Joaquinas Phoenixas / Warner Bros. nuotr.

Joaquinui Phoenixui teko susidurti su keletu sudėtingų klausimų apie tai, ką galėtų paveikti naujas filmas „Džokeris“, kuriame aktorius vaidina tokiu pat vardu pavadintą komiksų piktadarį.

Interviu su dienraščio „The Telegraph“ filmų kritiku Robiu Collinu metu, Phoenixas buvo paklaustas, ar jis nesirūpina dėl to, kad filmas galėtų paskatinti žmogaus, kurį Collinas apibūdina kaip „nestabilų, savęs besigailintį vienišių su polinkiu į masinius šaudymus“.

„Kodėl?“, galiausiai sumurmėjo Phoenixas, „iš sumišimo kilstelėjęs viršutinės lūpos kampelį“, kaip rašė Collinas.

„Kodėl jūs…? Ne… Ne“. Tuomet šis atsistojo, palinko link Collino, suspaudė jo delnus tarp savų, ir išėjo iš kambario.

Collinas teigia, kad Phoenixas, po valandą trukusio pokalbio su atstovais iš „Warner Bros“, vėliau vėl prisijungė prie interviu. Aktorius paaiškino, jog supanikavo, nes dar niekada nebuvo sulaukęs panašaus klausimo. Beje, klausimas taip ir liko neatsakytas. Tačiau praeitą savaitę Los Andžele vykusios konferencijos metu tinklapio „IGN“ atstovas paklausė Phoenixo ir „Džokerio“ režisieriaus Toddo Phillipso apie neigiamą kritiką, kurios susilaukė filmas.
„Aš esu įsitikinęs, kad yra labai daug kritikos, parašytos tų žmonių, kurie išdidžiai teigia nematę filmo ir net nenorintys jo pamatyti“, – teigė Philipsas. „Aš tiesiog siūlau jums peržiūrėti filmą, ir žiūrėti jį be jokių išankstinių nusistatymų“.


View this post on Instagram

Šandien pasaulinė filmo su Joaquinu Phoenixu “Džokeris” premjera.

A post shared by KaunoŽinios.lt (@kaunozinios) on

Phoenixas išsakė savo nuomonę: „Aš manau, jog daugelis mūsų gali atskirti blogį nuo gėrio. O tie, kurie to padaryti negali, gali interpretuoti bet ką taip, kaip jie nori interpretuoti“.

Kritikos, apie kurią kalbama, galima rasti įvairių straipsnių antraštėse, kaip, pavyzdžiui: „Joaquinas Phoenixas praranda kontrolę“ (teigiama „IndieWire“), „Džokeris – pavojingas filmas, kuris internete skatina blogį“ (rašoma „Refinery 29“), „Joaquinas Phoenixas nerimą kelinčiame filme“ (teigiama „Vanity Fair“).

2012 metais Auroroje, Kolorade vykusių masinių šaudymų aukų artimieji parašė laišką, skirtą „Warner Bros“. Laiške išsakomos baimės ir prašoma paaukoti tokių aukų labdaros organizacijomis. „Mes kreipiamės į Jus su prašymu būti dalimi tų įmonių, kurios suvokia, kad yra socialiai atsakingos dėl mūsų saugumo“, rašoma šiame laiške.

Taip pat skaitykite: TOP 20 geriausių visų laikų komiksų ekranizacijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: