(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Europos džiazo scenose puikiai žinomas ir laukiamas, iškirtinio instrumento kontaboso meistras Francesco Agiuli atvyksta į Kauną. Čia, rugpjūčio 11d., 20 val., Francesco surengs išskirtinį pasirodymą kartu su Kauno džiazo šviesuliais – Arvydu Joffe (mušamieji), Arnu Mikalkėnu (klavišiniai) ir Tomu Razmumi (saksofonas). Originalioje programoje išgirsime Francesco ir Arno Mikalkėno autorines kompozicijas neo bop‘o ir post bop‘o stiliuje. Pasirodyme persipina lyrika ir temperamentas, jėga ir subtilus garso bei tylos santykio pajautimas. Šiam koncertui restoranas „Sadutė“ atvers kiemelį, taigi klausytojų laukia paskutinio vasaros mėnėsio, muzikos ir itališko vyno sintezė.

Francesco Angiuli – unikalus muzikantas ir kontraboso virtuozas sugebantis pavergti klausytojus savo lyriškomis melodijomis, kurį būtina išgirsti dėl jo sugebėjimu muzikuoti labainuoširdžiai ir įtaigiai. Šiuo metu gerai žinomas ir aktyviai koncertuojantis vakarų Europoje kontrabosistas muzikiniuose projektuose su ne tik labai aukšto lygio jaunais atlikėjais kaip Joao Lobo, Walter Wolff, Chris Johansen, Andreas Fryland, Miguel Rodriguez, Rodolfo Neves, Fabrizio Scarafile, bet ir tokiais patyrusiais kaip Teddy Charles, Steve Grossman, Evan Parker, Jim Mc Nelly, Rachel Gould, Peter Beets, Juray Stanik, Benjamin Herman, Simon Righter,Tommy Smith, Pino Iodice, Max Ionata.

Gimęs pietų Italijoje Monopoli mieste. Muzikuoti pradėjo obojumi būdamas penkerių. Po kiek laiko obojų išmainęs į pianiną, galiausiai pasirinko el. boso instrumentą ir pradėjo groti įvairiuose rock, pop, jazz ir elektroninės muzikos ansambliuose. Baigė klasikinį kontrabosą “Conservatorio di Monopoli” ir elektrinį bosą “Universita’ della Musica” & “Percento Musica”(Roma). Francesco taip pat studijavo su John Patitucci, Eddie Gomez, Alain Caron, Harvey Swartz, Franco Petracchi, Ermanno Ferrari, Joelle Leandre, Bruno Tommaso, Dave Liebman, Gene Jackson, Massimo Moriconi, Luca Pirozzi, Pippo Matino, Marco Siniscalco, Paolo Ghetti, Gianfranco Gullotto. Francesco savo muzikinėje karjeroje turėjo galimybę koncertuoti muzikos festivaliuose Italijoje, Olandijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Slovėnijoje, Turkijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Kroatijoje. Yra laimėjęs prestižinį prizą Italijoje “BARONISSI JAZZ 2001”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: