėdainių rajono savivaldybės administracijai (Austrijos koordinuojamas projektas).

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: