Sessi Kuwabara Blanchard / Asmeninio archyvo nuotr.

Transseksualumą galima apibūdinti kaip stiprų norą gyventi kaip priešingos lyties asmuo ir būti juo laikomam.  Transeksualūs žmonės jaučia diskomfortą atliekant jiems iš anksto priskirtos lyties vaidmenį, tad dalyvaujant socialiniame gyvenime, nori būti kuo panašesni į tą lytį, kuria jaučiasi. Savo išgyvenimais internete dalinasi ir Sessi Kuwabara Blanchard. Pažvelgus į Sessi nuotrauką, pamatysime dailią merginą, tačiau, greičiausiai, net nepagalvotume, jog ji turi vyrišką lyties organą. Su kokiais išgyvenimais ir problemomis kasdien susiduria transseksualūs asmenys ji pasakoja savo internetiniuose užrašuose.  

Sessi Kuwabara Blanchard gyvena Niujorke, 2018 ji baigė „Vassar“ koledžą, kuriame įgijo bakalauro laipsnį menų filosofijos ir moterų studijų srityje. Sessi šiuo metu yra „Filter“, naujo internetinio leidinio, kuriame aptariami narkotikai, narkotikų politika bei žalos mažinimas, darbuotoja. Taip pat Sessi dalinasi transseksualių asmenų socialiniu gyvenimu, problemomis, gilinasi į intymias problemas, labai atvirai kalba ir pasakoja savo tikrus išgyvenimus.

Kai Sessi buvo 10 metų, ji atrodė kaip mergaitė, nors gimė berniuku. Ji turėjo storus kaštoninius plaukus, švelnų moterišką balsą, vėliau sulaukus paauglystės jai ėmė augti krūtys. Vieną kartą šalia gyvenantis kaimynas Sessi mamą pasveikino susilaukus tokios gražios mergaitės, tačiau jos mama visuomet taisydavo: „Tai mano sūnus!”. Dar tuomet Sessi nesuprato ar jai gėda dėl to, kad ją vadino mergaite, ar dėl to, jog ji ir jautėsi kaip mergaitė.

Savo išgyvenimuose Sessi pasakoja, jog translyčiai asmenys yra engiami ir nesuprasti. Kai kurie tai vadina nenormalumu, kiti stengiasi ignoruoti ir retai – suprasti. Translyčiai asmenys susiduria su problemomis visose savo gyvenimo srityse – socialiniame gyvenime ir asmeniniame gyvenime. Sessi pasakoja, jog ieškodama darbo, sulaukdavo neigiamo atsakymo, nes darbdavius baidydavo jos transseksualumas.

Transseksualumas

Transseksualių žmonių engimą ji prilygino su juodaodžių rasės padėtimi JAV: „Tai nėra tas pats, mes tikrai neišgyvename tą patį, bet galime suprasti, kaip į mus žiūri visuomenė – jie žiūri kitaip”. Sessi taip pat labai atvirai dalinasi savo seksualiniais išgyvenimais su buvusiais vaikinais. Sessi pasakoja, jog sukurti intymų dvasinį ryšį nebuvo sunku, su turėtais vaikinais ji puoselėjo gražią draugystę bei supratimą, tačiau kai viskas prieidavo prie intymių santykių, jos vaikinai nenorėdavo “to” daryti su ja. Sessi kėlė klausimus: kodėl? Nes yra nenormali? Vienintelė problema, kurią Sessi matė vyrai yra ta, jog ji turi vyrišką organą, nors ir yra moteris. Šioje vietoje kyla vidinis konflitkas – kuo turėčiau būti, jeigu turiu ir krūtis ir varpą?

Sessi sako, jog negalėjo būti lesbietė, nes nėra moteris, o heteroseksualūs vyrai jos nenori, nes ji neturi moteriškų organų. Smegenys gali suprasti, jog esi moteris, tačiau žmonės juk visuomet vadovaujasi penkiais pagrindiniais savo pojūčiais – jeigu nemato „pilnos” moters, tada tai ne moteris. „Aš negaliu pasirinkti savo seksualinės orientacijos ir taip kaip aš jaučiuosi, taip tiesiog yra” – teigia Sessi.

Nusivylusi ir pasimetusi Sessi pradėjo dirbti seksualinio parsidavinėjimo industrijoje. Ji atvirauja, jog tuo metu galvojo, jog tai yra vienintelis išlikimo būdas. Užsiimdama seksu ji atrado tikrą intymį ryšį su vyrais, kartais pavadino juos netgi romantiškais. Dirbdama prostitute Sessi suprato ir dar kai ką – transeksualios moterys taip pat yra traktuojamos kaip „sekso žaislai”.

Ttaseksualai LGBTQ

„Daugelis žmonių, tiesiog nori išbandyti kažką naujo, pamėginti ar tiesiog pamatyti kaip pasaulyje gali egzistuoti tokie padarai kaip mes” –  teigia Sessi. Ji stengiasi paaiškinti kodėl dauguma transeksualių merginų užsiima prostitucija. Tai yra ne todėl, kad jos iš tikrųjų to nori, o todėl, nes tai savotiška saves ieškojimo priemonė bei pilnavertiško gyvenimo pajutimas, nors ir netikras. Prostituciją transeksualios moterys suvokia kaip išlikimo priemonę. Realiame gyvenime surasti tikrą ir romantiška meilę yra labai sunku, tad prostitucijos pasirinkimo kelias yra lengvas ir prieinamas. Žmonės, kurie ieško sekso už pinigus, ne visuomet ieško tik pasitenkinimo, tai dažnai būna ir homoseksualūs ir įvairių iškrypimų turintys žmonės. Jų gausoje yra įmanoma rasti panašių į save. Nepaisant to, kad prostitucija yra suvokiama kaip „išsigelbėjimas” transeksualios moterys sekso industrijoje dažnai susiduria su smurtu. Pasitaiko ir atvejų, kai tokių moterų ieškomą vien dėl pasityčiojimo, liepiama nusirengti, jos būna išjuokiamos.

Sessi taip pat labai aiškiai akcentuoja tai, jog šiai dienai mūsų visuomenėje trūksta elementarių žinių apie translyčius asmenis. Kai kurie žmonės vis dar nežino, kad tokie žmonės gali egzistuoti: „Žinių trūkumas verčia mus atsakinėti į įžeidžiančius ir labai nepatogius klausimus su kuriais susiduriame kiekvieną dieną, tai verčia jaustis kitokiais ir nenormaliais” – komentuoja mergina. Savo atvirais įrašais ji siekia nesidrovėti kalbėti apie tai kaip gyvena translyčiai žmonės ir skatina kitų žmonių apsišvietimą apie tai. „Pasaulis įvairus, dėl to ir gražus” – savo įrašus pabaigia Sessi.

Taip pat skaitykite: 20 kino žvaigždžių, viešai pareiškusių apie savo homoseksualumą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: