Animaciniai filmai yra daugybės žmonių darbo rezultatas, kurie paaukojo be galo daug laiko, kad sukurtų tobulą produkciją. Kartais, filmui pabaigti reikia ne vienų metų. Nepaisant to, kad šie projektai būna peržiūrimi keletą kartų prieš jiems pasirodant kino teatruose, nutinka ir taip, kad ilgai slėptos klaidos išlenda į dienos šviesą.

Norėdami parodyti tokių klaidų pavyzdžius, sudarėme sąrašą iš animacinių filmų klaidų. Tikriausiai, žiūrėdami šiuos filmus pirmą kartą tų klaidų nepastebėjote.

1. Vairuodama savo automobilį Venelopė pametė dantį.

„Disney“ filme „Ralfas Griovėjas“ yra scena, kurioje Venelopė mokosi važiuoti mašinėle ant trasos, kurią jai pastatė Ralfas. Netrukus, ji atsitrenkia į stulpą. Jei pamenat, dėl šio įvykio ji pametė dantį. Nors aiškiai matote, kad tuo metu ji prarado dantį, tačiau likusio filmo metu dantis yra savo vietoje.

2. Dingsta Pelenės rankovės.

„Disney“ kurto animacinio filmo „Pelenė“ pabaigoje, kuomet istorijos protagonistė su visais atsisveikina, matosi, kad ji dėvi suknelę ilgomis rankovėmis. Kitoje scenoje, kur karieta matoma iš galo, Pelenė turėtų dėvėti tą pačią suknelę, tačiau jos rankovės kažkur dingę.

3. Bazas tvirtina, kad jis nėra žaislas, tačiau sustingsta kiekvieną kartą pamatęs Endį.

Pirmoje „Žaislų istorijos“ dalyje, vienas pagrindinių personažų Bazas Šviesmetis nuo pat filmo pradžios tvirtina, kad nėra žaislas. Nepaisant to, kiekvieną kartą Endžiui įėjus į kambarį, ar kai Bazas jį pamato, jis sustingsta, kaip ir kiti žaislai, kurie pripažįsta, kad yra žaislai.

4. Muzikantai, kurie atsiranda ir išnyksta.

„Disney“ animacinio filmo „Lilo ir Stičas“ pradžioje, jei atidžiai įsižiūrėsite, šokių pamokoje, scenos gale matomi du muzikantai su instrumentais. Tačiau kitoje scenoje, kuomet pasikeičia kameros kampas ir šokėjus galima matyti iš kairės pusės, tie muzikantai dingsta ir vėl atsiranda po kelių scenų.

5. Šokių pamokoje muzikantai pakeičia instrumentus.

Toje pačioje „Lilo ir Stičo“ scenoje, gale stovintys muzikantai groja šokių klasei. Aukščiau pateiktoje nuotraukoje, galite matyti, kad dainos metu jie abu groja tuo pačiu instrumentu. Tačiau vėliau, kai Lilas jiem taria, jog „Žuvis Padžas“ valdo orus, atsiranda scena, kurioje matoma, kaip dėl tokio pasakymo jie sutrikę žiūri vienas į kitą, laikydami rankose savo instrumentus. Būtent čia, galima pamatyti, kad vienas iš instrumentų pasikeitė ir yra būgnas.

6. Olafas nukrenta ant Kristofo.

Šiame filme, klaidą pamatyti galima kuomet ledo pabaisa vejasi Aną, Kristofą ir Olafą. Netrukus, sniego senį jis numeta į daubą. Kitoje scenoje, kai Ana ir Kristofas krenta nuo uolos, galima pamatyti, kad Kristofas krenta po Olafu, nors jis krito pirmas. Žinoma, taip yra atsižvelgiant į tai, jog fizikos dėsniai „Ledo šalyje“ veikia taip pat, kaip mūsų pasaulyje.

7. Magiškas kamuoliukas.

Pirmoje „Pixar“ kompanijos „Žaislų istorijos“ frančizės dalyje yra scena, kurioje Endis išėjo iš namų. Jis nuėjo paimti picos, o Bazą ir Vudį trumpam paliko ant stalo. Tuo metu, galima aiškiai matyti, kad prieš Vudį nieko nėra, o stalas pakankamai tvarkingas. Nepaisant to, kitoje scenoje šalia mūsų mėgstamo kaubojaus atsiranda magiškas kamuoliukas.

8. Televizoriuje nėra Hamo ir Rekso atvaizdo.

Keliaujant prie antrosios „Žaislų istorijos“ dalies, yra scena, kurioje Reksas žiūri televizorių. Bežiūrint, ekrane jie išvysta Elo žaislų parduotuvės reklamą. Hamas padeda Reksui išjungti televizorių. Nepaisant to, išjungus televizorių, jo ekrane nėra nei vieno jų atvaizdo, nors jie stovi priešais. Vietoj to, galima matyti tuščią kambarį.

9. Nuo Flino rankų dingsta antrankiai.

Animaciniame filme „Ilgo plauko istorija“, kuomet Flinas dėl raganos Gotel surakintas antrankiais, matome, kad Auksaplaukė bando su juo kalbėti. Nepaisant to, kad jis „surakintas“, Flinas glosto Auksaplaukės veidą. Pažiūrėjus į jo riešus, ten nebėra antrankių, tačiau kitoje scenoje jie vėl atsiranda.

10. Bū elektrą veikia tik kartais.

Galbūt pamenat, kad pirmoje „Monstrų biuro“ dalyje, kuomet Bū, vienintelis žmogus įžengęs į monstrų pasaulį, juokiasi ar verkia, visas elektros tinklas sugenda. Tai kur kas geriau matoma, kuomet Maikas, Salis ir Bū yra jų bute. Kai Rendalas pagrobia Bū ir ji rėkia surišta kėdėje, elektra veikia, kaip įprastai.

11. Įdrėskimai pabaisos paveiksle pakeičia vietą.

„Disney“ kurto animacinio filmo „Gražuolė ir Pabaisa“ pradžioje, kuomet prieš pat tampant Pabaisa jis sudrasko savo portretą, matoma, jog įdrėskimai paveiksle siekia jaunuolio akis. Nepaisant to, kuomet Gražuolė randa paveikslą, galima pamatyti, kad paveikslas sudraskytas kitaip.

12. Dėmės ant Pabaisos veido atsiranda ir dingsta.

Kuomet Gražuolė vakarieniauja su Pabaisa, ji vaizduojama su damai priderančiomis manieromis, o jis išsitepęs veidą maistu. Šioje vietoje animatorių klaidą pastebi tik keletas žmonių. Scenoje, kuri pasirodo iškart po to, kai Pabaisa matomas išsitepęs veidą maistu, jo veidas visiškai švarus, tarsi nebūtų nieko valgęs. Ši detalė pataisoma dar kitoje scenoje, kur vėl pasirodo dėmės.

13. Gražuolė „įsmunka“ į filmą „Paryžiaus katedros kuprius“.

Galbūt tai labiau ne klaida, o keista detalė, kurią žiūrovai pastebėjo tik tuo atveju, jei filmą žiūrėjo kelis kartus. Kai filme „Paryžiaus katedros kuprius“ nuskamba daina „Ten“, keletą sekundžių galima matyti gatvėje vaikščiojančią ir knygą skaitančią Gražuolę.

14. Šešėlyje nesiliečia rankos.

Filme „Pokahonta“, kuomet pagrindinė veikėja su Nakoma susitinka su Džonu, kuris surištas kaip kalinys, jos laikosi už rankų. Nepaisant to, pažiūrėjus atidžiau, galima pastebėti, kad jų šešėlyje rankos nesiliečia.

15. Šakutėje pasikeičia šakutės dantų skaičius

Filme „Mažoji undinėlė“, kuomet nuskendusiame laive Arielė ieško visokių daiktų, ji randa šakutę. Kadre priartinus šakutę, galima pastebėti, kad ji turi keturis dantis, o kai Arielė ją paima į rankas – tik tris.

Taip pat skaitykite: Tikroji priežastis, kodėl šie animaciniai Disney filmai buvo tokie nesėkmingi

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: