© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Šiandien ketvirtadienį, birželio 2 d., 8 val. dešimtyje Lietuvos miestų vienu metu duris atvė 15-a prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvių. Penkios iš jų veiks Vilniuje, dvi – Kaune, po vieną – Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Kretingoje, Telšiuose ir Mažeikiuose.

Pagaliau šalies pirkėjai galėjo įvertinti kasdien į „Lidl“ parduotuves pristatomų šviežių maisto produktų pasiūlą: „Lidl“ pieno produktų, šviežios mėsos, daržovių ir vaisių, paragauti keliskart per dieną parduotuvėje kepamos duonos bei bandelių ir nusipirkti kavos išsinešimui. Prekių asortimente pirkėjai galėjo išvysti ne tik pažįstamus lietuviškus gaminius, bet ir užsienio prekių.

Oficialiai prekybos centrą, perkirpdamas kaspną, atidarė kauno meras V. Matijošaitis, kuris tapo pirmasis Šiaurės pr „ Lidl“ parduotuvės pirkėjas. Saktinant prablašyti susirinkusios pirkėjų minios laukimą buvo dalinamos dovanos – krepšinio kamuoliai su A.Sabonio parašu. Paskelbus prekybos centro atidarymą pirkėjai galėjo džiaugtis prekių asortimentu, paklausiausia preke tapo – bananai.

2

© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Nuolatinį „Lidl“ asortimentą Lietuvoje sudaro daugiau nei 1 600 įvairių prekių, kurių dauguma yra privatūs prekės ženklai. Tai „Lidl“ užsakymu pagaminti maisto produktai ir ne maisto prekės. Jų kokybė griežtai kontroliuojama pagal vieningus prekybos tinklo standartus. „Lidl“ atėjimas į Lietuvą didina prekių asortimentą šalies parduotuvėse – prekybos centras turi ir savo prekės ženklu pažymėtų prekių liniją, ir pasaulyje gerai žinomų maisto gamintojų produktų ir kasdienio vartojimo prekių.

5

© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

„Lidl“ kiekvieną savaitę du kartus klientams pateiks specialias nuolaidas, taikomas tekstilei, namų apyvokos prekėms, elektros, laisvalaikio prekėms, žaislams. „Lidl“ parduotuvės Lietuvoje veiks septynias dienas per savaitę nuo 8 iki 22 val. Atidarymo proga „Lidl Lietuva“ pirkėjams siūlo specialių pasiūlymų ir akcijų.

4

© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pavyzdžiui, bananai „Lidl“ parduotuvėje atidarymo dieną kainuoja 0,66 eur centų. Tuo tarpu „Maximoje“ ir „Rimi“ bananai kainuoja 1,44 eur už kilogramą. Pomidorų padažo „Mikado“ kaina yra 0,45 eur, o „Iki“ parduotuvėje „Kėdainių konservų“ pomidorų padažas kainuoja 0,89 eur. Kalakutieną galima įsigyti už 5,55 eur už kilogramą. Pomidorų kaina „Lidl“ prekybos tinkle kainuoja 0,66 euro, tuo tarpu „Rimi“ net 1,99 eurai, „IKI“ 1,35 eur., o su nuolaida 0,79 eur. Taip pat Lietuvoje nuskambėjusi žiedinių kopūstų, kalafiorų,  kaina nuo šiol džiugins pirkėjus, vieneto kaina 0,99 eur centų.

3

© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

„Lidl“ pagrindiniai siekiai – siūlyti pirkėjams optimalų prekių asortimentą, užtikrinti patogumą ir malonius įspūdžius apsiperkant, tapti perspektyvia ir komfortiška darbo vieta personalui bei būti draugiškiems aplinkai. Modernios „Lidl“ kasos, įrengtos taip, kad pirkėjai galėtų greitai atsiskaityti, o kasininkai – patogiai atlikti darbą. Prie parduotuvių įrengtos erdvios automobilių aikštelės su daugiau kaip 120 vietų, dviračių stovai, stoginės pirkinių vežimėliams. „Lidl“ parduotuvėse tėvelių su mažyliais patogumui yra suteikiami vežimėlių su laikikliais lopšiams, o higienos patalpose įrengtos erdvės mamoms su kūdikiais.

6

© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Tačiau yra ir liūdna žinia tiems, kurie tikisi po “Lidl” parduotuves gerokai pasivaikščioti – čia teks mokėti už parkavimą. Viena valanda įkainota 1 euru. Nemokamai automobilis galės stovėti tik pirmas 90 minučių. Tiesa, mokėjimo taisyklė įsigalios tik praėjus trims mėnesiams po parduotuvių atidarymo.

7

© Miglės Kubiliūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Primename, kad „Lidl Lietuva“ bendrovė Lietuvoje registruota dar 2002 m., tačiau 2006 m. buvo nuspręsta mažmeninės prekybos tinklo plėtrą sustabdyti. Iš naujo savo planus atidaryti parduotuves Lietuvoje prekybos tinklas pradėjo įgyvendinti 2011 m. Tuomet pradėtas nekilnojamojo turto įsigijimo procesas, parduotuvių statybos. Pirmasis atidarymas Lietuvoje buvo švenčiamas balandžio 14 d. Kuomet Ramučiuose, netoli Kauno, buvo atidarytas 42 tūkst. kv. m užimantis „Lidl“ logistikos centras Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: