Organizatorių archyvo nuotr.

Montessori lavinamosios kortelės yra puikus įrankis, padedantis vaikams išmokti naujų dalykų. Jos yra naudojamos kaip alternatyva tradicinėms mokymo priemonėms. Jų paprastas, lengvas naudojimas pelno vaikų simpatijas. Lavinamosios korteles yra puiki pasirinkimas, jeigu ieškote alternatyvos tradicinėms mokymo priemonėms.

Kuo remiasi Montessori kortelės?

Montessori ugdymo metodas yra pedagogikos metodika, kurią sukūrė italų gydytoja ir pedagogė Maria Montessori. Ši metodika buvo sukurta XX a. pradžioje Romoje, kur Montessori dirbo su vaikais, turinčiais įvairių sutrikimų.

Montessori ugdymo metodas remiasi idėja, kad vaikai mokosi nuo pat gimimo per natūralius, kasdienius procesus. Šiai filosofijai labai svarbu vaiko asmenybė, todėl mokytojai ar tėvai atsižvelgia į kiekvieno vaiko individualumą ir skatina jo autonomiją bei savarankiškumą. Montessori klasėse nėra griežto tvarkaraščio, o vaikai gali laisvai pasirinkti savo užsiėmimus ir mokymosi tempą. Modernus ugdymo metodas taip pat remiasi idėja, kad vaikai mokosi per savo patirtį, leidžia jiems klysti, patiems pasirinkti, kurias užduotis atlikti.

Kodėl Montessori Lavinamosios kortelės naudingos?

Mokomosios korteles yra naudinga mokymo priemonė, kuri padeda vaikams išmokti ir lavinti savo atminties, kalbos, matematikos, motorikos įgūdžius, padeda pažinti gamtą, žmones – aplinką. Kodėl Montessori mokomosios kortelės turi būti kiekvieno vaiko namuose?

Pirmiausia, šios kortelės ugdo vaiko savarankiškumą. Mokomosios korteles leidžia vaikams mokytis savarankiškai ir individualiai, nes jie gali laisvai pasirinkti kortelę su kuria nori dirbti ir mokytis savo tempu.

Efektyvesnis mokymasis kiekvieno svajonė. Kortelės gali tapti to dalimi. Mokomosios kortelės vaikams padeda lengviau įsiminti informaciją, nes informacija pateikiama vizualiniu būdu, paveikslėliais. Tai taip pat padeda vaikams lengviau suprasti ir priimti naują informaciją.

Mokomosios korteles gali būti naudojamos lavinti įvairių sričių įgūdžius: matematikos, kalbos, gamtos ar socialių mokslų ir kt. Todėl kortelės neįneš į vaiko ugdymą monotonijos, nes vaikas kasdien gali rinktis naują temą.

Dėl šių priežasčių mokomosios korteles yra svarbi mokymo priemonė, kuri padeda vaikams efektyviau mokytis ir lavinti savo gebėjimus.

Ar Yesforskills Montessori lavinamosios kortelės vaikams gali būti neveiksmingos?

Kaip ir bet kokia kita mokymosi priemonė, Montessori lavinamosios kortelės gali nepateisinti lūkesčių. Neišsigąskite, tai dažniausiai susiję su netinkamu jų pasirinkimu. Pavyzdžiui, jei parinkote per sudėtingą kortelių rinkinį, kuris neatitinka vaiko amžiaus ar mokymosi lygio. Taip pat, jeigu vaikas yra pripratęs prie tradicinių mokymo metodų, jam gali tekti priprasti prie naujų mokymosi būdų, kurie skiriasi nuo įprastų metodų. Daugiau naudingos informacijos rasite Yesforskills tinklaraštyje.

Montessori lavinamosios kortelės yra puikus ir alternatyvus mokymosi būdas vaikams. Jos padeda gerinti vaikų atmintį, koncentraciją ir skatina vaikų kūrybiškumą. Tačiau, svarbu pasirinkti korteles atsižvelgiant į vaiko amžių ir mokymosi poreikius.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: