Organizatorių archyvo nuotr.

Jei mėgstate kavą, žinote, kad nieko nėra geriau nei šviežios kavos kvapas ir skonis. Tačiau ar žinojote, kad norint, jog kavos aparatas veiktų tinkamai, jį reikia reguliariai valyti? Šiame straipsnyje trumpai aptarsime, kaip išvalyti kavos aparatą, atliekant paprastus veiksmus, kas būtų jei nevalytumėte ir kaip rasti kavos aparatų meistrus. Ar žinojote, kad tinkama kavos aparato priežiūra ne tik, kad leis gaminti kokybišką kavą, tačiau ir kuo labiau atitolinti kavos aparato remontą.

Kavos aparato priežiūra ir valymas

Pirma, būtina praskalauti kavos aparato vidų. Tam reikia pasiruošti valymo tirpalą. Specialų valymo tirpalą galite ieškoti nusipirkti jau paruoštą parduotuvėje arba galite pasidaryti patys. Dubenėlyje ar puodelyje sumaišykite vandenį su actu, skiesdami per pusę lygiomis dalimis. Kai mišinys bus paruoštas, supilkite jį į kavos aparato vandens rezervuarą. Tada paleiskite kavos virimo ciklą neįdėdami kavos. Baigę virimo ciklą, išimkite ir pašalinkite valymo tirpalą. Tuomet pakartokite tą pačią procedūrą, tik jau tiesiog su vandeniu.

Toliau tęskite išplaudami visas išorines dalis. Atjunkite kavos aparatą iš elektros lizdo. Tada išimkite iš jo isas nuimamas dalis, pavyzdžiui, kavamalę, filtro krepšelį ir lašėjimo padėklą. Išėmus visas nuimamas dalis, jas reikia plauti šiltu vandeniu su muilu. Prieš vėl surinkdami dalis ir įdėdami jas atgal į kavos aparatą, būtinai nuplaukite muilo likučius.

Kas gali nutikti, jei neišvalysiu kavos aparato?

Jei reguliariai nevalysite kavos aparato, gali susikaupti kavos tirščių ir riebalų. Dėl šių sankaupų kava gali būti sugedusi ar karti. Be to, gali užsikimšti kavos aparato vidus. Kraštutiniais atvejais nešvarus kavos aparatas gali net pradėti rūkti arba užsidegti. Taigi, svarbu palaikyti kavos aparato švarą, kad išvengtumėte bet kokių galimų problemų.

Ką daryti jei kavos aparatas sugedo?

Kavos aparatų remontininkų galite ieškoti internete. Tam tikslui galite žiūrėti specializuota skelbimų svetaines arba tiesiog pasinaudoti internetine paieška. Paieškoje tereikia įvesti „kavos aparato remontas“ ir savo miestą. Jums bus pateiktas kvalifikuotų specialistų sąrašas. Prieš priimdami galutinį sprendimą galite perskaityti atsiliepimus apie kiekvieną iš jų. Kai mums buvo reikalingas kavos aparato remontas Kaune, rinkomės Techremontas.lt.

Užsakymo Nr. KMC220186

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: