Organizatorių archyvo nuotr.

Ne paslaptis, kad įtempiamos lubos – tai šiuolaikiškas ir itin populiarus lubų įrengimo sprendimas. Ne vienas iš mūsų girdėjo apie šių lubų privalumus, tačiau mažai kas žino ką reikia žinoti prieš užsakinėjant šią paslaugą. Šiame straipsnyje pasidailnsime svarbiausiomis įžvalgomis norint įsirengti šias lubas namuose.

Išmatuokite aukštį

Svarbiausia nuo ko reikia pradėti – išmatuoti lubų aukšti, taip suprasite ar jūsų kambaryje (patalpose) įmanoma įrengti įtempiamas lubas. Iš techninės pusės šias lubas galima įrengti be jokių apribojimų, technologija ir siūlomi sprendimai yra visiškai universalūs ir tinka bet kokioms patalpoms, pavyzdžiui, voniai, sandeliui ir t.t. Tačiau, jeigu patalpose lubos yra žemos – tuomet dėti įtempiamas lubas nerekomenduojama, teks ieškoti kitokio sprendimo.

Paklausite, kodėl? Atsakymas labai paprastas. Standartinių įtempiamų lubų konstrukcija (vieno lygio) sumažina lubas apie 3.5-4.5 cm. Tuo atvėju, jeigu senos lubos nėra lygios – lubos sumažės dar 1-2 cm. Rezultate, būkite pasiruošę bent 5 cm. lubų aukščio sumažėjimui. Lubų aukščio problema dažniausiai iškyla nestandartinės ir senos statybos butuose.

Organizatorių archyvo nuotr.

Nuo ko pradėti

Dažnas klausimas – nuo ko pradėti norint įsirengti įtempiamas lubas? Kuriuo metu reikia montuoti lubas: prieš darant apdailą, apdailos metu, o galbūt paskutiniu metu? Pabandysime atsakyti į šį svarbų klausimą.

  1. Lubos prieš apdailą.
    Dažnai lubų montavimas pasirenkamas prieš sienų dažymą / tapetų klijavimą. Taip yra sumažinama tikimybė apgadinti sienas lubų montavimo metu. Tačiau, jeigu lubas montuoja patyrę specialistai – taip nenutiks.
  2. Lubos po apdailos.
    Toks variantas yra labiau rizikingas. Klijuojant tapetus po lubų įrengimo labai paprasta netyčia pradurti plėvelę ir ji truks, o dažant sienas – uždažyti plevėlę.

Kaip gi pasirinkti geriausią sprendimą užtikrinant lubų ir sienų saugumą? Iš tiesų, atsakymas yra labai paparstas: nesvarbu kokiu nuoseklumu atliksite remonto darbus – svarbiausia pasirinkti patikimus lubų meistrus. Vieni geriausių ir stipriausių įtempiamų lubų rinkoje – įtempiamos lubos UAB „Brilliance ceiling“.

Patalpų paruošimas

Ne ką svarbesnis klausimas: kaip paruošti patalpas įtempiamų lubų montavimui? Pabandykime išsiaiškinti.

Dauguma tiekėju mini, jog vienas svarbiausių įtempiamų lubų privalumų – lubas galima montuoti ant senų lubų, kurių nebūtina ruošti. Iš esmės tai tiesa. Tačiau, norint, kad lubos tarnauti ilgai ir neturėtų neigiamų padarinių – svarbu paruošti senų lubų paviršių. O būtent:

  • Senų lubų valymas
    Kaip jau ir minėjome, norint džiaugtis įtempiamomis lubomis ilgą laiką – būtina pašalinti senų lubų dažus. Nepadarius to, atsiranda rizika, jog seni dažai pradės luptis ir sukris ant plėvelės, kas iš karto gadins visą lubų vaizdą.
  • Siūlių sandarumas
    Iš esmės pačios siūlės netrukdo pačiam montavimui, tačiau palikus jas – gali atsirasti skersvėjis, dėl kurio plėvelė pradės judėti, todėl Jums teks pasirūpinti siūlių sandarumu.
  • Lubų padengimas gruntu
    Rekomenduojame užgruntuoti lubas, taip užtikrinsite apviršiaus tvirtumą ir išvengsite gribelio susidarymo po įtempiamomis lubomis.

Šiame straipsinyjė papasakojome Jums apie svarbiausius aspektus prieš užsakant įtempiamų lubų montavimo paslaugą. Tikimės tai buvo naudinga ir padės Jums priimti geriausią sprendimą.

Užsakymo Nr. KMC210079

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: