Organizatorių archyvo nuotr.

Kipras – graži salos valstybė, esanti rytinėje Viduržemio jūros dalyje. Kipras gali pasigirti nuostabiais paplūdimiais, turtinga kultūra ir senovės istorija. Jei norite nukeliauti į šią puikią šalį, vienas iš sprendimų, kurį turėsite priimti – metų laikas, kuriuo ją aplankysite. Kad tai padaryti būtų lengviau, šiame straipsnyje kaip tik ir apžvelgsime, kada geriausia keliauti į Kiprą. 

Oro sąlygos

Kipre vyrauja Viduržemio jūros klimatas, kas reiškia, jog vasaros čia – karštos ir sausos, o žiemos – švelnios ir lietingos. Tad, jei norisi, kad kelionės metu vyrautų šiltas oras ir netrūktų saulės, geriausia planuoti kelionę gegužės – spalio mėnesiais. Šiuo laikotarpiu temperatūra svyruoja nuo 25 iki 35 laipsnių Celsijaus. Nuo birželio iki rugpjūčio yra karščiausias laikas Kipre, kartais šiuo metu temperatūra pakyla net iki 40 °C. Na, o jei jums patinka keliauti tuomet, kai yra kur kas vėsiau, galite planuoti kelionę šaltesniu metų laiku – nuo lapkričio iki balandžio. 

Kaina

Bilietai į Kiprą ir jų kaina gali skirtis, priklausomai nuo metų laiko. Didysis turizmo sezonas čia prasideda birželio pradžioje ir tęsiasi iki rugsėjo pradžios. Dažniausiai šiuo metu yra šiek tiek didesnės ne tik skrydžių, bet ir apgyvendinimo kainos. Jei kelionei galite skirti ribotą biudžetą, apsvarstykite galimybę Kiprą aplankyti gegužės mėnesį ar rugsėjo viduryje, kada kainos yra kiek mažesnės, tačiau vis dar galima pasimėgauti šiluma ir saulės voniomis. 

Šventės

Kipras turi turtingą kultūrinį paveldą, todėl šioje šalyje ištisus metus vyksta įvairios šventės. Jei jums įdomu susipažinti su vietos kultūra, būtinai kelionę planuokite kažkurios iš jų metu. Pavyzdžiui, vasario mėnesį Kipre vyksta Limasolio karnavalas, kuris yra vienas didžiausių gatvės renginių šalyje. Gegužės mėnesį galima sudalyvauti Anthestiria gėlių festivalyje, kurio metu yra organizuojamos įvairios gėlių parodos, paradai ir groja gyva muzika. Tokiu būdu kipriečiai švenčia pavasario atėjimą. Ir galiausiai, Kataklysmos arba Potvynio festivalis, vykstantis birželio pradžioje. Jo metu yra prisimenama Biblijoje aprašyta istorija apie Nojų, išgelbėjusį pasaulį nuo tvano. Tai – linksma šventė, kviečianti pasimėgauti žmones įvairiomis vandens pramogomis. 

Taigi, kada geriausias laikas vykti į Kiprą, priklauso tik nuo jūsų norų ir poreikių! Tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir leis lengviau išsirinkti kelionei tinkamiausią metą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: