Aktorius ir muzikos atlikėja kartu vaidino 2019 metų filme „Mielas berniukas“ (Honey Boy), o gruodžio 11 dieną, FKA Twigs padavė Šają Labafą į teismą už seksualinį įžeidinėjimą ir priekabiavimą.

„Šiam veiksmui pasiryžau ne dėl asmeninio pasipelnymo, o dėl to, kad viskas būtų išaiškinta, ir kad nei vienai moteriai daugiau netektų patirti tokio Šajos Labafo smurto, kokį patyrė buvę jo širdies draugės,“ rašoma itin detaliame ir net šiek tiek šiurpiame skunde, kurį penktadienį Los Andželo Aukštesniajam Teismui pateikė aktorė-muzikantė. „Dienos, kai Labafas gali nebaudžiamas blogai elgtis ir kenkti moterims jau suskaičiuotos“, pridedama žalos kompensacijos siekiančiame dokumente, šaukiančiame „Emmy“ apdovanojimą pelniusį aktorių į teismą už „nesiliaujantį smurtą“.

Tarp kitų pareiškimų tvirtinama, kad Labafas užkrėtė ją lytiniu būdu plintančia liga ir Twigs siekia teismo su prisiekusiaisiais. Jei pavyks laimėti, aktorė teigia, kad „didžiąją dalį bet kokių dėl šio ieškinio gautų pinigų paaukos labdaros organizacijoms, skirtoms padėti smurtą šeimoje patyrusioms aukoms.“

Twigs su Labafu susipažino, kai pradėjo vaidinti Almos Har‘el režisuotame filme „Mielas berniukas“.

Advokatų Brajanao Frydmano ir Syno Hardžio atstovaujama bei naudodamasi savo tikruoju vardu –Tahliah Barnet – ieškinyje aktorė pamini panašų smurtą, kurį Labafas naudojo prieš Karoliną Pho. Kaip ir Twigs, stilistė Pho yra buvusi Labafo mergina.

„Labafas per ilgai bando pateisinti savo smerktinus veiksmus, kaip ekscentriškas, laisvai mąstantis aktorius“, teigiama byloje. „Šaja Labafas skriaudžia moteris,“ tęsiama ieškinyje su penkiais kaltinimais. „Jis jas išnaudoja. Jis smurtauja prieš jas, tiek fiziškai, tiek morališkai. Jis pavojingas.“

Labafo atstovai neatsakė į „Deadline“ prašymą pakomentuoti penktadienio ieškinį. „New York Times“ istorijoje, publikuotoje ketvirtadienį, Labafas tiesiogiai neatsakė į patį ieškinį, bet paminėjo savo bendrą elgesį.

Kadangi scenarijų filmui „Mielas berniukas“ rašė iš reabilitacijos centro, į kurį pateko teismo nurodymu, buvusi „Transformerių“ žvaigždė teismui nesvetima. Dabar atvirai apie savo piktnaudžiavimą narkotinėmis medžiagomis kalbantis CAA atstovas Labafas per keletą paskutinių metų buvo kaltinamas, švelniai tariant, „chuliganišku elgesiu“. Aktorius buvo įsipainiojęs į tam tikrus įvykius, kurių metu buvo verbaliai ir fiziškai agresyvus, svaidėsi rasistiniais užgauliojimais, taip pat dažnai smurtaudavo.

Iki šiol toks praeityje demonstruotas Labafo elgesys baigdavosi lygtiniu nuteisimu ir baudomis.

Taip pat saitykite: Režisierius Bernardo Bertolucci prisipažino – „Išprievartavimo scena „Paskutiniame Tango Paryžiuje“ nebuvo suderinta“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: