Serialo „Stargirl“ kadras

Kai lauke spaudžia šaltukas, o pasėdėti su draugais ar šeima kavinėse dar negalime, kas gali būti geriau už puikių serialų maratoną? Pasiruoškite mėgstamų užkandžių, karštos arbatos, įsitaisykite patogiai prieš savo televizorius ar kompiuterius ir smagiai praleiskite laiką su šiais jūsų dėmesio vertais serialais.

Mūsų atrinktame sąraše rasite dramų, komedijų, istorinių detalių, fantastikos, jautrių temų, sporto bei seksualumo, o gal net visko viename.

10. „Stargirl“

Tai amerikietiškas superherojų stiliaus serialas, paremtas „DC“ komiksų superheroje Courtney Whitmore, kurią, kaip ir patį serialą sukūrė Geoffas Johnsas. Pagrindinius vaidmenis seriale atlieka Brec Bassinger, Yvette Monreal, Anjelika Washington, Cameronas Gellmanas ir kiti. Serialą sudaro vienas sezonas su 13 serijų, tačiau šiais metais planuojama išleisti ir antrąjį.

Courtney Whitmore (dar žinoma kaip Stargirl) yra sumani, atletiška ir itin populiari mergina. Tačiau šis, iš pažiūros, tobulas vidurinėje besimokančios paauglės gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai jos mama susituokia, o naujoji šeima nusprendžia persikelti į Kaliforniją. Bandydama geriau sutarti su patėviu, susirasti naujų draugų, įsitraukti į mokyklos ir naujos šeimos gyvenimą, Courtney išsiaškina, jog patėvis turi paslaptį – jis yra buvęs superherojaus talkininkas. Suradusi ir pasiskolinusi seniai dingusio superherojaus lazdą, Courtney tampa neįtikėtinu įkvėpimu visai naujajai superherojų kartai.

Šis serialas puikiai tiks žiūrovams, pasiilgusiems spalvingų kostiumų, didvyriškų kovų, paaugliškų problemų ar tiesiog norintiems pasinerti į paauglės vykdomas pasaulio gelbėjimo operacijas.

9. „Užauginti vilkų“ (Raised by Wolves)

Tai Aarono Guzikowskio sukurtas amerikietiškas mokslinės fantastikos dramos serialas. Pirmas dvi serijas režisavo Ridley Scottas, kurio režisūrinių filmų sąraše puikuojasi tokie kūriniai, kaip „Bėgantis skustuvo ašmenimis“, „Gladiatorius“ ir „Svetimas“. Serialą sudaro vienas sezonas su 10 serijų, o antrasis sezonas dar kuriamas. Pagrindinius vaidmenis seriale atlieka Amanda Collin, Abubakaras Salimas, Niamh Algar ir Travisas Fimmelis.

„Užauginti vilkų“ veiksmas vyksta paslaptingoje planetoje „Kepler-22b“. Po Žemėje įvykusio karo tarp tikinčiųjų ir ateistų, žmonijos išlikimas kabo ant plauko. Du androidai – Tėvas ir Motina – pabėga iš nuniokotos Žemės ir kartu su savimi pasiima 12 embrionų bei priemonių jiems užauginti ne itin žmogaus gyvybei palankioje planetoje. Androidai užprogramuoti taip, kad rūpintųsi žmonių vaikais, saugotų juos ir paruoštų gyvenimui, kuris laukia, kai tėvai androidai nustos funkcionuoti. Tačiau vaikams augant androidai supranta, kad įdiegti jiems ateizmo idėjas nebus taip lengva, kaip tikėtasi iš pradžių. Vieną dieną, į „Kepler-22b“ atskrenda karą išgyvenusių tikinčiųjų, vadinamų „Mithraic“, arka, o šis įvykis kaip reikiant sukrečia Tėvo ir Motinos santykius, nes vienas nori, kad žmonių vaikai turėtų ryšį su savo rūšies atstovais, o kitam ši idėja atrodo neįmanoma.

Šis serialas vaizduoja ryšį ir konfliktus tarp žmonijos ir dirbtinio intelekto, vienų ir kitų galią bei ribas, taip pat religinius impulsus, o melsvai pilka spalvų paletė padeda lengviau įsijausti į nežemiškai fantastinį pasaulį, egzistuojantį už mūsų supratimo ribų.

8. „Bridgerton“

„Bridgerton“, tai Julios Quinn romanais paremtas dramos serialas, kurį sukūrė Chrisas Van Dusenas. Jame vaidina tokie aktoriai, kaip Adjoa Andoh, Lorraine Ashbourne, Jonathanas Bailey, Sabrina Bartlett ir daug kitų. Serialą sudaro vienas sezonas su 8 serijomis, o šių metų pavasarį žadama pradėti antrojo sezono filmavimo darbus.

Seriale pasakojama apie gausią, aukštuomenei priklausančią, Bridgertonų šeimą. Siužetas vyksta 19-ojo amžiaus Regentystės eros Londone, kuris, kaip ir didžioji dalis to meto pasaulio, buvo valdomas vyrų. Nors ištekėjus moters kontrolė iš tėvo perduodama vyrui, likti vieniša nenorėjo nei viena moteris, kad ir kokiam visuomenės sluoksniui ji priklausytų. Daphne Bridgerton, vyriausia Bridgertonų šeimos dukra debiutuoja to meto Londone vykstančioje „vedybų rinkoje“, tačiau dėl troškimo sekti tėvų pėdomis ir rasti tikrąją meilę, nei vienas kandidatas neprilygsta merginos lūkesčiams. Kai vyresnysis Daphne brolis pradeda atmesti visus galimus sesers gerbėjus, paslaptingoji Ledi Whisteldown (kurios pasakojimus, perteiktus Julie Andrews balsu, girdime kiekvienoje serijoje) šmeižiančiu rašteliu sukelia tikrą aukštuomenės skandalą. Tuomet pasirodo visų motinų numylėtinis, maištingas ir beprotiškai patrauklus Hastingsų Kunigaikštis. Nors iš pradžiu Daphne ir Kunigaikštis aiškiai pasisako, jog nieko vienas iš kito nenori, potraukis ir kibirkštėlės tarp jų mums sako ką kitą.

Šis serialas yra itin romantiškas, skandalingas ir sąmojingas. Jame vaizduojamos amžinybę trunkančios draugystės, stiprų tarpusavio ryšį turinčios šeimos ir meilės, nugalinčios viską, paieškos. O spalvingi ir kerintys kostiumai, puošnūs rūmai, iškilmingos puotos ir žavingi Londono vaizdai šį serialą padaro tik dar įdomesniu.

7. „Lovecraft country“

Tai amerikietiška siaubo drama, tęsianti to paties pavadinimo Matto Ruffo romaną. Serialą sukūrė Misha Green, o jame vaidina tokie aktoriai, kaip Jurnee Smollett, Jonathanas Majorsas, Aunjanue Ellis ir kiti. Serialą sudaro 10 serijų, o antrojo sezono dar reikės palaukti.

Istorija prasideda, kai juodaodis Korėjos karo veteranas Atticusas nusprendžia leistis į kelionę po 1950-ųjų Ameriką su vaikystės drauge Letitia ir dėde George‘u, tikėdamasis surasti savo dingusį tėvą. Keliaudami jie atsiduria Arkhame – mieste, su kuriuo siejamos žymaus siaubo žanro autoriaus H. P. Lovecraft‘o išgalvotos istorijos. Čia trijulė atranda senovinį baltųjų burtininkų kultą, kuriam reikalingas Aticcusas, jog galėtų įvykdyti savo piktavališkus planus.

Nors šiame filme netrūksta fantastikos elementų, siaubą kelia ne tik paslaptingos būtybės ir mistiniai kultai, tačiau ir giliai į baltųjų valdomą pasaulį įsišaknijęs rasizmas. „Lovecraft country“ puikiai panaudoja rasizmo problemą savo siužetui. Čia gausu tikrų istorinių asmenybių ir įvykių, kuriuos režisierius į istoriją įpina taip, jog kitu požiūriu atskleistų kokią kančią turi ištverti rasizmą patyrusios ir, deja, vis dar patiriančios aukos.

6. „Tobuli gyvenimai liepsnoja“ (Little Fires Everywhere)

Tai amerikietiška aštuonių serijų drama, paremta to paties pavadinimo, autorės Celeste Ng romanu, išleistu 2017 metais. Seriale vaidina puikiai visiems žinomos Reese Witherspoon ir Kerry Washington, kurios buvo ir vykdomosios serialo prodiuserės.

Seriale pasakojama apie vietinę žurnalistę, gyvenančią Ohajo priemiestyje, Eleną, kuri šventai laikosi visų įmanomų taisyklių ir stengiasi išlaikyti savo šešių asmenų šeimą. Kai paslaptingoji Mia ir jos dukra Pearl atvyksta į Elenos namus ir tampa nuomininkėmis, nors jų vaikai ir tampa gerais draugais, moterims dėl akivaizdžių gyvenimiškų ir ekonominių skirtumų sutarti sunku. Toliau siužete nagrinėjamas ryšys tarp dviejų, paslapčių kupinų, šeimų.

Serialas atskleidžia kokią naštą sukelia per ilgai laikomos paslaptys, kokia begalinė bet kartu ir nuožmi gali būti motinos meilė. Taip pat nagrinėjamas savęs pažinimas, meno pasaulis ir aklas pasitikėjimas taisyklėmis, o puikus aktorių Rheese Witherspoon ir Kerry Washington pasirodymas tik dar labiau pagyvina šią mistinę, dramos ir paslapčių pilną istoriją.

5. „I May Destroy You“

Tai talentingosios Michaela Coel sukurta, režisuota ir prodiusuota britiška drama, kurioje moteris atlieka ir pagrindinį vaidmenį. Kiti aktoriai, daugiausiai juodaodžiai, kaip ir pati Michaela. Serialą sudaro vienas sezonas su 12 serijų.

Seriale pasakojama apie Arabellą, jauną „Twitter“ žvaigždę, išgarsėjusią su debiutine savo knyga „Chronicles of a Fed-Up Millennial“ ir tapusią tikra ikona. Sunkiai spėdama parašyti naują savo knygą duotu terminu, mergina nusprendžia vieną vakarą atsipalaiduoti ir išeina pasilinksminti su savo draugais. Mergina padaugina alkoholio ir kitą dieną pabunda savo darbo vietoje, jos telefonas sudaužytas ir ji visai neprisimena kaip baigėsi praėjusi naktis. Per kitas 24 valandas tam tikros vakaro detalės sugrįžta į merginos atmintį ir ji supranta, jog buvo išprievartauta. Draugai padeda prisiminti merginai likusiais detales, jog išsiaiškintų, kas su ja taip pasielgė.

Nors galima drąsiai teigti, jog serialą verta žiūrėti jau vien dėl nuostabios Michaela Coel ir jos draugų vaidybos, ši istorija kupina ir kitų, ne ką mažiau įdomių ir svarbių detalių. Seriale gausu jautrių emocijų, kurios kyla dėl patirtos prievartos, nuostabių draugų pagalbos, stengiantis prisiminti kaltininkus, savęs pažinimo ir ieškojimo tematikos, tačiau ir pasijuokti tikrai yra iš ko.

4. „Ted Lasso“

Tai amerikietiškas komedijos žanro serialas, prie kurio kūrimo prisidėjo lietuvių kilmės aktorius Džesonas Sudeikis, o taip pat suvaidino ir pagrindinį filmo veikėją Tedą Lasso. Serialą sudaro vienas sezonas su 10 serijų, tačiau greitu metu turėtų pasirodyti dar du nauji sezonai.

Amerikietiško futbolo koledžo treneris Tedas Lasso pasamdomas treniruoti aukščiausios lygos Anglijos futbolo komandą „AFC Richmond“, nors apie šį žaidimą visiškai nieko nesupranta . Jis atskrenda į Londoną su savo patikimu pagalbininku treneriu Beard‘u ir susitinka su naująja komandos savininke Rebecca ir Higginsu. Iš pradžių viskas klostosi neblogai, Tedui ir Beard‘ui leidžiama susipažinti su Anglijos kultūra ir geografiniais skirtumais, tačiau vėliau paaiškėja, kad Rebecca tiesiog stengiasi sugriauti komandos reputaciją, kad atkeršytų savo vyrui. Tedas nieko apie tai nenutuokia ir toliau vadovauja komandai remdamasis savo moralinėmis vertybės.

Serialas kupinas juokingų nesusipratimų, amerikietiškų ir britiškų stereotipų pašiepimo, taip pat ir komandinės vienybės bei gyvenimiškų pamokų, o puiki Džesono Sudeikio vaidyba ir su humoru perteikiamas skirtumas tarp Anglijos ir Amerikos yra būtent tai, ko mums trūksta šiais niūriais laikais.

3. „Resident alien“

Tai Peterio Hogano ir Steve‘o Parkhouse‘o komiksu paremtas amerikietiškas mistinės komedijos bei dramos serialas, kurį sudaro vienas sezonas su kol kas keturiomis išleistomis serijomis. Pagrindinius vaidmenis atlieka Alanas Tudykas, Sara Tomoko, Corey Reynolds, Alice Wetterlund ir kiti.

Dėl nelaimingo nutikimo į Žemę nusileidžia kosminis laivas. Jo pilotas, Hah Re turėjo misiją – sunaikinti visus Žemės žmones, tačiau dėl laivo gedimo ateivis įstringa planetoje, kurią turėjo sunaikinti ir įsikūnija į mažo miestelio, pavadinimu Patience, gydytojo Harry Vanderspeigle kūną. Ateiviui, apsimetusiam gydytoju, tenka ištirti tikrojo miestelio gydytojo, kuris buvo nužudytas, mirtį. Bandydamas įsilieti į žmonių gyvenimą ateivis iš tikrųjų pradeda dirbti gydytoju. Nors jo elgesys itin neįprastas, aplinkiniai priima jį kaip keistą mažo miestelio daktariūkštį, tačiau vėliau paaiškėja, kad mero Hawthorne‘o sūnus Maxas gali matyti tikrąjį ateivio pavidalą.

Šis serialas tai puiki fantastinė komedija, su dramos prieskoniais. Ateivio bandymas būti žmogumi tikrai sunkus darbas, o nesusipratimai, kilę dėl akivaizdžių rūšinių problemų privers nubraukti ne vieną juoko ašarą.

2. „P-Valley“

Tai amerikietiškas dramos serialas, kurį sukūrė Katori Hall. Seriale vaidina Brandee Evans, Nicco Annan, Elarica Jhnson, Skyler Joy ir kiti. Iš viso yra 8 serijos, kurių kiekviena beveik valandos trukmės.

Seriale pasakojama apie „The Pynk“ striptizo klubą, esantį mažame išgalvotame Chucalissa mieste, Misisipėje, ir jame dirbančius vyrus bei moteris. Seriale gausu seksualių, žadą atimančių merginų pasirodymų, blizgučių ir šviesų, bet taip atskleidžiami striptizo klubo užkulisiai, matomos kančios, kurias patiria šokėjos ir kaip jos bando suderinti kasdienį savo gyvenimą, šeimas, draugus su šiuo dažnai gėdingu laikomu darbu ir iškelia klausimą, kas nutinka, kai mažo miestelio gyventoja pradeda svajoti už savo ribų.

Šių nuostabių pasirodymų choreografė yra Jamaica Craft. Seriale yra daug profesionalių šokėjų dublerių, o viena iš jų, profesionali egzotinių šokių atlikėja Spyda, kuri yra pagrindinės aktorės Brandee Evans dublerė.

1. „Feel good“

„Feel good“ tai britiškas komedinės dramos pusiau autobiografinis serialas, susidedantis iš šešių serijų. Scenarijų serialui kartu su Joe Hampson parašė Mae Martin, kuri suvaidino ir pagrindinės veikėjos, praktiškai savęs, vaidmenį.

Seriale pasakojama apie „stand-up“ komediantę Mae, kuri susipažįsta su mergina George ir jos tampa pora. Iš pradžių stebime naujai užsimezgusią meilę bei romantiškus jaunos poros santykius, kupinus juoko, džiaugsmo ir nesusipratimų, kurių tik padaugėja, kai George išsiaiškina keletą svarbių ir stebinančių dalykų apie savo merginą Mae.

Nors seriale vaizduojamos tokios temos, kaip priklausomybė ir toksiškų šeimų įtaka, ši istorija iš esmės yra graži, itin linksma meilės istorija, kurią verta pažiūrėti kiekvienam.

Taip pat skaitykite: 10 puikių 2020-ųjų filmų, kuriuos tiesiog būtina pamatyti

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: