Zendaya, HBO serialo "Euforija" kadras

Paskutiniais metais Zendaya iš „Disney“ žvaigždės tapo daugiausiai uždirbančių Holivudo filmų stebuklu, ir jos aktorinė šlovė net neketina sustoti.

Vos 14-os ji pasirodė savo pirmojoje laidoje „Shake It Up“. Nuo tada ji parašė knygą, sukūrė drabužių liniją ir prisijungė prie „Marvel“ kino visatos.

Zendaya Maree Stoermer Coleman gimė 1996 m. rugsėjo 1 d. Ouklande, Kalifornijoje.
Būsima aktorė buvo vienintelis Claire Marie Stoermer ir Kazembe Ajamu (Samuel David Coleman) vaikas, tačiau iš tėvo pusės ji turi du brolius ir tris seseris.

Nors jos sceninis vardas yra tik Zendaya (tariama Zendeja), jos vardas ir pavardė turi svarbią reikšmę žvaigždės šaknims.

„Turiu afrikietišką vardą, turiu antrą vardą, kuris taip pat yra mano mamos antrasis prancūziškas vardas, tačiau jį užrašėme afrikietiška rašyba. Manau, mano vardas mane tiesiogiai atspindi“, – 2016 m. Ji pasakojo „Us Weekly“ žurnalui. Taip pat turiu trečią vardą Stoermer, ir pavardę Coleman. Mano varde galima sutalpinti visą laiko juostą.“

Pirmoji jos atranka buvo mokyklos spektakliui.

2016 m. Zendaya žurnalui „W“ pasakojo, kad jos pirmoji atranka buvo į mokyklos spektaklį „Džeimsas ir milžiniškas persikas“.

„Bandžiau gauti pagrindinį vaidmenį, bet galų gale buvau paskirta šilkaverpiu. Neturėjau jokių eilučių, bet žinote ką? Pasirodžiau puikiai“, – sakė ji. – Aš vaidinau kirminą, bet išraiškingai reagavau ir buvau pats geriausias šilkaverpis.“

Zendaya nuo mažens šoka.

Tame pačiame 2016 m. žurnalo „W“ interviu Zendaya sakė, kad šokiai buvo vienas mėgstamiausių jos pomėgių vaikystėje.

„Vaikystėje labiausiai domėjausi šokiais. Kai man buvo 8 metai, priklausiau hiphopo trupei“, – pasakojo ji.

Zendaya savo karjerą pradėjo kaip Selenos Gomez atsarginė šokėja ir dainuodama „Kidz Bop“ albumuose.

Pasak žurnalo „J-14“, vienas iš pirmųjų Zendaya‘os profesionalių darbų buvo atsarginės šokėjos darbas Selenos Gomez „Sears“ reklamoje.

„Tai juokinga reklama, nes taip keista, kad vėliau joje dalyvavo Rossas [Lynchas], Leo Howardas, o mes buvome tik atsarginiai šokėjai, net ne pagrindiniai vaikai“, – leidiniui pasakojo ji. „Smagu, kaip viskas po to išsirutuliojo, nuo mažų dalykų pradėti yra šaunu.“

Be to, 2009 m. Zendaya tapo „Kidz Bop“ vaiku albume „Kidz Bop 15“ – kartu su kylančia „Disney“ žvaigžde R. Lynch.

Zendaya gavo vieną pagrindinių vaidmenų „Disney“ kanalo laidoje „Shake It Up“.
Kai jai buvo 14 metų, Zendaya pasirodė savo pirmojoje televizijos laidoje „Shake It Up“ kaip Rocky Blue.

Ji vaidino ir šoko kartu su kita kylančia žvaigžde Bella Thorne, kol serialas baigėsi 2013 m.

Kylanti „Disney“ žvaigždė, Zendaya, pasirodė kitose laidose ir originaliuose filmuose.
Pradėjusi karjerą „Shake It Up“, Zendaya pelnė vaidmenis kituose „Disney“ kanalo originaliuose filmuose, tokiuose kaip „Frenemies“ (2012) ir „Zapped“ (2014).

Ji taip pat vaidino kitose „Disney“ kanalo laidose, tarp jų „Good Luck Charlie“ ir „A.N.T. Farm“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

2013 m. ji išleido debiutinį albumą.

2012 m., būdama maždaug 16-os, ji pasirašė sutartį su „Hollywood Records“ – tokių atlikėjų kaip Selena Gomez ir Jonas Brothers įrašų kompanija.

Debiutinis albumas, buvo išleistas po metų, o „Billboard 200“ pasiekė 51-ąją vietą. Albume pasirodė populiariausias singlas „Replay“.

Tais pačiais metais, kai išleido debiutinį albumą, ji dalyvavo „Šokiai su žvaigždėmis“ laidoje.
Būdama 16-os, Zendaya varžėsi „ABC“ kanalo laidoje „Šokiai su žvaigždėmis“. Ji dalyvavo 16-tame laidos sezone, o su ukrainiečiu partneriu, šokėju Valu Chmerkovskiy, užėmė antrąją vietą.

„Džiaugiausi, kad nukeliavau taip toli, ir tai svarbiausia, ką galiu pasiimu iš šio projekto“, – 2013 m. ji pasakojo „MTV“ žinioms.

Ji taip pat išleido knygą „Between U and Me: Tween Years with Style and Confidence“.
Kol Zendaya vaidino „Disney“ kanalo laidose, ji buvo įkvėpta parašyti patarimų knygą paauglių gerbėjų auditorijai.

„Laikotarpis tarp 9-erių ir 12-os metų gali būti tikrai įdomus ir jaudinantis, tačiau merginos gyvenime pasitaiko ir sunkumų“ – 2013 m. ji sakė „Business Wire“ žurnalui. „Merginos dar tik atranda savo balsą ir asmeninį stilių. Santykiuose su bendraamžiais, tėvais ir mokytojais kyla daug keblumų. Tikiuosi, kad ši knyga padės mergaitėms išgyventi sunkesnes šio laikotarpio akimirkas ir įvertinti smagias dalis“.

2015 m. ji pradėjo vaidinti ir kurti „Disney“ kanalo laidą „K.C. Undercover“.

Pabaigusi darbą „Shake It Up“, Zendaya 2015 m. grįžo į „Disney“ kanalo laidą „K.C. Undercover“.

„Vienintelis būdas man grįžti į „Disney“ kanalą buvo grįžimas į poziciją suteikiančia daugiau galios“, – 2016 metais ji sakė „Cosmopolitan“. „Man labai svarbi įvairovė. Kitokios tautybės ar kilmės jaunuoliui sunku žiūrėti televizorių ir nematyti nieko panašaus į save. Atstovavimas yra labai svarbus.“

Ji taip pat turėjo konkrečių sąlygų, kaip jos personažas buvo pristatomas laidoje.

„Nenorėjau, kad veikėja mokėtų puikiai dainuoti, vaidinti ar šokti. Nenorėjau, kad būtų linkusi į meną… Yra ir kitų dalykų, kuriuos gali mergaitė“, – 2017 m. „Vogue“ sakė Zendaya. „Aš noriu, kad veikėja mokėtų kovos menų. Noriu, kad ji galėtų padaryti viską, ką gali vaikinas… Taip pat noriu, kad socialinėse situacijose jaustųsi nelabai patogiai. Noriu, kad ji būtų paprasta, bet gyventų nepaprastą gyvenimą.“

2015 m. Oskaruose Zendaya gynė savo šukuoseną nuo neigiamų komentarų, o „Mattel“ sukūrė Barbę, panašią į ją, norėdami pagerbti jos aktyvizmą.

2015 metų Oskarų apdovanojimuose Zendaya pasirodė su dredais ir sulaukė neigiamų komentarų iš „E! News“ reporterės Giulianos Rancic.

Rancic teigė, kad jos dredai tikriausiai kvepėjo „pačiuliais“ ir „kanapėmis“, Zendaya atsakė į komentarą „Instagram“ įrašu.

„Yra plona riba tarp to, kas juokinga, ir to, kas negarbinga“, – rašoma „Instagram“ įrašo dalyje. „… pasirinkdama tokią šukuoseną Oskarų raudonajam kilimui, norėjau dredus parodyti teigiamai, priminti juodaodžiams žmonėms, kad mūsų plaukai yra pakankamai geri. Man dredai yra stiprybės ir grožio simbolis …“

Vėliau tais metais „Mattel“ sukūrė Barbę, pagal Zendaya‘os raudonojo kilimo išvaizdą, kad pagerbtų jaunąją žvaigždę už tai, kad yra sektinas pavyzdys.

„Lėlė atrodo tiksliai taip, kaip mano išvaizda Oskaruose! Jie nepamiršo net mano rožinio mažojo pirštelio žiedo“, – sakė ji „Vogue“ po lėlės išleidimo. „Aš labai vertinu tai, kad jie skyrė laiko, kad [lėlė] būtų detali, skyrė laiko plaukams, nes akivaizdu, kad jie buvo tokie svarbūs.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Tais pačiais metais ji šiek tiek labiau įsitraukė į muzikos industriją.

2015 m. Zendaya pasirodė „Finding Neverland The Album“ – Brodvėjaus miuziklo „Finding Neverland“ muzikiname albume.

Tais pačiais metais ji pasirodė kaip Cut Throat Taylor Swift muzikiniame vaizdo klipe „Bad Blood“.

Ji taip pat kritikavo žurnalą, kad jis retušavo jos kūną ir prisidėjo prie „nerealių grožio idealų“.

2015 m. Zendaya pozavo žurnalo „Modeliste“ viršeliui, tačiau nebuvo patenkinta, pamačiusi, kad nuotraukos grįžto su dideliais pakeitimais.

„Pamačiusi nuotraukas iš fotosesijos buvau sukrėsta, nes mano 19-metės klubai ir liemuo buvo gana stipriai pakoreguoti. Tai yra dalykai, kurie priverčia moteris gėdytis savo kūno, sukuria nerealius grožio idealus“, – ji rašė „Instagram“.

„Kiekvienas, kuris mane pažįsta, žino, kad aš esu už sąžiningą ir tyrą meilę sau. Taigi pasiryžau spausdinti tikrąją nuotrauką (dešinėje pusėje) ir man tai patinka. Ačiū @modelistemagazine už tai, kad išsprendėte šią retušavimo problemą.“

„Modeliste“ pakeitė nuotraukas prieš leidinio spausdinimą, taip pat išleido redaktoriaus laišką, kuriame dėkojama Zendaya už išspręstą situaciją.

2016 m. ji paskelbė, kad bus naujas „CoverGirl“ veidas.

Būdama 19-os metų Zendaya tapo „CoverGirl“ veidu.

Apie tai ji pranešė „Instagram“, o vėliau pasakojo „Teen Vogue“. „Covergirl “iškilmingai pamini gražias ir stiprias skirtingų rasių ir etninių grupių moteris. Tai įkvepia. Aš džiaugiuosi galėdama būti grožio įvairovės ir plėtimosi dalimi.”

2016 metais Zendaya dar kelis kartus dirbo su kitais atlikėjais.

2016 m. vasario mėnesį ji atsisakė singlo pavadinimu „Something New“ su Chris Brownu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Vėliau tais metais ji taip pat pasirodė Beyoncés „Lemonade“ vaizdiniame albume.

„Projektas buvo gražus, nes palietė ne tik feminizmą ar įgalinimą, bet tuo pačiu ir širdies skausmą, sielos gyjimą“, – ji pasakojo „Seventeen“ apie darbą su Beyoncé. „Tai palietė kultūrines ir visuomenines problemas… Kaip juodaodei moteriai, stebėti ir būti to dalimi buvo galingas jausmas“.

Ji išleido savo drabužių liniją „Daya by Zendaya“.

Pirmą kartą Zendaya šią liniją pristatė 2016 m., o kitais metais išleido antrąją kolekciją.

„Šį kartą norėjau, kad kolekcija būtų labiau nešiojama“, – 2017 m. ji pasakojo „Vogue“. „Galima sakyti, kad tai „pagerinti“ gatvės stiliaus drabužiai – tokie, kuriuos lengva apsirengti, kurie yra patogūs ir tinkami kasdieniam žmogui.“

Ji taip pat stengėsi, kad linija būtų prieinamos kainos ir „tinkama visoms lytims“ kad drabužius galėtų įsigyti daugiau žmonių.

Vieni iš paskutiniųjų jos muzikinių nuotykių vyko 2017 m.

2017 m. vasarį ji taip pat bendradarbiavo su Lotynų estrados dainininku Prince’u Royce’u dainoje „X“.

Tų pačių metų rugpjūtį ji vaidino Bruno Marso muzikiniame vaizdo klipe „Versace on the Floor“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Zendaya vaidino pirmajame vaidybiniame filme „Žmogus-voras: grįžimas namo“ (2017).

2017 m. Zendaya prisijungė prie „Marvel“ kino visatos kaip Michelle arba MJ filme „Žmogus-voras: grįžimas namo“.

Tai buvo jos pirmasis vaidmuo vaidybiniame filme. Ji vaidino kartu su Tomu Hollandu ir Jacobu Batalonu.

Tais pačiais metais ji vaidino populiariame kino miuzikle „Didysis šou meistras“ (2017).
Zendaya prisijungė prie puikiai įvertinto miuziklo „Didysis šou meistras“ žvaigždžių. Ji pribloškė gerbėjus kaip trapecijos akrobatė Anne Wheeler kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip Zacas Efronas ir Hughas Jackmanas.

Filmo daina „This Is Me“ buvo nominuota kaip geriausia originali daina 2018 m. Oskaruose.

2018 metais Zendaya tapo „Lancôme“ ambasadore.

Ji prisijungė prie kitų aktorių, įskaitant Lupitą Nyong’o ir Juliją Roberts, kaip pasaulinė grožio prekės ženklo ambasadorė.

Tais pačiais metais ji įtraukė balso vaidybą į savo ilgą talentų sąrašą.
2018 metais Zendaya įgarsino animacinių filmų „Du ančiukai ir žąsinas“ ir „Mažoji pėda“ personažus.

2018 metais buvo pranešta apie biografinio trilerio „Baltas melas“ kūrimą.

2018 m. „Sony“ „TriStar Pictures“ įgijo teises į filmą „Baltas melas“ apie pirmąją afroamerikietę, 1890-aisiais baigusią Vasaro koledžą.

Filme, kuris sukurtas pagal Karin Tanabe romaną „Paauksuoti metai“, Zendaya turėtų vaidinti Anitą Hemmings, o filmą ketina pasatyti kartu su Reese Witherspoon „Hello Sunshine“ gamybos kompanija.

Filmo išleidimo data dar nenustatyta.

2019-ji buvo išskirtiniai metai

Aktorė vėl vaidino filme „Žmogus-voras: toli nuo namų“ (2019). 2019 m. Zendaya „Marvel“ franšizės tęsinyje įkūnijo Žmogus voro draugę.

2019 m. Zendaya pranešė, kad šiek tiek atsitraukia nuo muzikos.

Zendaya žurnalui „Paper“ sakė, kad atsitraukia nuo muzikos, kad sutelktų dėmesį į aktorystę.

„Manau, kad [muzikos] industrija atima šiek tiek aistros“, – sakė ji. „Ir šiek tiek nualina. Ko anksčiau norėjau, nebėra tai, ko noriu dabar, [ypač], kai pagalvoju apie tai, su kuo teko susidurti muzikos industrijoje.“

Ji taip pat pasidalijo patarimu visiems, norintiems patekti į šią sritį.

„Jei kas klausia mano patarimo dėl [pramogų] arba dėl muzikos industrijos, patariu atidžiai peržvelgti sutartis, perskaityti kiekvieną žodį ir nepasirašyti nieko, kas jums neatrodo verta“, – sakė ji. – Esate verti daugiau, nei jie jums sakys.“

2019 m. Zendaya bendradarbiavo su dizaineriu Tommy Hilfiger.

Jų 2019 m. „Tommy x Zendaya“ madų šou metu pasirodė juodaodžiai modeliai, kurių amžius buvo nuo 18 iki 70 metų.

 

Aktorė pasirodė antrajame „Netflix“ „The OA“ sezone.

Ji vaidino personažą vardu Fola originaliame „Netflix“ seriale 2019 m.

Zendaya gavo Rue vaidmenį šiurkščioje „HBO“ paauglių dramoje „Euforija“.

2019 m. Zendaya nugvelbė pagrindinį HBO originalaus serialo vaidmenį kartu su aktoriumi Jacobu Elordi.

Serialas „Euforija“ labai aiškiai atskleidžia psichologines problemas, minimi tokie sutrikimai kaip obsesinis kompulsinis sutrikimas, panikos atakos, nerimo sutrikimai ir kt. Parodoma kaip vaikystėje patirtos traumos ir išgyvenimai gali įtakoti jau suaugusio jaunuolio gyvenimą, kaip tai palieka pėdsaką jo gyvenime ir pasirinkimuose bei kaip tai keičia jo socialinį elgesį. Serialas apima priklausomybės nuo narkotikų, sekso, smurto, lytinės orientacijos, lyties keitimo ir daug kitų panašių psichologinių temų, kurios leidžia labiau įsigilinti į kiekvieno herojaus vidinį pasaulį bei suvokti pasaulyje vyraujančią įvairovę ir skirtumus.

Jos personažas Rue seriale kovoja su nerimu, depresija ir priklausomybe nuo narkotikų, todėl prieš pasirodant serialui aktorė „Instagram“ paskelbė įspėjimą.

„Tik priminimas prieš šio vakaro premjerą, kad „Euforija“ skirta brandžiai auditorijai. Tai realistiškas priklausomybės, nerimo ir sunkumų šiandienos gyvenime portretas“, – rašė ji. „Yra scenų, kurias žiūrėti sunku ir jos gali paveikti žiūrovus. Prašau žiūrėti tik tuo atveju, jei manote, kad galite su tuo susitvarkyti”.

HBO paskelbė, kad bus filmuojamas antrasis sezonas, tačiau išleidimo data dar nėra paskelbta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Aktorė turi keletą didelių kino projektų.

Zendaya ketina vaidinti kartu su Anseliu Elgortu ir Jake’u Gyllenhaaliu filme „Finest Kind“, ji taip pat dirba su labai laukiamu mokslinės fantastikos filmo „Dune“ perdarymu, kuriame
vaidins Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Jason Momoa ir kt.

Aktorė taip pat ketina grįžti kaip MJ būsimame „Žmogaus voro“ tęsinyje.

Taip pat skaitykite: Aktorius Christoph Waltz: nuo Vokietijos teatro scenos iki Holivudo viršūnių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: