Farrux Shamuratov ilgų plaukų šukuosenų pristatymas / Organizatorių archyvo nuotr.

Per 12-ka organizavimo metų paroda „Moters pasaulis“ neveltui pelnė didžiausios mados, stiliaus ir grožio šventės vardą. Kasmet mušanti dalyvių ir lankytojų rekordus paroda dažnos moters kasdienybėje tampa įvykiu, skatinančiu ne tik patobulinti fizinę išvaizdą, bet ir keliančiu dvasinę savivertę.

Didelis dėmesys sveikam grožiui

Keturios dienos mados, stiliaus ir grožio šiemet moterų laukia Kauno Žalgirio arenoje lapkričio 6-9 dienomis. Tradicinėje „Ekspozicijų centro“ organizuojamojoje parodoje grožio industrijos produktus, paslaugas ir naujienas pristatys rekordinis dalyvių skaičius – 309. Paroda taip pat ženkliai išaugo renginių ir seminarų gausa. Dvejose seminarų salėse per keturias parodos dienas bus pristatytos 41 tema apie mados, stiliaus ir grožio tendencijas, o Žalgirio arenos Amfiteatre kiekvieną dieną vyks skirtingos tematikos renginiai.
„Didelis dalyvaujančių įmonių skaičius turėtų patenkinti parodos lankytojų lūkesčius vienoje vietoje rasti daug naudingos informacijos bei produkcijos. Didžioji dalis, maždaug kas šeštas, parodos dalyvių pristatys įvairius sveikatos tausojimo produktus ir paslaugas, 13 proc. dalyvių – profesionalią kosmetiką, 12 proc. – tekstilės gaminius, maždaug kas dešimtas (9 proc.) dalyvis kvies prie plaukų priežiūros priemonių stendų, 8 proc. – dekoratyvinės kosmetikos, tiek pat – kailio ir odos gaminių, 7 proc. – trikotažo gaminių, tiek pat – bižuterijos, dar 3 proc. – juvelyrikos“, – vardija Ilma Gibavičienė, UAB „Ekspozicijų centro“ Parodų organizavimo ir rinkodaros vadovė.
Pasak jos, keturių parodos dienų lankytojams turėtų užtekti, norint išsamiai susipažinti su parodoje pristatomomis naujienomis, sudalyvauti aktualiuose seminaruose bei įspūdinguose renginiuose. „Paroda „Moters pasaulis“ – tai didžiausia mados, stiliaus bei grožio šventė, kurioje stengiasi sudalyvauti vis daugiau moterų“, – pastebi p. Gibavičienė.
Organizatorių duomenimis, pernai parodoje „Moters pasaulis“ apsilankė per 36 tūkst. lankytojų, nemažiau tiek tikimasi ir šiemet.

Metų įvykis moterims

Parodoje „Moters pasaulis“ ne pirmus metus dalyvaujantys dalyviai jau spėjo suprasti parodos naudą.
„Paroda yra itin naudinga kompanijoms, kurios dalyvauja joje. Per keturias dienas visą grožio paslaugų spektrą pamato labiausiai koncentruota, suinteresuota ir didžiausia moterų auditorija, kurios niekur kitur greičiausiai neįmanoma rasti. „Moters pasaulio“ žinomumas ir populiarumas yra didžiulis, o paroda turėtų būti kiekvienos save mylinčios moters privalomų aplankyti renginių metuose sąraše“, – teigia ne pirmus metus parodoje dalyvaujančios klinikos „Grožio chirurgija“ vadybininkas Rytis Bartusevičius.
Pasak jo, „Moters pasaulis“ yra puiki galimybė pristatyti naujas paslaugas, išklausyti moterų poreikius ir tobulėti. „Tai tarsi lakmuso popierėlis grožio paslaugas teikiančioms įmonėms“, – mano R. Bartusevičius.

Atkreips dėmesį naujovėmis

Šiemet parodoje „Moters pasaulis“ nestings naujienų, kai kurias iš jų pirmieji išbandys parodos lankytojai.
Profesionalios ir dermatologinės kosmetikos prekybos bendrovė „Aestheta“ parodos lankytojus supažindins su visiškai nauja Lietuvoje ekologiška ir BIO sertifikuota kosmetika su alyvuogių aliejumi – PRIMA SPREMITURA BIO. Bendrovė taip pat pristatys profesionalios italų kosmetikos KLERADERM naujieną – AMBER CHARME veido ir kūno procedūroms su Baltijos gintaru ir specialiomis masažo technikomis. Parodos metu bus taikoma -20% nuolaida visoms „Aestheta“ pristatomos kosmetikos priemonėms.
UAB „Nerolis“ parodos metu Lietuvoje pirmą kartą pristatys originalius Jungtinių Amerikos Valstijų bendrovės „Green leaf“ ir Vokietijos bendrovės „Vogel Frei“ sausus kvapus, kvapias žvakes, eterinius aliejus, difuzorius ir aliejus bei kvapams skleisti tinkamus aksesuarus.
Tuo tarpu bendrovė „Vaimina“, atstovaujanti „Refan“ kompaniją Lietuvoje, parodoje demonstruos visame pasaulyje pripažintas prekes grožiui iš Bulgarijos.
Ieškantiems prabangių kvepalų už prieinamą kainą bendrovė „Luksuria“ pristatys aukštos kokybės įpilamus prancūziškus kvepalus tiesiai iš pasaulinės parfumerijos centro – Grass miesto (Prancūzija).
Farmacijos bendrovė „Corpus Medica“ parodos lankytojams pristatys naujieną Lietuvoje – šilkines veido kaukes „Ellamé“, kurios yra sukurtos bendradarbiaujant Lietuvos ir Prancūzijos grožio bei farmacijos specialistams. Parodos metu moterys bus kviečiamos išbandyti šią naujieną bei galės pasinaudoti proga įsigyti kaukes su 15% nuolaida. „O perkant dvi kaukes, trečioji pakuotė draugei, mamai ar sesei dovanų!“, – žada bendrovės „Corpus Medica“ atstovai.
Tuo tarpu bendrovė „Marvis“ parodos lankytojams demonstruos naują internetinę parduotuvę bambukonamai.lt. Šioje internetinėje parduotuvėje galima įsigyti drabužių ir namų tekstilės iš bambuko. Tik parodos metu žakardo rankšluosčiams iš bambuko bus taikoma 40 % nuolaida.

Žavės nuolaidomis

Kaip ir kasmet, parodos dalyviai lankytojams paruošė ne tik naujienų, bet ir specialių nuolaidų.
Didmeninės prekybos įmonė „Autobiuras“, prekiaujanti kosmetikos ir parfumerijos gaminiais ir atstovaujanti tokius prekinius ženklus kaip „JERICHO“ ir  „GA-DE“ iš Izraeilio, parodoje „JERICHO“ rankų kremą bei dieninį „GA-DE“ kremą su deimantų dulkėmis kvies įsigyti su 50 proc. nuolaida.
Naudojantiems kosmetiką su Negyvosios jūros mineralais verta užsukti į „Mersea Dead Sea“ stendą, kur gydymosios savybėmis pasižyminčią LUX klasės Negyvosios jūros mineralų kosmetiką bus galima įsigyti su nuolaida, prasidedančia nuo 30 proc.
Jau spėję pamėgti natūralią lietuvišką kosmetiką „Uoga uoga“ parodos lankytojai galės įsigyti su 20 proc. nuolaida.
O bendrovė „Krispo“ ne tik pristatys naujieną – prancūzų kompanijos „Compagne de Provence“ kūno bei namų priežiūros priemones, bet ir taikys 15 proc. nuolaidą.
Užsukę į bendrovės „Meistro pasaulis“ stendą, parodos lankytojai galės nemokamai išbandyti natūralaus įdegio purškalą „Marc Inbane“, stebėti kirpėjų demonstruojamas plaukų priemonės „Paul Mitchell“ ir „KC Professional“, susipažinti su tonojamaisiais šampūnais „Color Mask“ ir „Four Reasons Blond“ plaukų priežiūros priemonėmis. Parodos metu visiems produktams bus taikoma 25 proc. nuolaida.

Gerų įspūdžių renginiai 

Kaip ir kasmet, parodoje „Moters pasaulis“ gausu ne tik įvairių produktų ir paslaugų pristatymų, bet ir renginių.
Pirmąją parodos dieną į Amfiteatrą kvies Kirpėjų ir grožio specialistų organizuojamas renginys „Profesionalų diena“, kurio metu bus demonstruojami vyrų ir moterų kirpimai, ilgų plaukų šukuosenos, atskleidžiama viskas apie prancūzišką manikiūrą, pristatoma rankinių kolekcija „Pasipuošti širdį…“, kalbama apie 20 žingsnių iki tvarkos spintoje, diskutuojama, ar svarbu būti gražiam.
Penktadienį tie patys organizatoriai pristatys teatralizuotą improvizacijų labdaros vakarą „Big Hair Show“, kurio tema „Nuo klasikos iki avangardo“. Renginio organizatoriaus Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė žada, kad programa bus labai originali, įvairiapusė ir marga
„Savo darbus pristatys praėjusių metų pagrindinio prizo – meninės skulptūrėlės – laimėtojai, grožio namų „Beauty Secret“ komanda, taip pat savo kolekciją „Karas ir taika“ demonstruos Vilniaus kolegijos šukuosenų dizaino studentų kūrybinė komanda, pasirodys kirpėjų mokyklos „Cascada“ komanda su programa „Modernus retro“. Renginio dalyviai taip pat išvys labai spalvotą meninį šou „Art-Revoliution“, kurio metu bus demonstruojami „Body-art“ kūrybos elementai, taip pat laukia nėščiųjų pasirodymas su linksmaisiais pilvukais“, – vardija J. Mačiulienė.
Renginyje taip pat dalyvaus svečiai iš Latvijos – tai plaukų stilistė Natalija Rivonenko su savo kūrybine komanda „Create in Riga“, drabužių dizaineris Aleksandras Pavlovas ir makiažo virtuozė Irina Salinsh su pasirodymu „Royal Ascot“.
Pasak J. Mačiulienės, geriausius dalyvius įvertins kompetentinga komisija iš nusipelniusių Lietuvos ir kitų šalių grožio meistrų. Už renginio bilietus surinktos lėšos bus skiriamas VšĮ „Actio Catholica Patria Atviras jaunimo centrui Vartai“.
Parodos organizatoriai atskleidžia, kad parodoje pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse apsilankys ir savo meistriškumo paslaptimis dalinsis vienas žymiausių ilgų plaukų meistras iš Rusijos (Sankt-Peterburgo) – Farrux Shamuratov.
Šeštadienį lankytojus stebins „Mados fiesta“, kurios metu vyks Lietuvos dizainerių kuriamų drabužių ir aksesuarų kolekcijų pristatymas.
Ketvirtą parodos dieną – sekmadienį – parodos lankytojai kviečiami laiką praleisti stebėdami konkursą-šou „Pasaulio ilgaplaukės LONG-HAIRED WORLD 2014“, kurį pristatys Severos Čepulienės mados studija „Mažasis modelis“.

Moterims gali būti aktuali rūgštinė kosmetika

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: