instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Harnaam Kaur vis dar saugo savo pasaulinį rekordą – jauniausia mergina su barzda. Šiuo metu jai 26 metai, ir dėl savo kitokių veido formų ji visiškai nesigėdija. ,,Instagram“ paskyroje ji yra tikra žvaigždė, kurią seka virš 77 800 sekėjų.

Policistinių kiaušidžių sindromas – su visišku nevaisingumu ir vyrišku plaukuotumu. Su šiuo sindromu Kaur gyvena nuo 16 metų. Šiandieną jos barzda yra stora ir blizgi, kuri primena mongolų herojus tapybos istorijoje.

Po daugybės patyčių metų, Kaur tapo labai tvirta ir pasitikinti moterimi, sulaukusi didelio dėmesio. Ji – neigia lyčių stereotipus, kaip turi atrodyti moteris ir kuria naujus mados bei grožio standartus. Peržiūrėjus keletą Kaur fotografijų matome, jog gėlės šalia barzdos atspindi tradicines Indijos nuotakas su raudonu sariu.
Harnaam Kaur 6

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Kaur savo pasididžiavimą demonstruoja visur – nuo ,,Instagram“ kasdieninių fotografijų iki savo tatuiruotės su veido portretu ant kojos. Praeiviai ją visada pastebi ir net atsisuka pasižiūrėti dar kartą. Juk tokią asmenybę sutikti tenka labai retai. Pati Kaur teigia, jog jos istoriją yra šiek tiek kitokia, žmonės kurie pažįsta ją – pripažįsta ir susitaikę su tuo, bet kai kurie yra labai sutrikę. ,,Reakcijos būna kiek juokingos. Jie žiūri iš pradžių į akis, po to į barzdą ir tada į krūtinę. Būna, kad praeiviai pradeda net fotografuoti, dėl kai kurių tiesiog neįmanoma nesišypsoti.“

Harnaam Kaur 5

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Dar brendimo laikotarpyje, Kaur būnant 12 metų jai diagnozuotas sindromas, dėl kurio tenka kiekvieną dieną vartoti vaistus. Dėl to pradėjo augti vešli barzda, ir savigarba tapo labai trapi. O vaikai pastoviai tyčiodavosi iš Kaur trūkumų.

Harnaam Kaur 4

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

,,Jie mane vadino vyru, žvėrimi arba storule“- pasakoja Kaur. Kaip drovus vaikas ji neturėjo jokio būdo kovoti. Jos tėvai dažnai skundėsi mokykloje, ir labai buvo sunerimę dėl vaiko ateities. Kaur motina galvodama, kaip visuomenė vis tik galėtų priimti jos dukrą, pasiėmė ją į grožio saloną ir nusprendė išnaikinti tą didįjį trūkumą. ,,Tai buvo siaubinga“ sako Kaur. ,,Vaškas išsiliejo ant popieriaus, ir tada su tuo ištraukė plaukus. Aš rėkiau taip garsiai, jog moteris, kuri laukė eilėje nuo kėdės numetė žurnalą. Aš verkiau. Tai reikėjo daryti kas antrą dieną, nes plaukai augo labai greitai.“

Harnaam Kaur 7

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Vietoj to, kad tai chuliganų nuomonę ir šaipymąsi sustabdytų, spaudimas didėjo dar smarkiau. Būdama penkiolikos metų mergina netgi svarstė apie savižudybę ir savęs žalojimąsi. ,,Aš norėjau nubausti savo kūną tokiais būdais. Norėjau, kad skaudėtų. Vieną dieną aš ištuštinau buteliuką tablečių iš savo rankų – tai buvo lūžis mano gyvenime. Ir po šio įvykio aš pagalvojau, jei chuliganams leidžiama gyventi, kodėl aš negaliu?“- pasakoja Kaur.

Harnaam Kaur 3

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Vieną vasarą ji nustojo eiti į grožio saloną darytis tą skausmingą procedūrą. Kaur mieliau praleisdavo dieną žaidžiant parke su savo jaunesniuoju broliu. Ir pradėjo didžiuotis savo tapatybe. Pasitikėjimas sugrįžo, tačiau Azijos bendruomenės vis spaudė pašalinti savo barzdą ir ūsus. Kaip Kaur pasakoja, jog žmonės sakydavo: ,,Tu atrodai kaip vyras. Tu niekada nesusituoksi ir negausi padoraus darbo.“ Bet tai nepakeitė jos nuomonės grįžti į grožio saloną.

Harnaam Kaur 0

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Kaur sunkiai sekėsi susirasti darbą. Darbdaviai galiausiai sakydavo ,,ne“, nors ir pokalbiai trukdavo valandą. Tačiau dabar ji dirba kaip laisvai samdomas kūno pasitikėjimo modelis ir anti-patyčių trenere.

Harnaam Kaur 8

instagram.com/harnaamkaur archyvo nuotr.

Kaur įrodė aplinkiniams, jog gali jaustis visuomenėje kaip stipri moteris, kuri jau surado savąją vietą pasaulyje. Ta, kuri su nuožmia ir aistringa jėga susigrąžino savo savivertę, įvykdė revoliuciją Vakarų pasaulio grožio standartams.

Taip pat skaitykite: Tess Munster – stambiausias pasaulyje modelis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: