Bengt Oberger © Wikimedia Commons/ Jonas 528 (CC BY-SA 3.0)

Dengdami stogą norime, kad jo danga būtų patikima, patvari ir ilgaamžė bei gražiai atrodytų. Tam reikalui pačios tinkamiausios būtų degintos medienos lentos, nes jos garsėja išskirtiniu atsparumu ir nebijo jokių nepalankių oro sąlygų. Stogo dangai dažniausiai pasirenkamos ryškiai juodos spalvos degintos lentos, nes jos nebijo nei liūčių, nei svilinančių saulės spindulių, nebijo net ugnies. Tad vargu ar pavyktų rasti labiau tinkamesnę ir išvaizdesnę stogo dangą.

Kuo skiriasi deginta mediena nuo įprastinės?

Esminis skirtumas tarp įprastinės ir degintos medienos yra jų pirminė išvaizda. Neapdorota mediena būna šviesių, pastelinių atspalvių, prie kokių mūsų akis nuo senų laikų yra pripratusi. Tuo tarpu deginta mediena pasižymi juoda arba tamsiai ruda spalvomis. Spalvos intensyvumo lygis priklauso nuo medienos deginimo lygio. Kuo daugiau ji padeginama, tuo būna tamsesnė. Kita vertus, kiekviena lenta būna deginama atskirai, tad ir jos išvaizda išlieka individuali, nepanaši į kitos lentos išorinį vaizdą. Tačiau bendra jų išvaizda savo nepakartojamu grožiu tikrai pralenkia nedegintos medienos spalvas.

Kur yra naudojama degintos medienos produkcija?

Degintos medienos lentos ir dailylentės visur tinka – ir namo išorės, ir jo vidaus apdailai. O lauko terasa, kurioje vyrauja deginta mediena, tikrai atrodo labai patraukliai ir įsimenamai. Įspūdingai atrodytų ir degintų lentų tvora aplink namų valdas. Degintos medienos lentos būna įvairių išmatavimų, todėl jas pagal poreikį galima visur pritaikyti.

Kodėl verta stogą dengti deginto medžio lentomis?

Degintomis lentomis klotas stogas tikrai neiškristų iš bendro vaizdo sodybos, o tik dar labiau paryškintų jo estetiką, elegantiškumų ir solidumą. Be to, degintų lentų stogo danga puikiai atlaiko ultravioletinių saulės spindulių atakas, rūgštinį lietų ir kitas gamtines negandas. Degintos lentos yra gaminamos iš kedro, maumedžio, pušies ir eglės medžių. Tai patys paklausiausi medžiai, nes jų deginimo technologija yra naudojama jau ne vieną šimtą metų ir per visą šį laikotarpį labiausiai yra pasiteisinusi ir nepraradusi pasitikėjimo.

Kokios degintos medienos spalvos išlieka populiariausios vartotojų tarpe?

Kaip jau minėjome, degintos medienos spalvų paletėje yra įsitvirtinusios juoda, tamsiai ruda, švelniai ruda ir netgi gelsvai pilka spalvos. Tad kiekvienas ras sau tokią spalvą, kuri jam mieliausia. Kita vertus, kūrybinės išmonės nestokojantys žmonės renkasi visus esamus degintos medienos spalvinius variantus, nes visas išvardintas spalvas pastatų apdailoje galima kuo puikiausiai suderinti ir išgauti tikrai harmoningą bendrą vaizdą. O pasirinkus tik kurią nors vieną iš spalvų, kyla pavojus susikurti monotonišką ir nuobodžią namų aplinką, ko tikrai niekam nesinorėtų.

Kur ieškoti degintos medienos gaminių?

Jeigu susidomėjote degintos medienos galimybėmis ir norėtumėte ją naudoti ne tik namų apdailai, bet ir tvorai, jos ieškokite tik Sugibanwood internetinėje parduotuvėje, nes čia ji parduodama pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Čia parduodama ir stogo mediena.

Užsakymo Nr. KMC220147

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: