Organizatorių archyvo nuotr.

Bendra svetainės ir virtuvės erdvė naujesnės statybos namuose yra ganėtinai dažnai sutinkamas sprendimas, tačiau pandemijos metai dar labiau išplėtė tokių kambarių funkcijas. Daugeliui čia teko įsirengti namų ofisą ar surasti vietos vaikų mokymuisi bei pramogoms. Visa ši situacija palietė ir interjero tendencijas – ateinančiais metais daugiafunkcinių erdvių plėtojimas bus itin dažnas pasirinkimas. Jei apie tokią idėją svarstote ir Jūs, įrenginėdami tokią patalpą, turėtumėte atsižvelgti į šiuos patarimus.

Apgalvokite, kiek skirtingų zonų norėsite įrengti

Tam, kad kambaryje pavyktų patogiai atskirti kelias zonas, svarbu tiksliai jas suplanuoti. Pirmiausia pagalvokite, kokias užduotis atliksite patalpoje: tai bus tik virtuvės ir svetainės erdvė, ar reikės kampo Jūsų ofisui, vaikų žaislams, o gal – net ir gimnastikos kilimėliui? Priklausomai nuo to, kaip dažnai bus atliekamos atitinkamos užduotys, priklausys ir tai, kiek vietos kiekvienai zonai paskirsite. Šiuo atveju reikės šiek tiek paskaičiuoti ir pabandyti nusibraižyti kambario planą – taip tikslingai išnaudosite kiekvieną laisvą centimetrą.

Kiekvieną zoną formuokite kaip atskirą erdvę

Tai tikrai nereiškia, kad plėtodami kiekvieną iš šių zonų turite visiškai ignoruoti kitas, tačiau svarbu, kad kiekviena iš jų išliktų kaip įmanoma funkcionalesnė. Galbūt norėsite, kad virtuvėje savo vietą atrastų įmontuojama indaplovė, o darbo zonoje neapsieisite be stacionaraus kompiuterio – tokie poreikiai neabejotinai turėtų būti įgyvendinami. Žinoma, kambario dydis yra ribotas, tad gali tekti paieškoti kompromisų, tačiau svarbiausia, kad tiksliai išsigrynintumėte, ko iš kiekvienos šios zonos tikitės.

Atskirkite šias erdves

Atskyrimui galite naudoti didesnius baldus, pavyzdžiui, spinteles ar lentynėles. Taip pat galima pasitelkti augalus ar netgi kilimėlius – svarbu, kad būtų aiškios kiekvienos zonos ribos. Geriausia, jei atskyrimui naudojami daiktai atliktų tam tikrą funkciją: taip nereikės švaistyti ir taip ganėtinai ribotos vietos. Kai kalbama apie bendrą virtuvės ir svetainės erdvę, jas dažnai siūloma atskirti pasitelkiant skirtingas medžiagas, tačiau jei tokių zonų bus daugiau, reikėtų įsitikinti, kad bendras patalpos interjeras išliks vientisas.

Įsitikinkite, kad jos netrukdo viena kitai

Dažniausiai viena kitai trukdo ne pačios kambario zonos, bet patys namiškiai ir jų atliekamos veiklos. Taip, tikriausiai nepavyks tyliau gaminti maisto, tačiau jei svarstysite, kokį televizorių pirkti, verta atkreipti dėmesį į tuos, kurie turi Bluetooth ryšį. Tuomet juos patogiai galėsite suporuoti su belaidėmis ausinėmis ir žiūrėdami mėgstamus filmus netrukdysite tiems, kurie tame pačiame kambaryje mokosi ar dirba. Tokių TV modelių rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/televizoriai/f/sony.

Pirmenybę teikite funkcionaliems baldams

Skirtingas zonas apjungti bus daug lengviau, jeigu pirmenybę teiksite kelias funkcijas atlikti galintiems baldams. Pavyzdžiui, sofą lovą labai greitai galėsite paversti papildoma nakvynės vieta, į pufus sudėsite sporto inventorių ar vaikų žaislus, o ištiesiamas stalas tarnaus ir darbui, ir draugų susibūrimams. Kuo daugiau tokių baldų bus kambaryje, tuo paprasčiau bus jį paversti funkcionaliu.

Suraskite sąlyčio taškų

Nors minėjome, kad į kiekvieną zoną reikėtų žvelgti į kaip į atskirą erdvę, ne mažiau svarbu išsaugoti patalpos vientisumą. Paprasčiausia tai padaryti renkantis tą pačią daiktų stilistiką ir išlaikant tą pačią spalvų schemą. Žinoma, galima pagalvoti ir apie kelis akcentus, tačiau jų tikrai neprireiks kiekvienoje kambario zonoje.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, bet kuriam kambariui galėsite priskirti daugiau funkcijų, tačiau tuo pačiu išsaugosite žavų jo interjerą. Bet kokias užduotis maloniau atlikti jaukiuose namuose, tad stilistikai ir asmeniniams poreikiams taip pat reikėtų skirti pakankamai dėmesio.

Užsakymo Nr. KMC210231

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: